Софийски тутманик

Софийски тутманик

13

пожелание поръсете със сусам. Оставете софийският тутманик да почине за около 15 минути и го пъхнете да се изпече в загряна умерена фурна на 200 градуса около 40 минути....

1

Софийски Тутманик

Прегледай всички 12 избрани предложения за софийски тутманик в Готвач.бг.
Тутманик

Тутманик

 

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...

Софийска баклава

Софийска баклава

 

Разделете корите на 2 части по равно. Сложете половината в намаслена тавичка, като всяка кора поръсете с разтопено масло. За плънката...

Софийска баница

Софийска баница

1 

От първите 4 продукта замесете средно твърдо тесто. От него се оформят топки, всяка от които се разточва върху набрашнен плот на много тънка кора...

Свински пържоли по софийски

Свински пържоли по софийски

 

В тава се слага по едно малко парче масло под всяка пържола. Налива се вода. Поръсват се с подправка за месо. Заквасената сметана се разбива...

Софийски орехови бисквити

Софийски орехови бисквити

 

Сипете маслото в съд и отгоре пресейте брашното. Добавете захарта и смлените орехови ядки. Омесете тесто и го оставете да си почине за 30...

Панагюрски тутманик

Панагюрски тутманик

10 

топчета. За целта топчетата трябва да са едно спрямо друго по-големи. Така готовият тутманик се поставя в тавичка, застлана с хартия за печене...

Вълчи тутманик

Вълчи тутманик

 

Замесва средно меко тесто. Меси се с намазнени ръце. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса. Лукът се запържва в олиото...

Мандраджийски тутманик

Мандраджийски тутманик

 

. Пече се на 180 градуса за около 70-90 мин. След като е изпечен и готов тутманика още горещ се минава с бучка масло. Източник: Кулинарен блог...

Рязан тутманик

Рязан тутманик

 

Разтваряте маята в топлата вода със захарта и няколко лъжици брашно. Когато шупне, я добавяте към брашното и останалите продукти. С постепенно...

Копривщенски тутманик

Копривщенски тутманик

 

предварително намазана с мазнина тавичка. Отново оставаме да втаса за 20 минути. Останалата ни мазнина се излива отгоре. Разбиваме последното яйце и с него също заливаме тутманика....

Тутманик Богданка

Тутманик Богданка

2 

Разбиваме яйцата. Прибавяме водата, солта, захарта и пресятото брашно. Замесваме меко тесто и го разделяме на две части. В тавичка разтопяваме...