Мая

Мая

3

, преди повече от 5000 г. Използва се преди всичко заради качеството си да подквасва. С времето станало ясно, че хлебната мая представлява...

1

Тутманик със Суха мая

Открий всички 74 подбрани съвети относно тутманик със суха мая в Готвач.бг.
Тутманик

Тутманик

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...

Бирена мая

Бирена мая

. Бирената мая представлява добавка, която има повече общи неща с бирата, отколкото с обикновената готварска мая. Причината се крие във факта, че...

Комбиниран тутманик

Комбиниран тутманик

другото руло. Оставете да втаса и печете на 200 градуса около 35-40 минути. През това време счукайте пресния чесън и към него добавете маслото. Малко преди да извадите тутманика, го намажете с чесновото масло....

Красив тутманик

Красив тутманик

1

От изброените продукти се замесва меко тесто. Разделя се на две топчета. Втасва, след това се разтегля, поръсва се предварително приготвената...

Неустоим тутманик

Неустоим тутманик

1

, киселото мляко с разтворената в него сода и ситно натрошеното сирене. Замесва се гладко тесто. Тавичката, в която се пече тутманикът, се...

Вкусен тутманик

Вкусен тутманик

2

Разтваряме маята в топлата вода заедно с меда и 2 супени лъжици брашно. Разбъркваме и оставяме да шупне. Полученото смесваме с останалите...

Пухкав тутманик

Пухкав тутманик

Пригответе смес от киселото мляко, яйцата, мазнината, начупеното сирене и солта. Прибавете разтворената в оскъдно количество вода мая...

Кърджалийски тутманик

Кърджалийски тутманик

по средата се прави дупка. В нея се слагат 3 яйца, солта и бухналата мая. Замесва се не много твърдо тесто, от което се точи кора дебела 1 см...

Бъркан тутманик

Бъркан тутманик

3

Продуктите се добавят по реда на изписването. Бърка се на ръка с дървена лъжица. Трябва да се получи гъста, еднородна смес. Сместа се изсипва...

Мързелив тутманик

Мързелив тутманик

Замесвате меко тесто с яйцата, брашното, захарта и солта. Разделяте тестото на две части. Разтопявате маслото и овалвате едната питка в него...

Тутманик Хризантема

Тутманик Хризантема

В купа се сипва млякото, добавя маята, захарта и малко брашно. Оставя се трийсетина минути да втаса. Брашното се пресява и заедно с маята и...