Софийски тутманик

Софийски тутманик

13

пожелание поръсете със сусам. Оставете софийският тутманик да почине за около 15 минути и го пъхнете да се изпече в загряна умерена фурна на 200 градуса около 40 минути....

1

Софийски Тутманик

Прегледай всички 12 избрани предложения за софийски тутманик в Готвач.бг.
Софиянки

Софиянки

 

Разбиваме яйцата. Към тях добавяме киселото мляко, като предварително сме го разбъркали със содата. Натрошаваме сиренето и го добавяме към...

Тутманик

Тутманик

 

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...

Софийска баклава

Софийска баклава

 

Разделете корите на 2 части по равно. Сложете половината в намаслена тавичка, като всяка кора поръсете с разтопено масло. За плънката...

Софийска баница

Софийска баница

1 

От първите 4 продукта замесете средно твърдо тесто. От него се оформят топки, всяка от които се разточва върху набрашнен плот на много тънка кора...

Агнешки шишчета по Софийски

Агнешки шишчета по Софийски

 

Нарязваме месото на парчета като за шишчета, поръсваме ги със сол, черен пипер и чубрица и ги оставяме да престоят за 1 нощ в хладилник. След...

Свински пържоли по софийски

Свински пържоли по софийски

 

В тава се слага по едно малко парче масло под всяка пържола. Налива се вода. Поръсват се с подправка за месо. Заквасената сметана се разбива...

Софийски орехови бисквити

Софийски орехови бисквити

 

Сипете маслото в съд и отгоре пресейте брашното. Добавете захарта и смлените орехови ядки. Омесете тесто и го оставете да си почине за 30...

Пиперица от софийско

Пиперица от софийско

 

Почистените от дръжки и семе и измити пиперки нарежете на ивици. Обелените моркови нарежете на колелца, а зелето скълцайте ситно...

Вълчи тутманик

Вълчи тутманик

 

Замесва средно меко тесто. Меси се с намазнени ръце. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса. Лукът се запържва в олиото...

Мандраджийски тутманик

Мандраджийски тутманик

 

. Пече се на 180 градуса за около 70-90 мин. След като е изпечен и готов тутманика още горещ се минава с бучка масло. Източник: Кулинарен блог...

Рязан тутманик

Рязан тутманик

 

. Оставяте да почине във фурната, включена на 50 градуса, когато се навдигне, я увеличавате на 180 градуса. Печете до хубав загар. След като извадите тутманика, напръскайте с вода и покрийте с кърпа. Да ви е сладко!...