Сурова туршия

Сурова туршия

7

посоченото количество оцет и сол и оставете саламурата да изстине. На всеки литър вода добавете около 30-50 г сол. Водата се долива догоре и отгоре зеленчуците се затискат. След 10 дена суровата туршия е готова за консумация....

1

Сурова Туршия

Открий всички 24 авторски предложения за сурова туршия в Готвач.бг.
Сурова туршия със зелени домати

Сурова туршия със зелени домати

04.10.201212

, заливаме туршията. Започваме да претакаме туршията 10 дни. Ако искаме туршията да има сладникав вкус, слагаме захар....

Сурова туршия с люти чушки

Сурова туршия с люти чушки

11.01.20123

Почистете лютите чушки от дръжките. Наредете на дъното на голям буркан няколко по-малки скилидки чесън, зърна черен пипер, 1-2 дафинови листа и...

Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии

Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии

17.04.2016

сол, оцет и вода. Вторият начин се прилага при приготвянето на по-голям брой туршии. Много домакини смятат, че осоляването на туршията с...

Гръцка туршия

Гръцка туршия

08.01.2016

разтопят аспирините! Залейте зеленчуците с готовата марината. Оставете така за 1-2 часа и напълнете в буркани. Гръцката туршия не се вари и може да се консумира веднага....

Туршия чушки

Туршия чушки

29.01.2016

избор, затваряме плътно и разклащаме. Туршията се разклаща ежедневно в продължение на една седмица, след което е готова за консумация....

Шарена туршия

Шарена туршия

05.10.20113

Всички продукти се нарязват и смесват. Посипват се със солта и захарта. Добавят се дафиновите листа, бахара и черния пипер. Заливат се с олиото и...

Бърза туршия

Бърза туршия

02.05.20099

Нарязваме зеленчука и го поръсваме със солта, олиото и захарта. Пускаме подправките. Оставяме сместа да почива 1 нощ и я пълним плътно в...

Чесън туршия

Чесън туршия

12.02.20092

Подбира се напълно узрял чесън с оформени глави, обелва се и се отрязва стеблото на 3 - 4 см от главата. Изчистеният чесън се пуска за 2 - 3...

Смесена туршия

Смесена туршия

22.01.2009

целина. Отгоре се слага венец от лозови пръчки и листа, след което се залива със сварена, прецедена и охладена саламура и туршията се оставя да преседи 2 дена и се затиска. Претака се всеки 2 дена – до 3 - 4 пъти....

Дърпана туршия

Дърпана туршия

29.09.2013

Изпечете чушките и патладжаните, задушете ги за кратко в найлонов плик, след което ги обелете. Накъсайте ги - "дърпайте" по дължина и леко ги...

Попарена туршия

Попарена туршия

03.11.20133

Добре почистените зеленчуци се нарязват, зелето и чушките на ивички, карфиолът на розички, а морковите на кръгчета. Към тях се добавя...

Другите гледат още

Какво Ново

Сурова Туршия, избрани предложения и полезна информация за ежедневна употреба. Имаш въпроси или просто не попадна на това, което ти трябва? За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.