Турска баклава

Турска баклава

0

баклавата се нарязва с остър нож на триъгълници, квадрати или ромбове. Залива се равномерно с кипяща мазнина и се пече до зачервяване. Опечена и...

1

Турска Баклава

Разгледай всички 11 кулинарни идеи относно турска баклава в Готвач.бг.
Турска баклава с шамфъстък

Турска баклава с шамфъстък

26.01.2016

Материалиte, които ще са ви необходими, са плитка тава, подходяща за баклава, сладкарска четка и остър нож. Започнете със сиропа, който ще се...

Вкусна Турска баклава

Вкусна Турска баклава

11.02.2016

минути. Когата баклавата е готова, се оставя да поизстине и се залива със горещия сироп....

Домашна турска баклава

Домашна турска баклава

07.05.20132

Омесва се тесто без маслото от посочените продукти. Втасва 50 минути. Разделя се на топчета с големина на ябълка. Отделно се разбърква...

Турска баклава с кисело мляко

Турска баклава с кисело мляко

16.03.2016

5-10 минути, след като махнем сиропа от котлона добавяме ванилията. След като изпечем баклавата я заливаме с горещия сироп. Баклавата трябва да престои няколко часа преди консумация....

Турска баклава от готови кори

Турска баклава от готови кори

25.01.20165

готов, добавете към него резенчето лимон, за да не се захароса. Препоръчва се сиропът да се добави горещ към изстиналата баклава....

Турска баклава с шам фъстък

Турска баклава с шам фъстък

12.09.20107

фъстък. Нарежете баклавата на парчета, залейте 125 г масло и я залейте. Оставете я да престои на стайна температура за няколко часа. След...

Въвеждат стандарт за турската баклава

Въвеждат стандарт за турската баклава

21.02.2015

съставки, с които развалят вкуса на истинската турска баклава. За да намалят своите разходи, много от търговците продават сладкиш, който е...

Трилече задмина турската баклава по популярност

Трилече задмина турската баклава по популярност

09.01.2015

и да е произходът му обаче - южноамерикански или албански, по популярност и консумация сладкишът Трилече вече надмина този на сладката баклава...

Турската баклава получи европейски лейбъл за качество

Турската баклава получи европейски лейбъл за качество

07.01.20141

. Сиропът се вари около 20 минути. С него се залива баклавата. Следва се принципът "студена баклава - горещ сироп" или обратното....

Баклава

Баклава

08.10.20075

, ванилията и лимоновия сок. Варите на бавен огън до сгъстяване на сиропа. Канелената пръчица се отстранява. След като баклавата изстине се залива....

Другите гледат още

Какво Ново

Турска Баклава, практични предложения и статии за всеки ден и вкус. Имаш критика или изобщо не откри това, което ти трябва? За контакт с Готвач.бг пиши тук.