Линцерово тесто

Линцерово тесто

0

Пресейте брашното и пудрата захар. Към тях добавете жълтъците, маслото и лимоновите корички. Постепенно замесете гладко тесто. Увийте го с...

1

Тесто

Прегледай всички 12 кулинарни идеи за тесто в Готвач.бг.
Ванилово тесто

Ванилово тесто

 

преди употреба. Така приготвеното тесто е подходящо за разточване и приготвянето на кифлички....

Маслено тесто

Маслено тесто

 

. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....

Мекичко тесто

Мекичко тесто

4 

останалите продукти и се меси тесто, което се оставя да втаса. Трябва да се получи хубаво лепкаво тесто. Оставя се да втаса поне 30 минути или повече....

Хладилно тесто

Хладилно тесто

 

, постепенно сипвам и маята. Замесвам меко тесто. Оставям го да си почине за 20 минути. После може да се работи с него веднага или да се прибере в намазнен плик в хладилник и да се обработва на другия ден....

Козуначено тесто

Козуначено тесто

6 

. Брашното се размесва до получаване на тесто, което не е много меко в началото. Месенето е продължително, за да се получи гладко тесто, като от...

Бирено тесто

Бирено тесто

 

брашното и зехтина или някаква друга мазнина. С миксера се бърка добре до получаване на гъста еднородна смес. С бирено тесто могат да се направят бирени питки или да се да използва за тесто на пица....

Многолистно тесто

Многолистно тесто

 

Пресейте брашното заедно със солта. Добавете водата и замесете стегнато, средно твърдо тесто. Тестото се меси за кратко върху набрашнен плот...

Как да съхраним тесто

Как да съхраним тесто

 

използва като най-обикновено прясно тесто. Във фризера то се съхранява около половин година. Най-добре е да не съхранявате тестото повече от...

Тесто за декорация

Тесто за декорация

 

Замесва се тесто от дадените продукти. Става доста твърдо, което трябва да не ви притеснява. А ако е меко, добавете още брашно. Разточва се...

Бухтички от парено тесто

Бухтички от парено тесто

 

с миксер или телена бъркалка ). Трябва да се получи гладко и лепкаво тесто. В дълбок съд с по-малък диаметър наливаме олио...

Риба в бирено тесто

Риба в бирено тесто

 

добре, за да не останат бучки от брашното. Загряваме олиото, овалваме парче риба в тестото и запържваме до златисто....