Скорбялни и безскорбялни зеленчуци

Скорбялни и безскорбялни зеленчуци

0

, краставици, спанак, гъби, лук, чушки и домати. Готвене на скорбялни и безскорбялни зеленчуци Скорбялните зеленчуци трябва да...

1

Скорбялни Зеленчуци

Прегледай всички 12 авторски предложения за скорбялни зеленчуци в Готвач.бг.
Нишесте (Скорбяла)

Нишесте (Скорбяла)

се като енергиен резерв в корените, плодовете и семената под формата на нишестени /скорбялни зрънца/. Състои се от два основни полизахарида...

Пикантни зеленчуци

Пикантни зеленчуци

топла вода. Похлупваме тенджерата и когато ястието заври, прибавяме тиквата , посоляваме на вкус и оставяме зеленчуците да се готвят още 5 минути...

Глазирани зеленчуци

Глазирани зеленчуци

Почистете и обелете зеленчуците. Нарежете ги на дължина. Разтопете маслото в голям тиган и добавете зеленчуците, захарта, сол и черен пипер...

Панирани зеленчуци

Панирани зеленчуци

тиквички се измиват внимателно. Яйцата се разбиват на пяна, като се добавя бирата. Олиото се загрява до висока температура. Зеленчуците се...

Готвени зеленчуци

Готвени зеленчуци

В олио и малко вода задушаваме нарязаните тиквички, лук, зелен фасул, магданоз, джоджен и чубрица. Добавяме черен пипер и сол. Като останат на...

Желирани зеленчуци

Желирани зеленчуци

Обелваме зеленчуците, измиваме ги, нарязваме морковите и зеления боб по дължина (7-8 см) на лентички. Почистваме гъбите с четка и ги нарязваме...

Пълнени зеленчуци

Пълнени зеленчуци

Разполовете патладжаните, посолете ги и ги оставете да се отцедят от горчивината. Нарежете всички зеленчуци на възможно най-дребни парчета...

Градински зеленчуци

Градински зеленчуци

останалите зеленчуци. Зехтинът, оцетът, чесънът и пиперът се слагат в голяма тенджера. Подправките се запържват и се слагат най-накрая...

Как да мариноваме зеленчуци

Как да мариноваме зеленчуци

също на мариноване. Може това да не важи за зелените салати например, но зеленчуци като гъби, моркови и тиквички спокойно могат да бъдат...

Кои са плодовите зеленчуци?

Кои са плодовите зеленчуци?

растенията, в които се натрупват резервни хранителни вещества. Въпреки това човешкият ум разделя растенията на плодове и зеленчуци. Поради това...

Вредата от покълналите зеленчуци

Вредата от покълналите зеленчуци

Има много полезни кълнове – това са предимно кълновете на зърнените храни. Но когато някои зеленчуци покълнат – това се отнася най-вече до...