Сурова туршия

Сурова туршия

7

посоченото количество оцет и сол и оставете саламурата да изстине. На всеки литър вода добавете около 30-50 г сол. Водата се долива догоре и отгоре зеленчуците се затискат. След 10 дена суровата туршия е готова за консумация....

1

Сурова Туршия

Открий всички 45 авторски предложения за сурова туршия в Готвач.бг.
Сурова туршия със зелени домати

Сурова туршия със зелени домати

12 

, заливаме туршията. Започваме да претакаме туршията 10 дни. Ако искаме туршията да има сладникав вкус, слагаме захар....

Сурова туршия с люти чушки

Сурова туршия с люти чушки

3 

Почистете лютите чушки от дръжките. Наредете на дъното на голям буркан няколко по-малки скилидки чесън, зърна черен пипер, 1-2 дафинови листа и...

Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии

Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии

 

сол, оцет и вода. Вторият начин се прилага при приготвянето на по-голям брой туршии. Много домакини смятат, че осоляването на туршията с...

Туршия чушки

Туршия чушки

 

избор, затваряме плътно и разклащаме. Туршията се разклаща ежедневно в продължение на една седмица, след което е готова за консумация....

Шарена туршия

Шарена туршия

3 

Всички продукти се нарязват и смесват. Посипват се със солта и захарта. Добавят се дафиновите листа, бахара и черния пипер. Заливат се с олиото и...

Бърза туршия

Бърза туршия

9 

Нарязваме зеленчука и го поръсваме със солта, олиото и захарта. Пускаме подправките. Оставяме сместа да почива 1 нощ и я пълним плътно в...

Чесън туршия

Чесън туршия

2 

Подбира се напълно узрял чесън с оформени глави, обелва се и се отрязва стеблото на 3 - 4 см от главата. Изчистеният чесън се пуска за 2 - 3...

Смесена туршия

Смесена туршия

 

целина. Отгоре се слага венец от лозови пръчки и листа, след което се залива със сварена, прецедена и охладена саламура и туршията се оставя да преседи 2 дена и се затиска. Претака се всеки 2 дена – до 3 - 4 пъти....

Турска туршия

Турска туршия

 

Добре почистените глави червено цвекло се сваряват до готовност. Продуктите за марината се смесват и се загряват на бавен огън до пълното...

Дърпана туршия

Дърпана туршия

 

Изпечете чушките и патладжаните, задушете ги за кратко в найлонов плик, след което ги обелете. Накъсайте ги - "дърпайте" по дължина и леко ги...

Китайска туршия

Китайска туршия

 

за 12 часа. След това китайската туршия е готова. Съхранява се задължително в хладилник....