Смесена туршия без варене

Смесена туршия без варене

0

Рецептата е за един трилитров буркан. Зеленчуците са по собствен вкус и желание. Аз съм използвала зеле, моркови, камби, карфиол, тиквичка...

1

Туршия без Варене

Открий всички 74 авторски предложения относно туршия без варене в Готвач.бг.
Обща туршия без варене

Обща туршия без варене

на страни. Подготвяме си бурканите тип Омния, в които ще слагаме туршията. Наливаме оцет до резката на всеки буркан. Слагаме също така сол...

Туршия без варене

Туршия без варене

12

Накълцайте зелето, а останалите зеленчуци нарежете на парчета. Наредете ги плътно в буркан, като ги редувате и във всеки буркан сипете по 3...

Варена царска туршия

Варена царска туршия

Изчистете и измийте зеленчуците, разделете карфиола на на розички, морковите нарежете на колелца, камбите се нарязват на 4, а целината – на...

Редена туршия

Редена туршия

Камбите се измиват и нарязват на хапки. Морковите се обелват и режат на кръгчета, краставичките също се нарязват на колелца. Нарязват се листа...

Дива туршия

Дива туршия

Зеленчуците се измиват, морковите се обелват и нарязват на кръгчета. Камбите се почистват от семената и нарязват на резенчета. Карфиолът се...

Попарена туршия

Попарена туршия

3

Добре почистените зеленчуци се нарязват, зелето и чушките на ивички, карфиолът на розички, а морковите на кръгчета. Към тях се добавя...

Турска туршия

Турска туршия

Добре почистените глави червено цвекло се сваряват до готовност. Продуктите за марината се смесват и се загряват на бавен огън до пълното...

Дърпана туршия

Дърпана туршия

Изпечете чушките и патладжаните, задушете ги за кратко в найлонов плик, след което ги обелете. Накъсайте ги - "дърпайте" по дължина и леко ги...

Сурова туршия

Сурова туршия

7

посоченото количество оцет и сол и оставете саламурата да изстине. На всеки литър вода добавете около 30-50 г сол. Водата се долива догоре и отгоре зеленчуците се затискат. След 10 дена суровата туршия е готова за консумация....

Лучена туршия

Лучена туршия

бланшираните обелени лукчета. Оставят се поврат 2-3 минути и се изчаква туршията да изстине. Пресипва се в буркани и се допълва със зехтин. Стерилизират се за 10 минути и след изстиване се съхраняват на студено....

Джанки туршия

Джанки туршия

3

долейте кипнала вода. Затворете бурканите добре с капачки и ги обърнете надолу. Обръщайте бурканите периодично в течение на няколко дни. След това приберете джанките туршия на хладно и тъмно място....