сряда, 7 октомври
Арабите са дали мусаката на света
Любопитно

Арабите са дали мусаката на света

0

Едва ли има някой, който може да устои при вида на топла домашна мусака. За арабите мусаката е нещо като готвена салата, а гръцката мусака се готви с патладжани.

1

Традиционна Мусака

Традиционна Мусака - готварски полезни и практични съвети. избрани статии и текстове на едно място. Кулинарни и здравни статии за Традиционна Мусака.
 • Традиционна Мусака - Видове заливки за мусакаКулинарни Съвети

  Видове заливки за мусака

  08.05.20130

  Заливката за мусаката за някои е най-вкусната част от това ястие. Златистата коричка, която се образува при печенето, не само е красива, но и много вкусна.

 • Традиционна Мусака - Три начина да си направим мусакаКакво да сготвя

  Три начина да си направим мусака

  10.03.20150

  Освен традиционния начин за приготвяне на мусака с картофи и кайма, има и други интересни рецепти, които е добре да овладеете, за да можете да разнообразите менюто си.

 • Традиционна Мусака - Осем български ястия, без които не можемЛюбопитно

  Осем български ястия, без които не можем

  08.08.20151

  Много от ястията у нас се приготвят по стари рецепти, предавани от поколение на поколение векове наред. В България сме отраснали с вкуса на няколко определени гозби.

 • Традиционна Мусака - Вкусни рецепти за мусака от цял святКакво да сготвя

  Вкусни рецепти за мусака от цял свят

  24.01.20140

  Мусаката често е приемана от световната готварска общност за типично гръцко ястие и поп културата с пълна сила подкрепя този факт. Истината обаче е, че наименованието й е с арабски произход и тя се е появила на гръцка територия доста по-късно

 • Традиционна Мусака - Постни и лесни рецепти с картофиКакво да сготвя

  Постни и лесни рецепти с картофи

  26.03.20131

  Макар, че ястията с картофи са много винаги е трудно да избереш кое да направиш. Вероятно, защото, както и да си ги приготвим, картофите винаги стават вкусни, а още по-хубавото е, че за повечето рецепти не са необходими и много продукти.

 • Традиционна Мусака - Видове закускиКакво да сготвя

  Видове закуски

  02.02.20121

  Английската закуска се състои от яйце, бекон, кренвирши, гъби, домати и английски чай. Френската закуска е доста по-скромна в сравнение с английската - кафе, кроасан и сандвич със сладко.

 • Традиционна Мусака - Вкусни рецепти с кафяв оризКакво да сготвя

  Вкусни рецепти с кафяв ориз

  19.11.20140

  Никак не е лошо да замените традиционните рецепти с бял ориз с кафяв. По-малката обработка на зърната му позволяват повече полезни хранителни вещества в състава му.

 • Традиционна Мусака - Видове босилекДвор и Градина

  Видове босилек

  22.10.20130

  Босилекът е род тревисти или многогодишни растения, в зависимост от вида. Съществуват около 150 вида, които произхождат от тропическите или по-топли райони на Стария свят.

 • Традиционна Мусака - Особености на балканската кухняЛюбопитно

  Особености на балканската кухня

  19.04.20150

  През годините са се водили много кулинарни дебати за автентичността на някои гозби от Балканите, но в крайна сметка всички те са причислени към общата балканска кухня. Според някои справочници балканските народи приготвят между 300 и 400 вида кюфтета

 • Традиционна Мусака - Любимите ястия с патладжани на турцитеКакво да сготвя

  Любимите ястия с патладжани на турците

  07.09.20150

  Турската кухня е уникална симбиоза от различни вкусове и съставки. В нея основно място заемат зеленчуците, които освен като гарнитура често се приемат и като отделно ястие.

 • Традиционна Мусака - 5-те най-добри рецепти за мусакаКакво да сготвя

  5-те най-добри рецепти за мусака

  05.02.20132

  Мусаката е вкусно ястие, което е подходящо за зимния сезон, тъй като е топло и засищащо. Гръцката мусака е много вкусна, защото съдържа много различни зеленчуци.

Избрано

Какво другите търсят

Какво Ново

Традиционна Мусака - избрани рецепти и материали за ежедневна употреба. Всичко за Традиционна Мусака под един покрив. Гласувай за Традиционна Мусака от звездичките над текста. Готварски рецепти, съвети за хранене, програми за отслабване, здравни съвети. Приятно четене на тестваните ни рецепти и теми за Традиционна Мусака. Готвач.бг - национален портал за изпитани рецепти, правилно хранене, мнения и класации. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.