Софийски тутманик

Софийски тутманик

13

пожелание поръсете със сусам. Оставете софийският тутманик да почине за около 15 минути и го пъхнете да се изпече в загряна умерена фурна на 200 градуса около 40 минути....

1

Софийски Тутманик

Прегледай всички 12 избрани предложения за софийски тутманик в Готвач.бг.
Софиянки

Софиянки

 

Разбиваме яйцата. Към тях добавяме киселото мляко, като предварително сме го разбъркали със содата. Натрошаваме сиренето и го добавяме към...

Тутманик

Тутманик

 

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...

Софийска баница

Софийска баница

1 

От първите 4 продукта замесете средно твърдо тесто. От него се оформят топки, всяка от които се разточва върху набрашнен плот на много тънка кора...

Софийска баклава

Софийска баклава

 

Разделете корите на 2 части по равно. Сложете половината в намаслена тавичка, като всяка кора поръсете с разтопено масло. За плънката...

Свински пържоли по софийски

Свински пържоли по софийски

 

В тава се слага по едно малко парче масло под всяка пържола. Налива се вода. Поръсват се с подправка за месо. Заквасената сметана се разбива...

Софийски орехови бисквити

Софийски орехови бисквити

 

Сипете маслото в съд и отгоре пресейте брашното. Добавете захарта и смлените орехови ядки. Омесете тесто и го оставете да си почине за 30...

Агнешки шишчета по Софийски

Агнешки шишчета по Софийски

 

Нарязваме месото на парчета като за шишчета, поръсваме ги със сол, черен пипер и чубрица и ги оставяме да престоят за 1 нощ в хладилник. След...

Пиперица от софийско

Пиперица от софийско

 

Почистените от дръжки и семе и измити пиперки нарежете на ивици. Обелените моркови нарежете на колелца, а зелето скълцайте ситно...

Бухнал тутманик

Бухнал тутманик

 

натрошено на по-едро), добавя се и олиото. Смесват се бакпулвера и брашното и се прибавят към основната смес за тутманика. Разбърква се и е готово...

Бачковски тутманик

Бачковски тутманик

 

тутманика по избор. Вит тутманик: Взимаме топка с размера на два юмрука и издърпване като за мекици. Слагаме по 1 и1/2 лъжица разтопено...

Вълчи тутманик

Вълчи тутманик

 

Замесва средно меко тесто. Меси се с намазнени ръце. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса. Лукът се запържва в олиото...