Линцерово тесто

Линцерово тесто

0

Пресейте брашното и пудрата захар. Към тях добавете жълтъците, маслото и лимоновите корички. Постепенно замесете гладко тесто. Увийте го с...

1

Тесто

Прегледай всички 12 кулинарни идеи за тесто в Готвач.бг.
Ванилово тесто

Ванилово тесто

преди употреба. Така приготвеното тесто е подходящо за разточване и приготвянето на кифлички....

Мекичко тесто

Мекичко тесто

4

останалите продукти и се меси тесто, което се оставя да втаса. Трябва да се получи хубаво лепкаво тесто. Оставя се да втаса поне 30 минути или повече....

Маслено тесто

Маслено тесто

. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....

Универсално тесто

Универсално тесто

гладко и еластично тесто. Тестото се оставя да втаса. От полученото тесто може да се оформят сладки и солени кифлички, пити, тутманици....

Хладилно тесто

Хладилно тесто

, постепенно сипвам и маята. Замесвам меко тесто. Оставям го да си почине за 20 минути. После може да се работи с него веднага или да се прибере в намазнен плик в хладилник и да се обработва на другия ден....

Бирено тесто

Бирено тесто

брашното и зехтина или някаква друга мазнина. С миксера се бърка добре до получаване на гъста еднородна смес. С бирено тесто могат да се направят бирени питки или да се да използва за тесто на пица....

Многолистно тесто

Многолистно тесто

Пресейте брашното заедно със солта. Добавете водата и замесете стегнато, средно твърдо тесто. Тестото се меси за кратко върху набрашнен плот...

Козуначено тесто

Козуначено тесто

6

. Брашното се размесва до получаване на тесто, което не е много меко в началото. Месенето е продължително, за да се получи гладко тесто, като от...

Как да съхраним тесто

Как да съхраним тесто

използва като най-обикновено прясно тесто. Във фризера то се съхранява около половин година. Най-добре е да не съхранявате тестото повече от...

Пица с готово тесто

Пица с готово тесто

Намасляваме тава и разстиламе самото тесто в нея, така че да се получи тънка кора. Намазваме със зехтина, прибавяме доматеното пюре. Гъбите...

Тесто за всичко

Тесто за всичко

ръцете тесто. Намазнете найлонов плик с малко олио, поставете тестото в него и оставете да втаса на топло за 1 час. Ако не използвате тестото...