Сурова туршия

Сурова туршия

7

посоченото количество оцет и сол и оставете саламурата да изстине. На всеки литър вода добавете около 30-50 г сол. Водата се долива догоре и отгоре зеленчуците се затискат. След 10 дена суровата туршия е готова за консумация....

1

Сурова Туршия

Открий всички 26 авторски предложения за сурова туршия в Готвач.бг.
Сурова туршия със зелени домати

Сурова туршия със зелени домати

12

, заливаме туршията. Започваме да претакаме туршията 10 дни. Ако искаме туршията да има сладникав вкус, слагаме захар....

Сурова туршия с люти чушки

Сурова туршия с люти чушки

3

Почистете лютите чушки от дръжките. Наредете на дъното на голям буркан няколко по-малки скилидки чесън, зърна черен пипер, 1-2 дафинови листа и...

Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии

Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии

сол, оцет и вода. Вторият начин се прилага при приготвянето на по-голям брой туршии. Много домакини смятат, че осоляването на туршията с...

Турска туршия

Турска туршия

Добре почистените глави червено цвекло се сваряват до готовност. Продуктите за марината се смесват и се загряват на бавен огън до пълното...

Дърпана туршия

Дърпана туршия

Изпечете чушките и патладжаните, задушете ги за кратко в найлонов плик, след което ги обелете. Накъсайте ги - "дърпайте" по дължина и леко ги...

Китайска туршия

Китайска туршия

за 12 часа. След това китайската туршия е готова. Съхранява се задължително в хладилник....

Ловджийска туршия

Ловджийска туршия

2

Измийте, подсушете и изтърбушете чушките. Почистете отстаналите зеленчуци, накълцайте зелето и нарежете доматите и морковите едро. Смесете...

Попарена туршия

Попарена туршия

3

Добре почистените зеленчуци се нарязват, зелето и чушките на ивички, карфиолът на розички, а морковите на кръгчета. Към тях се добавя...

Лучена туршия

Лучена туршия

бланшираните обелени лукчета. Оставят се поврат 2-3 минути и се изчаква туршията да изстине. Пресипва се в буркани и се допълва със зехтин. Стерилизират се за 10 минути и след изстиване се съхраняват на студено....

Македонска туршия

Македонска туршия

1

се прецежда, след като изстине. Залейте туршията и отгоре долейте по 1 пръст сурово олио. След седмица туршията е готова за консумация. Пиперките от македонската туршия са идеални за пълнене като мезе....

Кунинска туршия

Кунинска туршия

1

лозови листа. Покрийте туршията и не я претакайте. След 10-15 дена се получава вкусна и трайна туршия, която трябва да съхранявате на хладно....