Софийски тутманик

Софийски тутманик

13

пожелание поръсете със сусам. Оставете софийският тутманик да почине за около 15 минути и го пъхнете да се изпече в загряна умерена фурна на 200 градуса около 40 минути....

1

Софийски Тутманик

Прегледай всички 12 избрани предложения за софийски тутманик в Готвач.бг.
Софиянки

Софиянки

Разбиваме яйцата. Към тях добавяме киселото мляко, като предварително сме го разбъркали със содата. Натрошаваме сиренето и го добавяме към...

Тутманик

Тутманик

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...

Софийска баница

Софийска баница

1

От първите 4 продукта замесете средно твърдо тесто. От него се оформят топки, всяка от които се разточва върху набрашнен плот на много тънка кора...

Софийска Капама

Софийска Капама

На дъното се поставя сланината. Върху нея се нарежда нарязаното на дребно кисело зеле и се притиска към сланината. Върху него се...

Софийска баклава

Софийска баклава

Разделете корите на 2 части по равно. Сложете половината в намаслена тавичка, като всяка кора поръсете с разтопено масло. За плънката...

Свински пържоли по софийски

Свински пържоли по софийски

В тава се слага по едно малко парче масло под всяка пържола. Налива се вода. Поръсват се с подправка за месо. Заквасената сметана се разбива...

Софийски орехови бисквити

Софийски орехови бисквити

Сипете маслото в съд и отгоре пресейте брашното. Добавете захарта и смлените орехови ядки. Омесете тесто и го оставете да си почине за 30...

Агнешки шишчета по Софийски

Агнешки шишчета по Софийски

Нарязваме месото на парчета като за шишчета, поръсваме ги със сол, черен пипер и чубрица и ги оставяме да престоят за 1 нощ в хладилник. След...

Сладка софийска баница

Сладка софийска баница

От изброените продукти се замесва хубаво меко тесто, което се оставя да втаса за 15-20 минути. Премесва се отново и се разделя на четири равни...

Пиперица от софийско

Пиперица от софийско

Почистените от дръжки и семе и измити пиперки нарежете на ивици. Обелените моркови нарежете на колелца, а зелето скълцайте ситно...

Бухнал тутманик

Бухнал тутманик

1

натрошено на по-едро), добавя се и олиото. Смесват се бакпулвера и брашното и се прибавят към основната смес за тутманика. Разбърква се и е готово...