Катми

Катми

8

Разбиват се яйцата, към тях се прибавя млякото и след това брашното, ако маята е суха се поставя в брашното, ако е на кубче се разбива в част от...

1

Смес за Катми

Прегледай всички 69 авторски предложения за смес за катми в Готвач.бг.
Пухкави катми

Пухкави катми

9 

пресятото брашно. Разбърквайте с помощта на тел до получаване на еднородна смес. Нагорещете намазнен тиган с дебело дъно или сач и сипвайте голям...

Добруджански катми

Добруджански катми

1 

дебела палачинка. Катмите се пекат от двете страни. Сервирайте с мед или плънка по желание....

Вкусни катми

Вкусни катми

 

Яйцата се разбиват с прясното мляко. Добавя се содата и солта. Разбъркват се добре. Накрая се добавя брашно, но тестото трябва да остане...

Турски катми

Турски катми

4 

Всички продукти се смесват, сместа става като гъста боза. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 30 мин. След това в намаслен и...

Детски катми

Детски катми

2 

В купа разбърквате всички съставки. По желание се намачква половин банан и се прибавя към сместа. Сипвате по 2 с.л. във формички и се пекат до...

Бананови катми

Бананови катми

 

Бананите се намачкват или се пасират. Прави се гъста смес от всички продукти. Катмите се изпичат в тефлонов тиган, като се сипва по малко...

Селски катми

Селски катми

1 

двете страни до порозовяване. Всяка готова катма мажем с масло или мас, за да омекне....

Болярски катми

Болярски катми

 

получаване на тесто, с гъстота на боза. Катмите се изпичат на сач или тиган, като след това се намазват с масло. Поднасят се с мед, сирене или сладко....

Любими катми

Любими катми

2 

гъста смес. Оставете я за около 30 минути на топло, за да шупне и след това с черпак сипвайте върху намазнен тиган или сач, печете до златисто...

Картофена смес за крокети Дюшес

Картофена смес за крокети Дюшес

 

. Постепенно добавете жълтъците и яйцата, разбити предварително, при непрекъснато бъркане, за да се получи гладка смес. Разстелете в намаслена...

Здравословна смес с джинджифил

Здравословна смес с джинджифил

3 

Корен от джинджифил се почиства от кората, като се обелва тънко. Настъргва се на едро ренде в купа. Прехвърля се в малко бурканче /винаги правя...