Скорбялни и безскорбялни зеленчуци

Скорбялни и безскорбялни зеленчуци

0

, краставици, спанак, гъби, лук, чушки и домати. Готвене на скорбялни и безскорбялни зеленчуци Скорбялните зеленчуци трябва да...

1

Скорбялни Зеленчуци

Прегледай всички 12 авторски предложения за скорбялни зеленчуци в Готвач.бг.
Нишесте (Скорбяла)

Нишесте (Скорбяла)

се като енергиен резерв в корените, плодовете и семената под формата на нишестени /скорбялни зрънца/. Състои се от два основни полизахарида...

Пикантни зеленчуци

Пикантни зеленчуци

топла вода. Похлупваме тенджерата и когато ястието заври, прибавяме тиквата , посоляваме на вкус и оставяме зеленчуците да се готвят още 5 минути...

Глазирани зеленчуци

Глазирани зеленчуци

Почистете и обелете зеленчуците. Нарежете ги на дължина. Разтопете маслото в голям тиган и добавете зеленчуците, захарта, сол и черен пипер...

Желирани зеленчуци

Желирани зеленчуци

Обелваме зеленчуците, измиваме ги, нарязваме морковите и зеления боб по дължина (7-8 см) на лентички. Почистваме гъбите с четка и ги нарязваме...

Пълнени зеленчуци

Пълнени зеленчуци

Разполовете патладжаните, посолете ги и ги оставете да се отцедят от горчивината. Нарежете всички зеленчуци на възможно най-дребни парчета...

Панирани зеленчуци

Панирани зеленчуци

тиквички се измиват внимателно. Яйцата се разбиват на пяна, като се добавя бирата. Олиото се загрява до висока температура. Зеленчуците се...

Готвени зеленчуци

Готвени зеленчуци

В олио и малко вода задушаваме нарязаните тиквички, лук, зелен фасул, магданоз, джоджен и чубрица. Добавяме черен пипер и сол. Като останат на...

Градински зеленчуци

Градински зеленчуци

останалите зеленчуци. Зехтинът, оцетът, чесънът и пиперът се слагат в голяма тенджера. Подправките се запържват и се слагат най-накрая...

Гриловани зеленчуци

Гриловани зеленчуци

Все по-трудно е да подканим децата да консумират запечени зеленчуци. Но пък защо да не променим тяхната визия, привличайки вниманието им. Лесна...

Задушени зеленчуци

Задушени зеленчуци

Лукът се запържва в зехтина около 5 мин. Добавят се патладжаните, тиквичките, чушките, доматите, дафиновият лист, мащерката и чесънът...

Мариновани зеленчуци

Мариновани зеленчуци

. Разпределете равномерно зеленчуците и подправките в буркани. Сварете марината от оцета, водата и захарта. С нея залейте зарзавата. Затворете с капачки и стерилизирайте 30 минути....