Селски тутманик

Селски тутманик

1

Замесва се тесто от продуктите. Разделя се на около 5 топчета и се оставя да втаса. След това се разтеглят, поставят се в намазнена тава и се...

1

Селски Тутманик

Открий всички 12 подбрани съвети относно селски тутманик в Готвач.бг.
Селски тутманик с мас

Селски тутманик с мас

 

, усукваме и завъртаме на охлювче. Така, докато се напълни избраната от вас тава. Ако ви остане плънка и мас, ги смесете и намажете тутманика...

Невероятен селски тутманик

Невероятен селски тутманик

 

Маята се начупва. Към нея се прибавя хладката вода, малко захар и брашно. Сместа се оставя да шупне. Брашното се пресява заедно със солта. Прави...

Тутманик

Тутманик

 

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...

Мандраджийски тутманик

Мандраджийски тутманик

 

. Пече се на 180 градуса за около 70-90 мин. След като е изпечен и готов тутманика още горещ се минава с бучка масло. Източник: Кулинарен блог...

Вълчи тутманик

Вълчи тутманик

 

Замесва средно меко тесто. Меси се с намазнени ръце. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса. Лукът се запържва в олиото...

Рязан тутманик

Рязан тутманик

 

Разтваряте маята в топлата вода със захарта и няколко лъжици брашно. Когато шупне, я добавяте към брашното и останалите продукти. С постепенно...

Персийски тутманик

Персийски тутманик

7 

. Намажете повърхността с добре разбито яйца. Персийският тутманик се пече около 45 минути на 180 градуса до златиста коричка....

Софийски тутманик

Софийски тутманик

13 

пожелание поръсете със сусам. Оставете софийският тутманик да почине за около 15 минути и го пъхнете да се изпече в загряна умерена фурна на 200 градуса около 40 минути....

Лесен тутманик

Лесен тутманик

10 

Разбийте продуктите заедно, като най-накрая объркате със сиренето. Прехвърлете сместа в намазнена тава. Изпечете тутманика в гореща фурна за около 20-30 минути или до готовност....

Тутманик Богданка

Тутманик Богданка

2 

Разбиваме яйцата. Прибавяме водата, солта, захарта и пресятото брашно. Замесваме меко тесто и го разделяме на две части. В тавичка разтопяваме...

Бабиният тутманик

Бабиният тутманик

22 

умерена фурна около 40 минути - отгоре трябва да е златисто. Отнема доста време, но си заслужава! Както баба казваше, за да е пухкав истинският тутманик, трябва да втаса 3 пъти. Да ви е сладко!...