петък, 29 април
Туршия без варене

Туршия без варене

11

Накълцайте зелето, а останалите зеленчуци нарежете на парчета. Наредете ги плътно в буркан, като ги редувате и във всеки буркан сипете по 3...

1

Туршия без Варене

Открий всички 63 авторски предложения относно туршия без варене в Готвач.бг.
Варена царска туршия

Варена царска туршия

20.10.2015

Изчистете и измийте зеленчуците, разделете карфиола на на розички, морковите нарежете на колелца, камбите се нарязват на 4, а целината – на...

Варенки

Варенки

23.11.2014

Разбийте жълтъците със сметаната, вода и сол. Налейте сместа с в пресятото брашно и смесете леко /без да оформяте тесто/. С намокрена лъжица...

Слънчева туршия

Слънчева туршия

08.02.20163

Продуктите са за трилитров буркан. Доматите набоцкваме с игла, на чушките цепваме връхчетата с ножче и изрязваме дръжките, морковите почистваме...

Гръцка туршия

Гръцка туршия

08.01.2016

разтопят аспирините! Залейте зеленчуците с готовата марината. Оставете така за 1-2 часа и напълнете в буркани. Гръзката туршия не се вари и може да се консумира веднага....

Водна туршия

Водна туршия

25.09.2015

. Тя също се добавя, след като туршията стане готова, за да се прекъсне процесът на ферментация. Водната туршия се съхранява на хладно място....

Дърпана туршия

Дърпана туршия

29.09.2013

Изпечете чушките и патладжаните, задушете ги за кратко в найлонов плик, след което ги обелете. Накъсайте ги - "дърпайте" по дължина и леко ги...

Ловешка туршия

Ловешка туршия

12.10.2014

. На другия ден измийте и нарежете останалите зеленчуци. Наредете туршията в буркани - ред чушките, ред от останалия зарзават. Залейте...

Селска туршия

Селска туршия

15.09.20127

бидона. Притиснете с чист камък. Оставете селската туршия на хладно и претакайте 5-6 дена. Добавете и натриевия бензоат - 1 г за килограм зеленчук. След 20 ден селската туршия е готова....

Парена туршия

Парена туршия

15.08.2012

пръчици, за да се притиснат добре зеленчуците. Залейте подредената туршия в бурканите с охладената саламура, затворете и стерилизирайте бурканите за 15 минути след завиране....

Сурова туршия

Сурова туршия

03.12.20117

посоченото количество оцет и сол и оставете саламурата да изстине. На всеки литър вода добавете около 30-50 г сол. Водата се долива догоре и отгоре зеленчуците се затискат. След 10 дена суровата туршия е готова за консумация....

Пъстра туршия

Пъстра туршия

23.06.2010

Всички зеленчуци предварително се почистват и нарязват на парчета, колелца. Карфиолът се раздробява на розички. За един компотен буркан...

Другите гледат още

Какво Ново

Туршия без Варене, практични предложения и полезна информация за всеки ден и вкус. Имаш критика или изобщо не откри това, което ти трябва? За контакт с Готвач.бг пиши тук.