Добруджански сиренки

Добруджански сиренки

1

, яйцата, разтопеното масло, солта и натрошеното сирене. Замесваме тесто. Покриваме със стреч фолио и оставяме да отлежи около 30 мин. Делим...

1

Сиренки Добруджанки

Открий всички 36 избрани предложения за сиренки добруджанки в Готвач.бг.
Добруджанки

Добруджанки

12

Смесват се всички продукти и се добавя брашното. Замесва се тесто, което се разделя на малки топки. Украсяваме по желание. Пече се в...

Добруджанска кавърма или баница без сирене

Добруджанска кавърма или баница без сирене

Кавърма е - да, но не търсете мръвка или сиренце, но пък има свинска мас, все пак кавърма е! ;) Хубава и вкусна е тази добруджанска баница и...

Мъфини Добруджанки

Мъфини Добруджанки

може да набодете парченце сирене или кашкавал или да поръсите със семена (сусам и мак). Пекат се в предварително загрята фурна до порозовяване...

Добруджански Бабек

Добруджански Бабек

Разликата между бабек и суджук е тази, че в бабека месото се накълцва. Накълцваме си месото и посоляваме също и прибавяме останалите подправки...

Добруджански кръстачки

Добруджански кръстачки

1

казват кръстачки. Зная ги от възрастна жена от Добруджанско село. Правят ги най-вече хора, които са преселници от Румъния или по скоро е предадена от тях тази рецепта. Да ви е сладко!...

Добруджански сач

Добруджански сач

3

Като за начало нарязваме пилешкото и свинското месо на средни парчета, поставяме го в предварително приготвената марината (соев сос, олио, сол...

Добруджански бюрек

Добруджански бюрек

2

хомогенна. Накрая към нея внимателно се слага натрошеното сирене. В намазана с мазнина тава се подреждат 3 кори, като всяка се поръсва с...

Добруджански топки

Добруджански топки

сплесква, да стане на лента широка около три пръста, но да не е много тънка. Върху нея се наръсва натрошено сирене (по желание се слага и мазнина, аз...

Добруджански тиквеник

Добруджански тиквеник

Почистваме тиквата и я настъргваме. Запържваме я в дълбок съд със сгорещено олио. След като я отстраним от котлоно, прибавяме и захарта...

Добруджански гювеч

Добруджански гювеч

Месото нарязваме на порции и го запържваме в олиото, след което го вадим. В същата мазнина запържваме лука, нарязан на едро, прибавяме и...

Добруджански милинки

Добруджански милинки

1

втасат на половина, полейте със заливката, приготвена от отделеното брашно, маслото и 1/2 ч.ч. вода. поръсете с натрошеното сирене и леко притиснете...