Шоколадов сутляш

Шоколадов сутляш

3

Измива се оризът и се сипва във врящата вода. Вари се до полуготовност на тих огън. Загрява се прясното мляко със захрта, сипва се оризът...

1

Сутляш

Прегледай всички 10 подбрани съвети за сутляш в Готвач.бг.
Постен сутляш

Постен сутляш

 

завършек на този сутляш би придала поръска от смлени орехи, бадеми или кокосови стърготини. Но тъй като аз нямах под ръка никакви ядки, използвах за декорация цветни сърчица от картофено нишесте....

Сутляш по гръцки

Сутляш по гръцки

13 

В тенджера се слагат да се варят млякото, водата, ориза, захарта и солта. Малко преди да се свари ориза се добавя като застройка брашното. Така...

Сутляш с булгур

Сутляш с булгур

 

Измийте добре булгура и го отцедете. В тенджера загрейте водата със солта и прибавете булгура към нея. Похлупете тенджерата и оставете да ври...

Сутляш - турско сладко изкушение

Сутляш - турско сладко изкушение

5 

. Извадете, охладете и поставете в хладилник за няколко часа. Поднесете десерта студен. Бележки: Така приготвен сутляшът се различава много от нашето...

Сутляш (мляко с ориз)

Сутляш (мляко с ориз)

 

Измиваме ориза от нишестето. В тенджера наливаме вода и слагаме ориза да ври с щипка сол. След като е поомекнал оризът, доливаме прясното...

Сутляш в ябълкови чашки

Сутляш в ябълкови чашки

 

Сваряваме ориза в леко подсолената вода и го оставяме напълно да поеме водата. Измиваме ябълките и им отрязваме капачетата, издълбаваме ги...

Сутляш с пюре от ябълки

Сутляш с пюре от ябълки

 

Обелваме, почистваме и нарязваме ябълките на парчета. Сваряваме ги с малко вода и след това ги претриваме през гевгир. Подслаждаме полученото...

Сутляш с прясно мляко и вода

Сутляш с прясно мляко и вода

3 

прелее. Свареният сутляш се сипва в купички и се ръси канела. Яде се изстинал....

Ориз с мляко на фурна по турски - Сутляш

Ориз с мляко на фурна по турски - Сутляш

14 

Сложете ориза да се вари с 1 ч.ч. вода, докато се абсорбира течността. Долейте при леко разбъркване прясното мляко и захарта. Оставете да се вари...