Кашу

Кашу

0

. От кашуто се приготвя брашно, което представлява истински деликатес от който се правят каши и питки. Маслото от кашу също е деликатес...

1

Сурово Кашу Полезно ли е

Разгледай всички 74 подбрани съвети относно сурово кашу полезно ли е в Готвач.бг.
Салата с киноа и сурово кашу

Салата с киноа и сурово кашу

 

се оставят настрана в купа. Морковът се рендосва, а зелениите се скълцават на ситно. Кашуто се натрошава. Всичко се прибавя към киноата и се разбърква. Подправя се със сол, оцет и зехтин. Добър апетит!...

Ориз Басмати със сос от сурово кашу

Ориз Басмати със сос от сурово кашу

1 

Кашуто се измива и накисва във вода при съотношение 1:2. Оставя се така 4-5 часа. Оризът се измива и се накисва във вода за половин час...

Здравословни ползи от кашу

Здравословни ползи от кашу

 

мазнини в кашуто подпомагат намаляване високите нива на триглицеридите. Най-големи количества желязо се съдържат в суровото кашу. То подпомага...

Пиле с кашу

Пиле с кашу

 

Изпържвате пилето 5 минути заедно с нарязаните зеленчуци и гъбите. Слагате кашуто при него за 1 минута. Добавяте подправките. Разбърквате и...

Дресинг с кашу

Дресинг с кашу

 

В блендер се поставят ядките /ако нямате кашу, опитайте с други ядки/, горчицата, лимоновия сок и меда. Добавете малко сол и разбийте добре...

Крема сирене от кашу

Крема сирене от кашу

 

Предварително слагаме кашу в буркан, отгоре наливаме вода. Оставяме за около 4-6 часа кашуто в буркана. След като е престояло го слагаме...

Индийска халва с кашу

Индийска халва с кашу

 

Кашуто се накисва в млякото за 4 часа. Пасира се заедно с млякото. От захарта и водата се сварява сироп, като след кипването се вари на бавен...

Пилешки късчета с кашу

Пилешки късчета с кашу

1 

в друг съд запържете лука и гъбите и ги оставете за кратко под капак да се задушат. Добавете кашуто и разбъркайте ястието за няколко минути...

Каша Чолама

Каша Чолама

 

Нарежете месото и го сложете да се свари в леко подсолена вода. Загрейте маслото отделно и запържете брашното. Разредете постепенно с...

Гъбена каша

Гъбена каша

12 

Лукът, морковът и чушката се нарязват на ситно. Гъбите - на четвъртинки, ако са по-дребни или на по-малки парченца, ако са от едрите. Загрява...

Агнешка каша

Агнешка каша

 

Почиствате месото и го сварявате в подсолена вода. Приготвяте запръжката от брашното и я разреждате с част от водата, в която е вряло месото и...