петък, 18 април
Тамян
Продукти

Тамян

3

Тамянът е ароматна смола на дърво от семейство Бурсерови (Burseraceae). Традиционно дървото на тамяна вирее в Етиопия и Сомалия, но съществува и китайски, индийски, критски, йерусалимски, африкански тамян.

1

Тамян Състав

Тамян Състав - готварски съвети за всяка домакиня. Статии и текстове за Тамян Състав на едно място. Готварски и здравни статии за Тамян Състав.
 • Тамян Състав - Тамянът - оръжие в борбата срещу рака
  Кое за какво е полезно

  Тамянът - оръжие в борбата срещу рака

  17.01.20142

  Тамянът е ароматна дървесна смола, която се използва на религиозни церемонии. Учени от университета на Лестър са открили още едно негово свойство. Те смятат, че тамянът може да помогне при лечението на рак на яйчниците.

 • Тамян Състав - Сиренето ни с палма, а млякото ни - унгарско!
  Кулинарни Новини

  Сиренето ни с палма, а млякото ни - унгарско!

  22.04.20131

  Сиренето ни е с палма, а млякото ни е унгарско. Все повече български млекопреработватели и млекопроизводители прибягват до внос на евтино унгарско мляко.

 • Тамян Състав - Какво трябва да има на новогодишната трапеза
  Празнична Трапеза

  Какво трябва да има на новогодишната трапеза

  31.12.20120

  Новогодишната трапеза включва най-различни неща – идеята е да има отрупана маса с всякакви вкусни неща, за да може цялата следваща година да ни върви по този начин – да има изобилие.

 • Тамян Състав - Сиренето с палмово масло - отново на отделен щанд
  Кулинарни Новини

  Сиренето с палмово масло - отново на отделен щанд

  12.04.20130

  Върховната административна прокуратора се възползва от правото си на обжалване на решението на първата инстанция пред петчленен състав на ВАС. До произнасянето на окончателното решениенаредбата остава в сила

 • Тамян Състав - За какво е полезно какаото и кога да го избягваме
  Кое за какво е полезно

  За какво е полезно какаото и кога да го избягваме

  25.11.20110

  Калият в какаото има изключително благоприятно въздействие върху сърдечно-съдовата система. Какаото трябва да избягват и хората, които имат проблеми с бъбреците.

 • Тамян Състав - Обелките на ябълките помагат срещу рак
  Хранене при проблеми

  Обелките на ябълките помагат срещу рак

  19.02.20100

  В кората на ябълките се съдържат полезните фитохимикали, които имат антиракови свойства. Обелките на ябълките са полезни срещу рак на белия дбор, рак на правото черво, рак на черния дроб.

 • Тамян Състав - Куркумата лекува и разкрасява
  Кулинарни Съвети

  Куркумата лекува и разкрасява

  18.02.20110

  Куркумата е полезна за организма на възрастните и на децата над две години. Тя разкрасява кожата на лицето и помага при лечението и профилактиката на много болести.

 • Тамян Състав - Дебелее ли се от грис?
  Кое за какво е полезно

  Дебелее ли се от грис?

  24.10.20130

  В повечето случаи грис се произвежда от пшеница или царевица. С по-голяма популярност обаче може да се похвали пшениченият грис. Той може да бъде направен от твърда или мека пшеница.

 • Тамян Състав - Сухо мляко
  Млечни Продукти

  Сухо мляко

  26.02.20140

  Сухото мляко е инстантно вещество, което разтворено в топла вода се използва за заместител и алтернатива на истинското прясно мляко. Състав на сухо мляко. Технология на производство на сухо мляко.

 • Тамян Състав - Дванадесет ястия за трапезата на Бъдни вечер
  Празнична Трапеза

  Дванадесет ястия за трапезата на Бъдни вечер

  22.12.20127

  На семейната трапеза за Бъдни вечер трябва да присъстват дванадесет ястия. Броят съответства на месеците в годината, но може да се сложат седем ястия, колкото са дните на седмицата.

 • Тамян Състав - Разрешиха сиренето със заместители
  Кулинарни Новини

  Разрешиха сиренето със заместители

  03.04.20130

  В края на 2012г. беше приета спорна Наредба за производство на мляко. Целта й беше да се ограничи едновременното производството в мандрите на продукти от мляко и от заместители. Решение на ВАС отмени действието на наредбата.

 • Тамян Състав - На Бъдни вечер традицията повелява...
  Празнична Трапеза

  На Бъдни вечер традицията повелява...

  24.12.20120

  Когато семейството реши да сяда за вечерята, всички продукти се слагат на масата – никой не бива да става. Ако все пак се наложи, право да стане от масата има само стопанинът, но той трябва да върви преведен, за да натежат житата от зърна.

 • Тамян Състав - Здрави през зимата с алабаш
  Кое за какво е полезно

  Здрави през зимата с алабаш

  26.12.20120

  Алабашът е една от зелевите култури, която има значително разпространение у нас. Известен е още с названието гулия . Появява се епизодично на нашия пазар, главно в есенните и зимни месеци.

 • Тамян Състав - Скумрията – свойства и ползи за здравето
  Кулинарни Съвети

  Скумрията – свойства и ползи за здравето

  22.01.20112

  Скумрията е много полезна за здравето както на възрастните, така и на децата. Ненаситените мастни киселини, витамини и полезни вещества, които се съдържат в нея, я правят задължителна храна.

 • Тамян Състав - Мащерка
  Подправки

  Мащерка

  14.06.20120

  Мащерката се е използвала още от древни времена заради своите кулинарни, ароматни и медицински свойства. Мащерката е подправка, богата на различни нутриенти.

 • Тамян Състав - Месо от акула
  Риба и Морски Дарове

  Месо от акула

  19.02.20140

  Месото от акула съдържа пълноценни белтъци, малко количество мазнини, минерални вещества. Месото от акула се приготвя по различни начини. Ползи и вреди от месо от акула.

 • Тамян Състав - Рибата в менюто ни от 40 хил. години
  Любопитно

  Рибата в менюто ни от 40 хил. години

  16.08.20090

  Рибата била част от менюто на праисторическите хора, живели преди 40 хиляди години. Учени антрополози изследвали протеина в костите на древни хора, изкопани от пещера в Китай.

 • Тамян Състав - Фалшиво краве масло ни пробутват в магазините
  Кулинарни Новини

  Фалшиво краве масло ни пробутват в магазините

  22.03.20123

  Въпреки стандартите за качество на хранителните продукти, продължават измамите от страна на производители. Забранено е краве масло, смес от млечна и растителна мазнина с фалшиво съдържание

Избрано

Какво другите търсят

Тамян Състав - рецепти и статии за всеки ден и вкус. Всичко за Тамян Състав в Готвач.бг. Оцени Тамян Състав от звездите над този параграф. Перфектни рецепти, съвети за хранене, режими за отслабване, здравни съвети. Приятно прелистване на доказаните ни рецепти и статии за Тамян Състав. Готвач.бг - кулинарен портал за готварски рецепти, правилно хранене, съвети и класации. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.