
всяко квадратче разпределяме от плънката от яйца и сирене или сирене и месо*. Прегънете, така че стане на тригуна или пликче - пирожка. Подредете...

пирожките в тава, застлана с хартия за печене, намазваме ги с разбития жълтък, към който сме добавили олио и ги поръсваме с маково семе.
Печем в предварително загрята фурна на 190-200 градуса за 20-30 минути, докато се зачервят....

започнат да поруменяват, фурната се превключва на около 200 градуса и пирожките се допичат. Хапват се топлички!
Е, това е. В Русия смятат, че една жена, която може да прави пирожки, е идеалната жена на този свят....

Разтворете маята в затоплена вода, заедно с една лъжица брашно и една лъжичка захар и оставете да шупне за 10 минути. Замесва се меко тесто с 500...

40 минути. Готовото тесто разделям на две части. Всяка се разточва на правоъгълник и в долния край се поставя плънка от яйцето, натрошено сирене и...

Маслото трябва да се извади от хладилника непосредствено преди приготвянето на кифличките.
В купа сипваме брашното и захарта и разбъркваме. В...

си, след което поставете тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете до златисто.
Меки и вкусни солени кроасанчета за малки и големи....

Разделяме корите на 2 части. Разбъркваме киселото мляко с яйцата и бакпулвера.
Запържваме в олиото шунката, маслините, доматеното пюре и...

Месото се нарязва на малки парчета и се запържва. Добавят се на ситно нарязани лук и чушки, добавя се и нарязано на ситно зелето.
Пържа...

Мажем филиите /6 бр./ от външната страна с масло много леко, за да може при печене да са ароматни и да придобият загар.
Нарязваме кашкавала с...

Разбийте яйцата с 1-2 щипки сол с вилица. Разтворете в отделна купа брашното с водата и прясното мляко, а след това смесете с яйцата.
От...