неделя, 29 март
Новогодишна баница с късмети или питка?
Какво да сготвя

Новогодишна баница с късмети или питка?

0

В питката също може да се сложи сирене, а дори и други продукти като шунка, топено сирене, подправки. Баницата пък е доста по-лесен вариант, защото повечето домакини я приготвят с готови кори. Предлагаме ви две рецепти – една за баница и една за пита.

1

Тесто за Баница

Тесто за Баница - готварски полезни и практични съвети. Статии и текстове в нашия сайт. Кулинарни и здравни статии за Тесто за Баница.
 • Тесто за Баница - За Коледната баницаПразнична Трапеза

  За Коледната баница

  25.12.20141

  На Коледната трапеза баницата с късмети е задължителна. Късметчетата се приготвят предварително и могат да се напишат дори от децата на листчета и да се пъхнат в баницата.

 • Тесто за Баница - Да си наточим кори за баницаКулинарни Съвети

  Да си наточим кори за баница

  02.06.20120

  Сами можете да наточите кори за баница, вместо да използвате купени от магазина. Ще ви отнеме доста време, но резултатът си заслужава – ще се радвате на хрупкава вкусна баница, която се топи в устата.

 • Тесто за Баница - Как се прави домашна юфкаКулинарни Съвети

  Как се прави домашна юфка

  21.03.20121

  Юфката е един чудесен избор за закуска, от нея можете да си направите вкусна домашна баница или изкусителен десерт. А и няма нищо по-вкусно от домашна направена юфка.

 • Тесто за Баница - Да си направим турска закускаКакво да сготвя

  Да си направим турска закуска

  01.04.20120

  Ако искате да разнообразите менюто си с някоя интересна рецепта от турската кухня ние можем да ви предложим две интересни идеи, които със сигурност ще ви харесат.

 • Тесто за Баница - Украса за торти от захарно тестоКулинарни Съвети

  Украса за торти от захарно тесто

  16.03.20130

  Тортите, украсени със захарно тесто, са много красиви и ефектни. Сами можете да си направите захарно тесто вкъщи и да оформяте от него украса за торти.

 • Тесто за Баница - Какво е еклерово тесто и как да си направимКакво да сготвя

  Какво е еклерово тесто и как да си направим

  14.03.20150

  Еклеровото тесто е подходящо за приготвянето на редица сладкиши. Освен да си приготвите еклери, от него можете да направите пържени топчета или пръстенчета.

 • Тесто за Баница - Да си направим парено тестоКулинарни Съвети

  Да си направим парено тесто

  07.07.20120

  Технологията за приготвянето му не е сложна, но изисква да се спазва, за да се получи добре.

 • Тесто за Баница - Какво да сготвим за Сирни ЗаговезниПразнична Трапеза

  Какво да сготвим за Сирни Заговезни

  22.02.20150

  На Сирни Заговезни се приготвят ястия, които са от млечни продукти. На Сирни Заговезни се приготвя задължително баница със сирене. На Сирни Заговезни се иска прошка.

 • Тесто за Баница - Разликата между кроасаново и бутер тестоКулинарни Съвети

  Разликата между кроасаново и бутер тесто

  28.05.20120

  Кроасановото тесто се приготвя с мая, за разлика от бутер тестото. Но и в двата вида тесто се слага доста масло. Тестото за кроасани се приготвя с яйца, за разлика от бутер тестото, в което не се слагат яйца.

 • Тесто за Баница - Да си направим курабии от захарно тестоКакво да сготвя

  Да си направим курабии от захарно тесто

  08.09.20130

  За да си направим курабии от захарно тесто, е нужно първо да приготвим тестото. Захарното тесто се нарича още парено тесто (фондан) и е изключително подходящо за моделиране.

 • Тесто за Баница - Да приготвим домашна точена баница с късметиПразнична Трапеза

  Да приготвим домашна точена баница с късмети

  31.12.20130

  Новогодишната баница с късмети е неизменна част от ритуала за посрещане на идващата година. Късметите са новата надежда, която получаваме за предстоящите дванадесет месеца.

 • Тесто за Баница - Как да приготвим турска баницаКакво да сготвя

  Как да приготвим турска баница

  21.04.20131

  Турция, баницата се нарича бюрек и се приготвя по малко по-различен начина от традиционната българска баница. Турският бюрек представлява триъгълна баница.

 • Тесто за Баница - Как да съхраним тестоКулинарни Съвети

  Как да съхраним тесто

  07.06.20120

  Готовото тесто за пица се съхранява много лесно – то може да се съхранява както в хладилника, така и във фризера. В хладилника може да се съхранява не повече от три дни.

 • Тесто за Баница - Как да си направим бутер тестоКулинарни Съвети

  Как да си направим бутер тесто

  24.01.20120

  Класическият начин за приготвяне на бутер тесто в домашни условия отнема прекалено дълго време – над пет часа. Съществува и бърз начин за приготвяне на бутер тесто.

 • Тесто за Баница - По-различни и апетитни плънки за баницаКакво да сготвя

  По-различни и апетитни плънки за баница

  25.04.20131

  Един от вариантите е да я направите с някакъв зелен зеленчук – лапад, коприва, киселец. Може да не сте опитвали, но се получава доста сполучливо. Добавете и малко сирене към зеленчука, за да не стане безсолна и зеленчукът да започне да нагарча.

 • Тесто за Баница - Как се прави захарно тестоКулинарни Съвети

  Как се прави захарно тесто

  11.04.20135

  За да приготвите вкусни домашни десерти обаче, необходимо е да знаете как се прави захарно тесто. То е незаменимо, когато искате да блеснете с кулинарни умения пред вашето семейство или гости.

 • Тесто за Баница - Как се прави маслено тестоКакво да сготвя

  Как се прави маслено тесто

  06.03.20130

  Масленото тесто може да бъде приготвено с мас или с масло. Можете също да си направите и тесто с комбинация от двете. Най-вкусно се получава точно по този начин. Повечето домакини, обаче предпочитат маслото.

 • Тесто за Баница - Как се правят варено и парено тестоКулинарни Съвети

  Как се правят варено и парено тесто

  18.07.20130

  При вареното тесто прави впечатление обемът, който добива при преминаване през термична обработка. Това се дължи на голямото съдържание на вода в него, която се превръща в пара по време на термичната обработка и тестото се вдига високо нагоре.

 • Google+
 • Pinterest

Избрано

Какво другите търсят

Тесто за Баница - превъзходни рецепти и материали за малки и големи. Всичко за Тесто за Баница в Готвач.бг. Оцени Тесто за Баница от звездичките над този параграф. Готварски рецепти, здравословно хранене, диети, здравни съвети. Приятно разглеждане на нашите рецепти и материали за Тесто за Баница. Готвач.бг - уникален портал за майсторски рецепти, правилно хранене, оценки и класации. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.