Джанки туршия

Джанки туршия

3

долейте кипнала вода. Затворете бурканите добре с капачки и ги обърнете надолу. Обръщайте бурканите периодично в течение на няколко дни. След това приберете джанките туршия на хладно и тъмно място....

1

Туршия от Кисели Джанки

Открий всички 16 подбрани съвети относно туршия от кисели джанки в Готвач.бг.
Домашен кисел с джанки

Домашен кисел с джанки

Джанките се изчистват от костилките и по възможност се обелват. Царевичното нишесте, лимонената киселина и желатинът се смесват и се...

Кисели Джанки в Буркани

Кисели Джанки в Буркани

. Може да се консумират като туршия, като пикантно-кисело допълнение към ястията, като ги добавяте към супи, яхнии и салати. Добър апетит!...

Туршия от Кисели Моркови

Туршия от Кисели Моркови

туршията на хладно (мазе или килер). PS: Ако използвате различен буркан от три литра, трябва да съобразите за количество марината и моркови....

Туршия с кисели домати

Туршия с кисели домати

100 мл. Сложете солта, подправките и оцета и разбъркайте добре. Залейте доматите, затворете плътни и приберете на тъмно и студено. Туршията ще бъде готова след 3-4 седмици....

Туршия кисели моркови

Туршия кисели моркови

1

Наредете морковите в бурканите. От останалите продукти се прави саламура, която се оставя да заври. С нея се заливат морковите. На всеки...

Бърза Сладко-Кисела Туршия

Бърза Сладко-Кисела Туршия

, като между тях се поръсва настъргания хрян. Заливат се с маринатата, притискат се и се съхраняват на хладно. След 10 дни туршията е готова за консумация....

Туршия кисело зеле с лимони

Туршия кисело зеле с лимони

Нареждаме зелките в съда в който ще се приготвят, като всеки ред посипваме с царевица и резенчета лимони. Заливаме с вода, в която разтваряме...

Домашна туршия от кисело зеле

Домашна туршия от кисело зеле

1

Почистваме зелките от увехналите листа и цепваме кочана им на кръст. Поставяме зелето в кацата, посоляваме го и хвърляме отгоре царевицата...

Туршия от кисели дини в бидон

Туршия от кисели дини в бидон

залейте веднага върху динчетата, като може да махнете канелата. Оставете туршията от кисели дини в бидон на хладно място, като през 2-3 дни преточвайте саламурата, докато туршията узрее....

Супа от пилешки бутчета с лапад, киселец и джанки по селски

Супа от пилешки бутчета с лапад, киселец и джанки по селски

от тигана се прехвърля в тенджерата при бутчетата. Супата ври още 20-30 минути, добавят се измитите цели джанки, дафиновите листа и при...

Мариновани джанки

Мариновани джанки

буркан слагаме джанки и по няколко клонки копър и няколко скилидки чесън. Заливаме с горещата марина и слагаме по един аспирин в буркан...