Козунак без месене

Козунак без месене

7

намазнената тавичка. По същия начин се приготвя и вторият продълговат козунак и двете тавички се оставят на топло да втасват. Когато козунаците...

1

Техники при Месенето на Козунак

Открий всички 12 авторски предложения относно техники при месенето на козунак в Готвач.бг.
Козунак на конци без месене

Козунак на конци без месене

 

активираната мая. Започнах с голямото разбиване с бъркалките за тесто на миксера, така се вкарва въздух в самия козунак и няма нужда да се...

Козунаци без месене

Козунаци без месене

8 

Затоплете 1 кг от брашното във фурната за 30 минути, след което го пресейте 3 пъти. Сипете го в купа и направете кладенче, добавете 1 с.л. захар...

Козунак с конци и месене в хлебопекарна

Козунак с конци и месене в хлебопекарна

 

Всички продукти /без сладкото/ се слагат в хлебопекарна и се пуска програма за месене - 15 мин. Оставя се 30 мин. да втаса. Второ месене...

Козунак

Козунак

13 

Разбиваме яйцата. В хладко мляко слагаме захарта, да се стопи и мазнината, която е затоплена. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре. В...

Най-важните техники при приготвяне на кремове

Най-важните техники при приготвяне на кремове

 

прибавя при продуктите, които се нагряват за кратко или се варят. Техники при работа с желатин: Желатинът се извлича от сварени животински кости...

Техники за рязане на тортени блатове

Техники за рязане на тортени блатове

 

Често се случва така, че домакините изпитват затруднения при разрязване на вече изпечените тортени блатове. Обикновено те се опитват да разрежат...

Техники за готвене в Японската кухня

Техники за готвене в Японската кухня

2 

кулинарни техники и рецепти, с които се гордее Япония. Естествен подбор Японската кухня следва сезоните - зеленчуците и...

Темпура - японската техника на готвене

Темпура - японската техника на готвене

 

Думата темпура означава техника на готвене в японката кухня. По-точно - потапят се риба или зеленчуци в тесто и след това се пържат...

Козунаци

Козунаци

1 

. Козунакът се пече на 160 градуса без вентилатор за 40-45 мин - до приятен загар. От това тесто аз направих 2 средно големи козунака. Единия е...

Портокалов козунак

Портокалов козунак

3 

1. Разтворете маята във топлото прясно мляко и една чаена лъжичка захар. Покрийте и оставете на топло да втаса за 10 минути; 2. През това...

Чуден козунак

Чуден козунак

2 

козунак на конци, без да си правя труда да го меся 100 пъти. Тайната е в затоплените предварително продукти и във втасването. Да, ще изпечете...