Скорбялни и безскорбялни зеленчуци

Скорбялни и безскорбялни зеленчуци

0

, краставици, спанак, гъби, лук, чушки и домати. Готвене на скорбялни и безскорбялни зеленчуци Скорбялните зеленчуци трябва да...

1

Скорбялни Зеленчуци

Прегледай всички 12 авторски предложения за скорбялни зеленчуци в Готвач.бг.
Нишесте (Скорбяла)

Нишесте (Скорбяла)

се като енергиен резерв в корените, плодовете и семената под формата на нишестени /скорбялни зрънца/. Състои се от два основни полизахарида...

Готвени зеленчуци

Готвени зеленчуци

В олио и малко вода задушаваме нарязаните тиквички, лук, зелен фасул, магданоз, джоджен и чубрица. Добавяме черен пипер и сол. Като останат на...

Глазирани зеленчуци

Глазирани зеленчуци

Почистете и обелете зеленчуците. Нарежете ги на дължина. Разтопете маслото в голям тиган и добавете зеленчуците, захарта, сол и черен пипер...

Пикантни зеленчуци

Пикантни зеленчуци

топла вода. Похлупваме тенджерата и когато ястието заври, прибавяме тиквата , посоляваме на вкус и оставяме зеленчуците да се готвят още 5 минути...

Желирани зеленчуци

Желирани зеленчуци

Обелваме зеленчуците, измиваме ги, нарязваме морковите и зеления боб по дължина (7-8 см) на лентички. Почистваме гъбите с четка и ги нарязваме...

Градински зеленчуци

Градински зеленчуци

останалите зеленчуци. Зехтинът, оцетът, чесънът и пиперът се слагат в голяма тенджера. Подправките се запържват и се слагат най-накрая...

Пълнени зеленчуци

Пълнени зеленчуци

Разполовете патладжаните, посолете ги и ги оставете да се отцедят от горчивината. Нарежете всички зеленчуци на възможно най-дребни парчета...

Панирани зеленчуци

Панирани зеленчуци

тиквички се измиват внимателно. Яйцата се разбиват на пяна, като се добавя бирата. Олиото се загрява до висока температура. Зеленчуците се...

Печени зеленчуци

Печени зеленчуци

7

Всички зеленчуци се нарязват на по-големи кръгчета, само морковите се оставят цели. Патладжанът се поръсва със сол и се оставя за 15 минути да...

Редени зеленчуци

Редени зеленчуци

Измиваме и нарязваме на колелца патладжаните, дебели около 2 см, и ги поръсваме със сол и оставяме 20 мин а престоят. След това ги измиваме и...

Гриловани зеленчуци

Гриловани зеленчуци

Все по-трудно е да подканим децата да консумират запечени зеленчуци. Но пък защо да не променим тяхната визия, привличайки вниманието им. Лесна...