сряда, 5 август
Приготвят 60-метров суджук за Празника на горнооряховския суджук
Кулинарни Новини

Приготвят 60-метров суджук за Празника на горнооряховския суджук

0

Рекорден 60-метров суджук, приготвен по традиционна рецепта, ще зарадва жителите и гостите на град Горна Оряховица, където този уикенд ще се проведе празника на суджука.

1

Сушене на Суджук

Сушене на Суджук - направи си сам съвети и препоръки. Последните статии и текстове в Готвач.бг. Готварски и здравни съвети за Сушене на Суджук.
 • Сушене на Суджук - Как да си изсушим гроздеКулинарни Съвети

  Как да си изсушим грозде

  12.09.20130

  Получаването на хубаво сушено грозде зависи от големината на самото грозде, неговата захарност, начина на сушене. При сушенето гроздето губи голяма част вода и се запазва почти цялата захар в него.

 • Сушене на Суджук - Да си направим домашен суджукКакво да сготвя

  Да си направим домашен суджук

  26.02.20131

  Домашният суджук не може да се сравни по вкус и аромат с готовите, които се продават в магазините. Ако искате да опитате вкуса на истинския домашен суджук, направете си го сами вкъщи.

 • Сушене на Суджук - Пълен с косми суджук се продава в нашите магазиниКулинарни Новини

  Пълен с косми суджук се продава в нашите магазини

  25.11.20140

  Мъж се оплака, че тези дни си купил суджук, в който открил парче свинска кожа, пълна с видими гъсти бели косми.

 • Сушене на Суджук - Как да съхраняваме домашен суджук и кървавицаКулинарни Съвети

  Как да съхраняваме домашен суджук и кървавица

  05.03.20150

  При приготвянето и съхранението на суджуци, кървавици и изобщо меса в домашни условия трябва да се спазват редица правила. Това се налага от факта, че домашно приготвеното месо няма дълъг период на годност, като това от магазина.

 • Сушене на Суджук - Да си изсушим прасковиКулинарни Съвети

  Да си изсушим праскови

  01.08.20130

  Ако обичате праскови, можете да ги консервирате по най-различни начини – като сладко, компоти или мармалад. Но много вкусни стават прасковите, които са сушени.

 • Сушене на Суджук - Как се прави сушена рибаКулинарни Съвети

  Как се прави сушена риба

  06.12.20121

  Прясната риба бързо се влошава. За това трябва да се намери някакъв начин да се запази. Такъв е сушенето. То е метод за консервиране на храните, който работи чрез отстраняване на вода от тях.

 • Сушене на Суджук - СуджукМеса и Колбаси

  Суджук

  24.02.20140

  Суджукът е деликатес от кълцано месо, характерен за българската национална кухня. Суджук се приготвя от говеждо и свинско месо, а понякога и смес от двете. Суджукът се прави с характерни за района подправки.

 • Сушене на Суджук - Не всеки кашкавал в магазина е наистина такъвКулинарни Новини

  Не всеки кашкавал в магазина е наистина такъв

  01.06.20150

  Фактът, че на един продукт има етикет с надпис кашкавал съвсем не означава, че продуктът в действителност е такъв и че е приготвен от мляко, обяви земеделският министър Десислава Танева.

 • Сушене на Суджук - Как да сушим джодженКулинарни Съвети

  Как да сушим джоджен

  23.06.20150

  Джодженът е многогодишна подправка със силен и запомнящ се аромат. Употребата му у нас е широко застъпена. С джоджен се подправят всякакви ястия, като супи, чорби, яхнии, различни ястия с месо, плънки и други. Лесно може да изсушите джоджен удома

 • Сушене на Суджук - Как да изсушим хинапКулинарни Съвети

  Как да изсушим хинап

  05.10.20140

  Хинапът или както още се нарича китайка фурма, е един от най-полезните плодове, но малцина от българи са запознати с него. Хинапът може да бъде изсушен и така полезните му свойства да се засилят.

 • Сушене на Суджук - Как да съхраняваме суджук и други мезетаКулинарни Съвети

  Как да съхраняваме суджук и други мезета

  03.04.20130

  Суджукът и луканките се съхраняват над 4-5 месеца, ако се спазват условията за съхранение. Сушените месни деликатеси трябва да се съхраняват в помещение с минимално количество влага.

 • Сушене на Суджук - Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продуктиКулинарни Новини

  Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продукти

  05.08.20140

  До момента горнооряховският суджук получи защита като географски произход – по този начин деликатесът може да се приготвя само от определени фирми, в случая три предприятия от Горна Оряховица.

 • Сушене на Суджук - Как се прави домашен суджук и луканкаКулинарни Съвети

  Как се прави домашен суджук и луканка

  29.01.20134

  Освен месото нужна са ви и подправки черен пипер, кимион, сол. Тяхната пропорция е в зависимост от вкуса. Най-добре би било да бъдат равни количества кимион и черен пипер, за да не превъзхожда някоя от подправките като вкус.

 • Сушене на Суджук - Да си изсушим шипки за зиматаКулинарни Съвети

  Да си изсушим шипки за зимата

  08.08.20130

  Шипката е наричана още дивата роза . Българинът открай време цени шипката като универсален лек и хранителен източник. Дивата роза е широко използвана в народната медицина, като източник на витамини, които повишават защитните сили на организма.

 • Сушене на Суджук - Да изсушим плодове за зиматаКулинарни Съвети

  Да изсушим плодове за зимата

  27.08.20120

  Ако имате достатъчно място, можете да изсушите плодовете и на слънце. Това, което трябва да направите е да ги разстелите добре върху хартия и да ги оставите на слънце десетина дена.

 • Сушене на Суджук - Сушените плодове - естествени сладкишиКое за какво е полезно

  Сушените плодове - естествени сладкиши

  09.10.20110

  Сушените плодове са лакомства от природата. Вкусни като сладкиши, но полезни колкото свежи плодове, сушените плодове са естествени мултивитамини.

 • Сушене на Суджук - Как да изсушим вишни и черешиКулинарни Съвети

  Как да изсушим вишни и череши

  22.06.20120

  Черешите и вишните са едни от любимите плодове на всеки от нас. Въпреки, че те са сезонни плодове и се намират в прясно състояние през пролетта и началото на лятото, не е невъзможно те да бъдат изсушавани.

 • Сушене на Суджук - Сушене на зеленчуциКулинарни Съвети

  Сушене на зеленчуци

  19.03.20133

  За изсушаването на зеленчуците има няколко начина. Единият от тях е на слънце, друг вариант е във фурната. Но тъй като, ако се правят във фурната, отнема много време, съответно и много енергия, затова ще разгледаме първият вариант.

 • Google+
 • Pinterest

Избрано

Какво другите търсят

Сушене на Суджук - изпитани рецепти и полезна информация за малки и големи. Всичко за Сушене на Суджук под един покрив. Оцени Сушене на Суджук от звездите над този текст. Перфектни рецепти, здравословно хранене, диети, здравни препоръки. Приятно разглеждане на нашите рецепти и материали на тема Сушене на Суджук. Готвач.бг - уникален сайт за майсторски рецепти, диетично хранене, оценки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук.