понеделник, 25 май
Как да си изсушим грозде
Кулинарни Съвети

Как да си изсушим грозде

0

Получаването на хубаво сушено грозде зависи от големината на самото грозде, неговата захарност, начина на сушене. При сушенето гроздето губи голяма част вода и се запазва почти цялата захар в него.

1

Сушене на Суджук

Сушене на Суджук - направи си сам съвети и препоръки. Последните статии и текстове в Готвач.бг. Готварски и здравни съвети за Сушене на Суджук.
 • Сушене на Суджук - Да си направим домашен суджукКакво да сготвя

  Да си направим домашен суджук

  26.02.20131

  Домашният суджук не може да се сравни по вкус и аромат с готовите, които се продават в магазините. Ако искате да опитате вкуса на истинския домашен суджук, направете си го сами вкъщи.

 • Сушене на Суджук - Пълен с косми суджук се продава в нашите магазиниКулинарни Новини

  Пълен с косми суджук се продава в нашите магазини

  25.11.20140

  Мъж се оплака, че тези дни си купил суджук, в който открил парче свинска кожа, пълна с видими гъсти бели косми.

 • Сушене на Суджук - Как да съхраняваме домашен суджук и кървавицаКулинарни Съвети

  Как да съхраняваме домашен суджук и кървавица

  05.03.20150

  При приготвянето и съхранението на суджуци, кървавици и изобщо меса в домашни условия трябва да се спазват редица правила. Това се налага от факта, че домашно приготвеното месо няма дълъг период на годност, като това от магазина.

 • Сушене на Суджук - Да си изсушим прасковиКулинарни Съвети

  Да си изсушим праскови

  01.08.20130

  Ако обичате праскови, можете да ги консервирате по най-различни начини – като сладко, компоти или мармалад. Но много вкусни стават прасковите, които са сушени.

 • Сушене на Суджук - Как се прави сушена рибаКулинарни Съвети

  Как се прави сушена риба

  06.12.20121

  Прясната риба бързо се влошава. За това трябва да се намери някакъв начин да се запази. Такъв е сушенето. То е метод за консервиране на храните, който работи чрез отстраняване на вода от тях.

 • Сушене на Суджук - СуджукМеса и Колбаси

  Суджук

  24.02.20140

  Суджукът е деликатес от кълцано месо, характерен за българската национална кухня. Суджук се приготвя от говеждо и свинско месо, а понякога и смес от двете. Суджукът се прави с характерни за района подправки.

 • Сушене на Суджук - Как да съхраняваме суджук и други мезетаКулинарни Съвети

  Как да съхраняваме суджук и други мезета

  03.04.20130

  Суджукът и луканките се съхраняват над 4-5 месеца, ако се спазват условията за съхранение. Сушените месни деликатеси трябва да се съхраняват в помещение с минимално количество влага.

 • Сушене на Суджук - Как да изсушим хинапКулинарни Съвети

  Как да изсушим хинап

  05.10.20140

  Хинапът или както още се нарича китайка фурма, е един от най-полезните плодове, но малцина от българи са запознати с него. Хинапът може да бъде изсушен и така полезните му свойства да се засилят.

 • Сушене на Суджук - Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продуктиКулинарни Новини

  Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продукти

  05.08.20140

  До момента горнооряховският суджук получи защита като географски произход – по този начин деликатесът може да се приготвя само от определени фирми, в случая три предприятия от Горна Оряховица.

 • Сушене на Суджук - Как се прави домашен суджук и луканкаКулинарни Съвети

  Как се прави домашен суджук и луканка

  29.01.20134

  Освен месото нужна са ви и подправки черен пипер, кимион, сол. Тяхната пропорция е в зависимост от вкуса. Най-добре би било да бъдат равни количества кимион и черен пипер, за да не превъзхожда някоя от подправките като вкус.

 • Сушене на Суджук - Да си изсушим шипки за зиматаКулинарни Съвети

  Да си изсушим шипки за зимата

  08.08.20130

  Шипката е наричана още дивата роза . Българинът открай време цени шипката като универсален лек и хранителен източник. Дивата роза е широко използвана в народната медицина, като източник на витамини, които повишават защитните сили на организма.

 • Сушене на Суджук - Да изсушим плодове за зиматаКулинарни Съвети

  Да изсушим плодове за зимата

  27.08.20120

  Ако имате достатъчно място, можете да изсушите плодовете и на слънце. Това, което трябва да направите е да ги разстелите добре върху хартия и да ги оставите на слънце десетина дена.

 • Сушене на Суджук - Сушените плодове - естествени сладкишиКое за какво е полезно

  Сушените плодове - естествени сладкиши

  09.10.20110

  Сушените плодове са лакомства от природата. Вкусни като сладкиши, но полезни колкото свежи плодове, сушените плодове са естествени мултивитамини.

 • Сушене на Суджук - Как да изсушим вишни и черешиКулинарни Съвети

  Как да изсушим вишни и череши

  22.06.20120

  Черешите и вишните са едни от любимите плодове на всеки от нас. Въпреки, че те са сезонни плодове и се намират в прясно състояние през пролетта и началото на лятото, не е невъзможно те да бъдат изсушавани.

 • Сушене на Суджук - Сушене на зеленчуциКулинарни Съвети

  Сушене на зеленчуци

  19.03.20133

  За изсушаването на зеленчуците има няколко начина. Единият от тях е на слънце, друг вариант е във фурната. Но тъй като, ако се правят във фурната, отнема много време, съответно и много енергия, затова ще разгледаме първият вариант.

 • Сушене на Суджук - Как да изсушим магданоз, копър и риганКулинарни Съвети

  Как да изсушим магданоз, копър и риган

  23.06.20120

  Представете си как ястията ви ще се овкусят тази зима, ако имате собствени подправки от градината, за да добавите към тях.

 • Сушене на Суджук - Как да избираме най-добрите стафидиКулинарни Съвети

  Как да избираме най-добрите стафиди

  19.04.20100

  Стафидите често се използват в кулинарията - за торти, пайове, месни ястия или салати. Научете се да избирате правилно стафиди, ще можете да приготвяте вкусни и здравословни храни.

 • Сушене на Суджук - Съхраняване и сушене на гъбиКулинарни Съвети

  Съхраняване и сушене на гъби

  02.07.20122

  Интересен начин за съхраняване на гъби е като ги изсушите. След като се изсушат, гъбите са няколко пъти по-калорични отколкото в прясно състояние.

 • Google+
 • Pinterest

Избрано

Какво другите търсят

Сушене на Суджук - изпитани рецепти и полезна информация за малки и големи. Всичко за Сушене на Суджук под един покрив. Оцени Сушене на Суджук от звездите над този текст. Перфектни рецепти, здравословно хранене, диети, здравни препоръки. Приятно разглеждане на нашите рецепти и материали на тема Сушене на Суджук. Готвач.бг - уникален сайт за майсторски рецепти, диетично хранене, оценки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук.