Вкусен тутманик с мая

Вкусен тутманик с мая

0

Брашното се пресява и се прави кладенче по средата. Във водата се разтварят олиото, солта, захарта и маята и се изсипват по малко в брашното...

1

Тутманик със Суха мая

Открий всички 46 подбрани съвети относно тутманик със суха мая в Готвач.бг.
Пухкав Тутманик с Мая и Сирене

Пухкав Тутманик с Мая и Сирене

друго /1 см/, за да има място тутманикът да втаса. Оформеният тутманик се покрива с найлон и се оставя на топло място, за около 30 минути...

Тутманик с мая и кисело мляко

Тутманик с мая и кисело мляко

втасалата мая. Замесете тесто и щом започне да се отделя от стените на купата прехвърлете на набрашнен плот. Месете докато спре да лепне по...

Тутманик

Тутманик

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта. В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3...

Тутманик Облак

Тутманик Облак

Пресяваме брашното в купа и го смесваме със солта. Начупваме маята директно в киселото мляко и добавяме оцета и захарта. Разбиваме яйцата и ги...

Царски тутманик

Царски тутманик

2

алуминиево фолио. Извадете изпечения тутманик и оставете да се охлади леко върху метална скара. Тутманикът става като памук, с хрупкава коричка...

Овчарски тутманик

Овчарски тутманик

От пресятото брашно, млякото със содата и останалите продукти за тутманика, омесваме гладко и меко тесто. В намаслена тава разстиламе тестото...

Тутманик Душичка

Тутманик Душичка

2

топло, докато шупне. Готовата мая изсипете към брашното, добавете солта, 3 с.л. олио и двете яйца. Разбъркайте и налейте още хладка вода до...

Слоест тутманик

Слоест тутманик

3

златист цвят, изключете долния реотан и включете на горен реотан на същите градуси, печете до златисто кафяв цвят отгоре. Характерното за този тутманик е че втасва, докато се пече, а резултатът е страхотен....

Тутманик Карниера

Тутманик Карниера

10

студена фурна, която включвам на 180 градуса. . Тутманикът се изпича за около 40 минути. Сервира се топъл с айран....

Неустоим тутманик

Неустоим тутманик

1

, киселото мляко с разтворената в него сода и ситно натрошеното сирене. Замесва се гладко тесто. Тавичката, в която се пече тутманикът, се...

Тутманик Родина

Тутманик Родина

1

Маята заедно със захарта и шипка брашно се разтварят в топлата вода. Съдът се покрива с кърпа и се оставя за няколко минути, необходими за...