сряда, 10 февруари
Катми

Катми

7

Разбиват се яйцата, към тях се прибавя млякото и след това брашното, ако маята е суха се поставя в брашното, ако е на кубче се разбива в част от

1

Смес за Катми

Прегледай всички 36 авторски предложения за смес за катми в Готвач.бг.
Добруджански катми

Добруджански катми

17.07.20101

дебела палачинка. Катмите се пекат от двете страни. Сервирайте с мед или плънка по желание.

Селски катми

Селски катми

17.07.20131

двете страни до порозовяване. Всяка готова катма мажем с масло или мас, за да омекне.

Пухкави катми

Пухкави катми

27.05.20119

пресятото брашно. Разбърквайте с помощта на тел до получаване на еднородна смес. Нагорещете намазнен тиган с дебело дъно или сач и сипвайте голям

Болярски катми

Болярски катми

18.01.2014

получаване на тесто, с гъстота на боза. Катмите се изпичат на сач или тиган, като след това се намазват с масло. Поднасят се с мед, сирене или сладко.

Картофена смес за крокети Дюшес

Картофена смес за крокети Дюшес

22.02.2013

. Постепенно добавете жълтъците и яйцата, разбити предварително, при непрекъснато бъркане, за да се получи гладка смес. Разстелете в намаслена

Катми с ябълки

Катми с ябълки

19.02.2010

Яйцата се разбъркват със захарта и чаша прясно мляко. Към това прибавяме брашното и разбиваме до получаването на хомогенна смес. Прибавяме

Пухкави катми със сода

Пухкави катми със сода

03.11.2015

оставяме сместа да отдъхне 5 минути. От нея се взема с черпак и количеството се разстила върху леко намаслен сач или голям тиган. Изпичаме катмите от двете страни и поднасяме с още масло или конфитюр.

Катми с шоколад

Катми с шоколад

16.01.2016

огън, като тиганът предварително се намазва с масло. Готовите катми се намазват с масло, навиват се и отгоре се слага малко масълце.

Пухкави постни катми

Пухкави постни катми

02.10.2015

. Капва се и малко зехтин. От получената смес се взима с черпак и се разстила на дъното на съвсем леко намазнен голям тиган. Когато катмите се

Пухкави катми без мая

Пухкави катми без мая

12.10.20151

, като бъркате непрекъснато. Целта е да се получи гъста смес като за палачинки. Получените катми запечете от двете страни в леко намазнен тиган. Сервирайте с мед или мармалад.

Катми на сач

Катми на сач

21.05.2011

пече около 1 минута. Така до изчерпване на количеството тесто. Всяка готова катма се маже веднага с масло. Катмите на сач се поднасят със сладко, шоколад, мед, сирене, кашкавал...

Избрано

Какво Ново

Смес за Катми, изпитани предложения и полезна информация за всеки ден и вкус. Имаш критика или просто не намери онова, което търсиш? За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.