Тутманик

Тутманик

0

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...

1

Тутманик със Суха мая

Открий всички 74 подбрани съвети относно тутманик със суха мая в Готвач.бг.
Мая

Мая

3 

, преди повече от 5000 г. Използва се преди всичко заради качеството си да подквасва. С времето станало ясно, че хлебната мая представлява...

Бирена мая

Бирена мая

 

. Бирената мая представлява добавка, която има повече общи неща с бирата, отколкото с обикновената готварска мая. Причината се крие във факта, че...

Бачковски тутманик

Бачковски тутманик

 

тутманика по избор. Вит тутманик: Взимаме топка с размера на два юмрука и издърпване като за мекици. Слагаме по 1 и1/2 лъжица разтопено...

Рязан тутманик

Рязан тутманик

 

. Оставяте да почине във фурната, включена на 50 градуса, когато се навдигне, я увеличавате на 180 градуса. Печете до хубав загар. След като извадите тутманика, напръскайте с вода и покрийте с кърпа. Да ви е сладко!...

Бухнал тутманик

Бухнал тутманик

 

натрошено на по-едро), добавя се и олиото. Смесват се бакпулвера и брашното и се прибавят към основната смес за тутманика. Разбърква се и е готово...

Копривщенски тутманик

Копривщенски тутманик

 

предварително намазана с мазнина тавичка. Отново оставаме да втаса за 20 минути. Останалата ни мазнина се излива отгоре. Разбиваме последното яйце и с него също заливаме тутманика....

Панагюрски тутманик

Панагюрски тутманик

11 

топчета. За целта топчетата трябва да са едно спрямо друго по-големи. Така готовият тутманик се поставя в тавичка, застлана с хартия за печене...

Селски тутманик

Селски тутманик

1 

Замесва се тесто от продуктите. Разделя се на около 5 топчета и се оставя да втаса. След това се разтеглят, поставят се в намазнена тава и се...

Вълчи тутманик

Вълчи тутманик

 

Замесва средно меко тесто. Меси се с намазнени ръце. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса. Лукът се запържва в олиото...

Мандраджийски тутманик

Мандраджийски тутманик

 

Фурна - 180 градуса. Кръгла тава обилно намаслена с диаметър около 28 см. покрита с хартия. Работила съм с миксер изцяло. Сухата мая се...

Памук тутманик

Памук тутманик

3 

Сложете маята в хладката вода, заедно със захарта и солта. Оставете да втаса. Готовата мая изсипете в пресятото брашно, добавете млякото и...