Универсално тесто

Универсално тесто

0

гладко и еластично тесто. Тестото се оставя да втаса. От полученото тесто може да се оформят сладки и солени кифлички, пити, тутманици....

1

Тесто

Прегледай всички 12 кулинарни идеи за тесто в Готвач.бг.
Маслено тесто

Маслено тесто

. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....

Ванилово тесто

Ванилово тесто

преди употреба. Така приготвеното тесто е подходящо за разточване и приготвянето на кифлички....

Линцерово тесто

Линцерово тесто

Пресейте брашното и пудрата захар. Към тях добавете жълтъците, маслото и лимоновите корички. Постепенно замесете гладко тесто. Увийте го с...

Мекичко тесто

Мекичко тесто

4

останалите продукти и се меси тесто, което се оставя да втаса. Трябва да се получи хубаво лепкаво тесто. Оставя се да втаса поне 30 минути или повече....

Многолистно тесто

Многолистно тесто

Пресейте брашното заедно със солта. Добавете водата и замесете стегнато, средно твърдо тесто. Тестото се меси за кратко върху набрашнен плот...

Хладилно тесто

Хладилно тесто

, постепенно сипвам и маята. Замесвам меко тесто. Оставям го да си почине за 20 минути. После може да се работи с него веднага или да се прибере в намазнен плик в хладилник и да се обработва на другия ден....

Козуначено тесто

Козуначено тесто

6

. Брашното се размесва до получаване на тесто, което не е много меко в началото. Месенето е продължително, за да се получи гладко тесто, като от...

Бирено тесто

Бирено тесто

брашното и зехтина или някаква друга мазнина. С миксера се бърка добре до получаване на гъста еднородна смес. С бирено тесто могат да се направят бирени питки или да се да използва за тесто на пица....

Хек в бирено тесто

Хек в бирено тесто

. Пригответе биреното тесто, като разбиете яйцата, прибавите солта, бирата и брашното. Разбъркайте и оставете тестото за около 15 мин. Разбийте...

Тесто за всичко

Тесто за всичко

1

ръцете тесто. Намазнете найлонов плик с малко олио, поставете тестото в него и оставете да втаса на топло за 1 час. Ако не използвате тестото...

Розички от готово тесто

Розички от готово тесто

Премесваме леко тестото. Разделяме го на две. Разточваме едното тесто по-тънко и режем ленти с ширина около 5 сантиметра. Дължината се...