Софийски тутманик

Софийски тутманик

13

пожелание поръсете със сусам. Оставете софийският тутманик да почине за около 15 минути и го пъхнете да се изпече в загряна умерена фурна на 200 градуса около 40 минути....

1

Софийски Тутманик

Прегледай всички 12 избрани предложения за софийски тутманик в Готвач.бг.
Софиянки

Софиянки

Разбиваме яйцата. Към тях добавяме киселото мляко, като предварително сме го разбъркали със содата. Натрошаваме сиренето и го добавяме към...

Тутманик

Тутманик

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...

Софийска баница

Софийска баница

1

От първите 4 продукта замесете средно твърдо тесто. От него се оформят топки, всяка от които се разточва върху набрашнен плот на много тънка кора...

Софийска баклава

Софийска баклава

Разделете корите на 2 части по равно. Сложете половината в намаслена тавичка, като всяка кора поръсете с разтопено масло. За плънката...

Софийски орехови бисквити

Софийски орехови бисквити

Сипете маслото в съд и отгоре пресейте брашното. Добавете захарта и смлените орехови ядки. Омесете тесто и го оставете да си почине за 30...

Свински пържоли по софийски

Свински пържоли по софийски

В тава се слага по едно малко парче масло под всяка пържола. Налива се вода. Поръсват се с подправка за месо. Заквасената сметана се разбива...

Агнешки шишчета по Софийски

Агнешки шишчета по Софийски

Нарязваме месото на парчета като за шишчета, поръсваме ги със сол, черен пипер и чубрица и ги оставяме да престоят за 1 нощ в хладилник. След...

Пиперица от софийско

Пиперица от софийско

Почистените от дръжки и семе и измити пиперки нарежете на ивици. Обелените моркови нарежете на колелца, а зелето скълцайте ситно...

Рязан тутманик

Рязан тутманик

. Оставяте да почине във фурната, включена на 50 градуса, когато се навдигне, я увеличавате на 180 градуса. Печете до хубав загар. След като извадите тутманика, напръскайте с вода и покрийте с кърпа. Да ви е сладко!...

Домашен тутманик

Домашен тутманик

33

втасалия тутманик с малко олио отгоре и сложете да се изпече до готовност. Проверявайте го с клечка. Изпечения тутманик увийте в кърпа....

Памук тутманик

Памук тутманик

2

оставете отново да втаса. Изпечете във фурна до златисто. Готовият тутманик напръскайте с малко вода и оставете да омекне. Поднесете с мляко, компот или айран....