Солена туршия в бидон

Солена туршия в бидон

5

кг зеленчук. Долейте вода догоре на бидона и затворете. След около 3-4 дена туршията започва да се претаква с маркуч. Първите няколко дена се претаква по веднъж на ден, а след 1 седмица - на няколко дни....

1

Туршия в Бидон

Открий всички 37 избрани предложения за туршия в бидон в Готвач.бг.
Вкусна туршия в бидон

Вкусна туршия в бидон

. Наредете ги грижливо в бидона. Сварете саламура от 4 л вода, в която се добавят оцетът и 6 к.ч. сол. Щом заври, се прибавят и дафиновите...

Селска туршия в бидон

Селска туршия в бидон

На дъното на бидона се насипва солта и се намокря хубаво с оцет. Първо се слагат морковите, ако са дребни не се режат, а ако са едри се делят на...

Обикновена обща туршия в бидон

Обикновена обща туршия в бидон

4

обичате. Това става за около две седмици. След това разтваряме калиев сорбат за туршии в част от предварително източена саламура от бидона...

Туршия за зимата в бидон

Туршия за зимата в бидон

сол. Залейте в бидона. При нужда притиснете с нещо отгоре, за да не изплуват. Започнете да претакате туршията след ден 3 в продължение на...

Туршия от кисели дини в бидон

Туршия от кисели дини в бидон

залейте веднага върху динчетата, като може да махнете канелата. Оставете туршията от кисели дини в бидон на хладно място, като през 2-3 дни преточвайте саламурата, докато туршията узрее....

Ето как правилно да си приготвим туршия в бидон

Ето как правилно да си приготвим туршия в бидон

да правите самата туршия, трябва много добре да измиете бидона, в който ще се съхранява. Той трябва да стои на прохладно място и по възможност да...

Кисело зеле в бидон

Кисело зеле в бидон

цвят или остатъчни листа. Поставям маркуча до дъното на бидона и около него подреждам всички зелки. Между пластовете прибавяме измитите и...

Солени краставички в бидон

Солени краставички в бидон

, а сокът остава бистър. Съхранявайте солените краставички в бидон на хладно и тъмно място....

Селска туршийка в бидон

Селска туршийка в бидон

Всички зеленчуци се измиват и подреждат в бидонче. Слага се и от целината. Продуктите се заливат с възварена саламура от вода и сол...

Лесно кисело зеле в бидон

Лесно кисело зеле в бидон

бидона с кочаните нагоре, за да не се изсипва солта. Между тях се уплътнява с половинки и четвъртинки. Залива се с вода, с разтворена в нея...

Кисело зеле в бидон с хрян

Кисело зеле в бидон с хрян

морска сол и зелките се нареждат в издълбаната част нагоре в подходящ съд - бидон или каче. Така наредените зелки се оставят за 2-3 дни на сухо...