Козунак без месене

Козунак без месене

7

намазнената тавичка. По същия начин се приготвя и вторият продълговат козунак и двете тавички се оставят на топло да втасват. Когато козунаците...

1

Техники при Месенето на Козунак

Открий всички 12 авторски предложения относно техники при месенето на козунак в Готвач.бг.
Козунак на конци без месене

Козунак на конци без месене

 

активираната мая. Започнах с голямото разбиване с бъркалките за тесто на миксера, така се вкарва въздух в самия козунак и няма нужда да се...

Козунаци без месене

Козунаци без месене

8 

Затоплете 1 кг от брашното във фурната за 30 минути, след което го пресейте 3 пъти. Сипете го в купа и направете кладенче, добавете 1 с.л. захар...

Козунак с конци и месене в хлебопекарна

Козунак с конци и месене в хлебопекарна

 

Всички продукти /без сладкото/ се слагат в хлебопекарна и се пуска програма за месене - 15 мин. Оставя се 30 мин. да втаса. Второ месене...

Козунак

Козунак

13 

Разбиваме яйцата. В хладко мляко слагаме захарта, да се стопи и мазнината, която е затоплена. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре. В...

Техники за рязане на тортени блатове

Техники за рязане на тортени блатове

 

Често се случва така, че домакините изпитват затруднения при разрязване на вече изпечените тортени блатове. Обикновено те се опитват да разрежат...

Най-важните техники при приготвяне на кремове

Най-важните техники при приготвяне на кремове

 

прибавя при продуктите, които се нагряват за кратко или се варят. Техники при работа с желатин: Желатинът се извлича от сварени животински кости...

Темпура - японската техника на готвене

Темпура - японската техника на готвене

 

Думата темпура означава техника на готвене в японката кухня. По-точно - потапят се риба или зеленчуци в тесто и след това се пържат...

Техники за готвене в Японската кухня

Техники за готвене в Японската кухня

2 

кулинарни техники и рецепти, с които се гордее Япония. Естествен подбор Японската кухня следва сезоните - зеленчуците и...

Козунаци

Козунаци

1 

. Козунакът се пече на 160 градуса без вентилатор за 40-45 мин - до приятен загар. От това тесто аз направих 2 средно големи козунака. Единия е...

Чешки козунак

Чешки козунак

 

Пресявам брашното със солта и към тях прибавям шупналата смес с мая, която съм активирала преди това и предварително разбитите яйца и мляко...

Веган козунак

Веган козунак

1 

за намазване на козунака преди печене) и олиото, без да се спира месенето. Меси се, докато тестото стане гладко, отделя се от стените на съда и...