Сръбски геврек

Сръбски геврек

0

Нарежете на ситно лука, бекона и кашкавала, смесете ги с каймата. Разбъркайте сместа и сложете да престои в хладилник около 2 часа...

1

Сръбски Плескавици

Открий всички 12 подбрани съвети за сръбски плескавици в Готвач.бг.
Лесковашка плескавица

Лесковашка плескавица

 

масло и ги изпечете на скара. По желание може да загреете маслото в тиган и да изпържите плескавиците. Върху всяка плескавица, още топла, се слага по лъжица каймак....

Пълнена плескавица

Пълнена плескавица

 

Смесете каймата с подправките. Настържете кашкавала и нарежете гъбите. Нарежете шунката и смесете гъбите и кашкавала. Разстелете каймата...

Сръбски Айвар

Сръбски Айвар

 

Изпечете патладжаните и чушките, обелете и ги смелете на машинка за месо. Прибавете счукан чесън, черен пипер, олио, сол и подкиселете на...

Балканска плескавица

Балканска плескавица

5 

питки от каймата. Нарежете булото на 6 парчета и завийте всяка питка. Загрейте грил тигана, сипете олиото и запечете плескавиците от двете страни. Поднесете с подходяща салата....

Домашна плескавица

Домашна плескавица

2 

Смиламе месото на машина, посоляваме, поръсваме с черен пипер. Нарязваме на ситно лука и 1 -2 люти чушлета и ги прибавяме към каймата...

Картофена плескавица

Картофена плескавица

1 

Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода, но не напълно. След като са готови, оставете ги да изстинат. Картофите и кашкавалът се...

Сръбска кухня

Сръбска кухня

 

храни произлизат от Сърбия. Основните им ястия са съчетание на зеленчуци и месо. А всеизвестната сръбска скара представлява смес от нарязано...

Сръбска Мусака

Сръбска Мусака

 

Нарязваме лука на шайби и го поставяме на дъното на тава, поръсваме лука със сол, черен пипер и чубрица. Върху лука поставяме пилешките...

Сръбска баница

Сръбска баница

 

Почиствате лука и го скълцвате. Задушавате го в мазнина и прибавяте към него картофите, които преди това сте обелили и настъргали. Бъркате на...

Гювеч по сръбски

Гювеч по сръбски

 

На дъното на гювеча се редят доматите, нарязани на филийки. Над тях - парчетата говеждо и свинско месо, предварително изпържени в малко масло...

Пиле по сръбски

Пиле по сръбски

 

Лукът и чесънът се режат на ситно и се смесват със солта. Добавя се олиото, черният пипер и нарязаният на ситно магданоз. Лимоните се...