четвъртък, 30 юли
Тамян
Продукти

Тамян

6

Тамянът е ароматна смола на дърво от семейство Бурсерови (Burseraceae). Традиционно дървото на тамяна вирее в Етиопия и Сомалия, но съществува и китайски, индийски, критски, йерусалимски, африкански тамян.

1

Тамян Състав

Тамян Състав - готварски съвети за всяка домакиня. Статии и текстове на едно място. Готварски и здравни статии за Тамян Състав.
 • Тамян Състав - Тамянът - оръжие в борбата срещу ракаКое за какво е полезно

  Тамянът - оръжие в борбата срещу рака

  17.01.20142

  Тамянът е ароматна дървесна смола, която се използва на религиозни церемонии. Учени от университета на Лестър са открили още едно негово свойство. Те смятат, че тамянът може да помогне при лечението на рак на яйчниците.

 • Тамян Състав - Идеи за лесни протеинови напиткиКакво да сготвя

  Идеи за лесни протеинови напитки

  23.03.20150

  Целта на протеиновите напитки е да се използват между храненията, а не да заместят пълноценното хранене. Тяхната цел е да допълнят вече изградения хранителен режим. Ето нашите идеи за лесни протеинови напитки (шейкове).

 • Тамян Състав - Сиренето ни с палма, а млякото ни - унгарско!Кулинарни Новини

  Сиренето ни с палма, а млякото ни - унгарско!

  22.04.20131

  Сиренето ни е с палма, а млякото ни е унгарско. Все повече български млекопреработватели и млекопроизводители прибягват до внос на евтино унгарско мляко.

 • Тамян Състав - Какво трябва да има на новогодишната трапезаПразнична Трапеза

  Какво трябва да има на новогодишната трапеза

  31.12.20120

  Новогодишната трапеза включва най-различни неща – идеята е да има отрупана маса с всякакви вкусни неща, за да може цялата следваща година да ни върви по този начин – да има изобилие.

 • Тамян Състав - Суроватка - лекарство за тялото и душатаКое за какво е полезно

  Суроватка - лекарство за тялото и душата

  27.09.20141

  Консумацията на суроватка намалява секрецията на солна киселина в стомаха. Освен за здравето, млечната суроватка е полезна и за косата и кожата.

 • Тамян Състав - Сиренето с палмово масло - отново на отделен щандКулинарни Новини

  Сиренето с палмово масло - отново на отделен щанд

  12.04.20130

  Върховната административна прокуратора се възползва от правото си на обжалване на решението на първата инстанция пред петчленен състав на ВАС. До произнасянето на окончателното решениенаредбата остава в сила

 • Тамян Състав - Състав на яйцатаКое за какво е полезно

  Състав на яйцата

  23.10.20140

  Яйцата са изключително полезни за здравето на човека и с това твърдение спор няма. Яйцата са богати на биотин, важен за кожата и косата, както и холин, който подпомага метаболизма на мазнините и функцията на черния дроб.

 • Тамян Състав - За какво е полезно какаото и кога да го избягвамеКое за какво е полезно

  За какво е полезно какаото и кога да го избягваме

  25.11.20110

  Калият в какаото има изключително благоприятно въздействие върху сърдечно-съдовата система. Какаото трябва да избягват и хората, които имат проблеми с бъбреците.

 • Тамян Състав - Обелките на ябълките помагат срещу ракХранене при проблеми

  Обелките на ябълките помагат срещу рак

  19.02.20100

  В кората на ябълките се съдържат полезните фитохимикали, които имат антиракови свойства. Обелките на ябълките са полезни срещу рак на белия дбор, рак на правото черво, рак на черния дроб.

 • Тамян Състав - Куркумата лекува и разкрасяваКое за какво е полезно

  Куркумата лекува и разкрасява

  18.02.20110

  Куркумата е полезна за организма на възрастните и на децата над две години. Тя разкрасява кожата на лицето и помага при лечението и профилактиката на много болести.

 • Тамян Състав - Дебелее ли се от грис?Кое за какво е полезно

  Дебелее ли се от грис?

  24.10.20130

  В повечето случаи грис се произвежда от пшеница или царевица. С по-голяма популярност обаче може да се похвали пшениченият грис. Той може да бъде направен от твърда или мека пшеница.

 • Тамян Състав - Сухо млякоМлечни Продукти

  Сухо мляко

  26.02.20143

  Сухото мляко е инстантно вещество, което разтворено в топла вода се използва за заместител и алтернатива на истинското прясно мляко. Състав на сухо мляко. Технология на производство на сухо мляко.

 • Тамян Състав - ЗърнешБилки

  Зърнеш

  12.05.20140

  Зърнеш е билка, с която несъмнено трябва много да се внимава, тъй като в големи дози причинява наркотичен ефект. Предозирането със зърнеш води до зрителни халюцинации. В Руся против ревматизъм се приготвят и вани със зърнеш.

 • Тамян Състав - Дванадесет ястия за трапезата на Бъдни вечерПразнична Трапеза

  Дванадесет ястия за трапезата на Бъдни вечер

  22.12.20127

  На семейната трапеза за Бъдни вечер трябва да присъстват дванадесет ястия. Броят съответства на месеците в годината, но може да се сложат седем ястия, колкото са дните на седмицата.

 • Тамян Състав - Разрешиха сиренето със заместителиКулинарни Новини

  Разрешиха сиренето със заместители

  03.04.20130

  В края на 2012г. беше приета спорна Наредба за производство на мляко. Целта й беше да се ограничи едновременното производството в мандрите на продукти от мляко и от заместители. Решение на ВАС отмени действието на наредбата.

 • Тамян Състав - Здрави през зимата с алабашКое за какво е полезно

  Здрави през зимата с алабаш

  26.12.20120

  Алабашът е една от зелевите култури, която има значително разпространение у нас. Известен е още с названието гулия . Появява се епизодично на нашия пазар, главно в есенните и зимни месеци.

 • Тамян Състав - На Бъдни вечер традицията повелява...Празнична Трапеза

  На Бъдни вечер традицията повелява...

  24.12.20120

  Когато семейството реши да сяда за вечерята, всички продукти се слагат на масата – никой не бива да става. Ако все пак се наложи, право да стане от масата има само стопанинът, но той трябва да върви преведен, за да натежат житата от зърна.

 • Тамян Състав - Състав на годжи бериКое за какво е полезно

  Състав на годжи бери

  12.07.20140

  Наличието на много здравословни ползи от консумацията на годжи бери го прави незаменим в превенцията на различни заболявания. Желязото, откриващо се в състава на годжи бери, е основен елемент на всяка една клетка в човешкия организъм.

 • Google+
 • Pinterest

Избрано

Какво другите търсят

Тамян Състав - рецепти и статии за всеки ден и вкус. Всичко за Тамян Състав в Готвач.бг. Оцени Тамян Състав от звездите над този параграф. Перфектни рецепти, съвети за хранене, режими за отслабване, здравни съвети. Приятно прелистване на доказаните ни рецепти и статии за Тамян Състав. Готвач.бг - кулинарен портал за готварски рецепти, правилно хранене, съвети и класации. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.