събота, 25 октомври
Как да си изсушим грозде
Кулинарни Съвети

Как да си изсушим грозде

0

Получаването на хубаво сушено грозде зависи от големината на самото грозде, неговата захарност, начина на сушене. При сушенето гроздето губи голяма част вода и се запазва почти цялата захар в него.

1

Сушене на Суджук

Сушене на Суджук - направи си сам съвети и препоръки. Последните статии и текстове в Готвач.бг. Готварски и здравни съвети за Сушене на Суджук.
 • Сушене на Суджук - Да си направим домашен суджукКакво да сготвя

  Да си направим домашен суджук

  26.02.20131

  Домашният суджук не може да се сравни по вкус и аромат с готовите, които се продават в магазините. Ако искате да опитате вкуса на истинския домашен суджук, направете си го сами вкъщи.

 • Сушене на Суджук - Да си изсушим прасковиКулинарни Съвети

  Да си изсушим праскови

  01.08.20130

  Ако обичате праскови, можете да ги консервирате по най-различни начини – като сладко, компоти или мармалад. Но много вкусни стават прасковите, които са сушени.

 • Сушене на Суджук - Как се прави сушена рибаКулинарни Съвети

  Как се прави сушена риба

  06.12.20121

  Прясната риба бързо се влошава. За това трябва да се намери някакъв начин да се запази. Такъв е сушенето. То е метод за консервиране на храните, който работи чрез отстраняване на вода от тях.

 • Сушене на Суджук - СуджукМеса и Колбаси

  Суджук

  24.02.20140

  Суджукът е деликатес от кълцано месо, характерен за българската национална кухня. Суджук се приготвя от говеждо и свинско месо, а понякога и смес от двете. Суджукът се прави с характерни за района подправки.

 • Сушене на Суджук - Как да съхраняваме суджук и други мезетаКулинарни Съвети

  Как да съхраняваме суджук и други мезета

  03.04.20130

  Суджукът и луканките се съхраняват над 4-5 месеца, ако се спазват условията за съхранение. Сушените месни деликатеси трябва да се съхраняват в помещение с минимално количество влага.

 • Сушене на Суджук - Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продуктиКулинарни Новини

  Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продукти

  05.08.20140

  До момента горнооряховският суджук получи защита като географски произход – по този начин деликатесът може да се приготвя само от определени фирми, в случая три предприятия от Горна Оряховица.

 • Сушене на Суджук - Как да изсушим хинапКулинарни Съвети

  Как да изсушим хинап

  05.10.20140

  Хинапът или както още се нарича китайка фурма, е един от най-полезните плодове, но малцина от българи са запознати с него. Хинапът може да бъде изсушен и така полезните му свойства да се засилят.

 • Сушене на Суджук - Как се прави домашен суджук и луканкаКулинарни Съвети

  Как се прави домашен суджук и луканка

  29.01.20131

  Освен месото нужна са ви и подправки черен пипер, кимион, сол. Тяхната пропорция е в зависимост от вкуса. Най-добре би било да бъдат равни количества кимион и черен пипер, за да не превъзхожда някоя от подправките като вкус.

 • Сушене на Суджук - Да си изсушим шипки за зиматаКулинарни Съвети

  Да си изсушим шипки за зимата

  08.08.20130

  Шипката е наричана още дивата роза . Българинът открай време цени шипката като универсален лек и хранителен източник. Дивата роза е широко използвана в народната медицина, като източник на витамини, които повишават защитните сили на организма.

 • Сушене на Суджук - Да изсушим плодове за зиматаКулинарни Съвети

  Да изсушим плодове за зимата

  27.08.20120

  Ако имате достатъчно място, можете да изсушите плодовете и на слънце. Това, което трябва да направите е да ги разстелите добре върху хартия и да ги оставите на слънце десетина дена.

 • Сушене на Суджук - Сушените плодове - естествени сладкишиКое за какво е полезно

  Сушените плодове - естествени сладкиши

  09.10.20110

  Сушените плодове са лакомства от природата. Вкусни като сладкиши, но полезни колкото свежи плодове, сушените плодове са естествени мултивитамини.

 • Сушене на Суджук - Как да изсушим вишни и черешиКулинарни Съвети

  Как да изсушим вишни и череши

  22.06.20120

  Черешите и вишните са едни от любимите плодове на всеки от нас. Въпреки, че те са сезонни плодове и се намират в прясно състояние през пролетта и началото на лятото, не е невъзможно те да бъдат изсушавани.

 • Сушене на Суджук - Сушене на зеленчуциКулинарни Съвети

  Сушене на зеленчуци

  19.03.20133

  За изсушаването на зеленчуците има няколко начина. Единият от тях е на слънце, друг вариант е във фурната. Но тъй като, ако се правят във фурната, отнема много време, съответно и много енергия, затова ще разгледаме първият вариант.

 • Сушене на Суджук - Как да изсушим магданоз, копър и риганКулинарни Съвети

  Как да изсушим магданоз, копър и риган

  23.06.20120

  Представете си как ястията ви ще се овкусят тази зима, ако имате собствени подправки от градината, за да добавите към тях.

 • Сушене на Суджук - Как да избираме най-добрите стафидиКулинарни Съвети

  Как да избираме най-добрите стафиди

  19.04.20100

  Стафидите често се използват в кулинарията - за торти, пайове, месни ястия или салати. Научете се да избирате правилно стафиди, ще можете да приготвяте вкусни и здравословни храни.

 • Сушене на Суджук - Съхраняване и сушене на гъбиКулинарни Съвети

  Съхраняване и сушене на гъби

  02.07.20121

  Интересен начин за съхраняване на гъби е като ги изсушите. След като се изсушат, гъбите са няколко пъти по-калорични отколкото в прясно състояние.

 • Сушене на Суджук - Да си изсушим сливи за зиматаКулинарни Съвети

  Да си изсушим сливи за зимата

  24.08.20121

  Сушените плодове имат силно концентриран вкус, а сливите са един от най-предпочитаните. Вижте два прости начина, по които може да изсушите този полезен и вкусен плод.

 • Сушене на Суджук - Защитиха Роле Трапезица като типичен БГ продуктКулинарни Новини

  Защитиха Роле Трапезица като типичен БГ продукт

  06.09.20140

  Българският деликатес Роле Трапезица беше одобрен от Европейската комисия за включване към регистъра на храните с традиционен и специфичен характер.

Избрано

Какво другите търсят

Сушене на Суджук - изпитани рецепти и полезна информация за малки и големи. Всичко за Сушене на Суджук под един покрив. Оцени Сушене на Суджук от звездите над този текст. Перфектни рецепти, здравословно хранене, диети, здравни препоръки. Приятно разглеждане на нашите рецепти и материали на тема Сушене на Суджук. Готвач.бг - уникален сайт за майсторски рецепти, диетично хранене, оценки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук.