Тъмна или светла бира?

Тъмна или светла бира?

0

цвета, вкус и аромат, на тъмно и светло. В светлата бира е нормално да се усеща горчивината на хмела, а в тъмната – сладникав, винен и карамелен...

1

Тъмна Бира

Открий всички 21 авторски предложения за тъмна бира в Готвач.бг.
Свинско в тъмна бира

Свинско в тъмна бира

Нарежете свинското месо на малки кубчета. Запържете го в малко зехтин. Налейте бирата и го сварете за 10 мин. в тенджерата под налягане...

Шоколадов кейк с тъмна бира

Шоколадов кейк с тъмна бира

2

с хартия за печене, която също е намаслена. Сложете кейка с тъмна бира да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 30-35...

Свински котлети с тъмна бира

Свински котлети с тъмна бира

: Глазирани моркови Източник: Кулинарен блог Kokona Забележка: Ползвала съм тъмна бира Старопрамен. Месото беше от свинско котра филе, нарязано на пържолки около 2-2.5 см....

Панирани сърнели с тъмна бира

Панирани сърнели с тъмна бира

/. Посоляват се леко откъм ресните. Приготвя се панировка от разбити яйца, бира, брашно, черен пипер и чесън на прах. Посолява се. Парчетата гъби...

Мариновани пържоли в тъмна бира

Мариновани пържоли в тъмна бира

В купа смесете зехтина, соевия сос, черния пипер, розмарина и малко сол. Разбъркайте добре и налейте бирата. В получената марината сложете...

Пилешки кълки с тъмна бира

Пилешки кълки с тъмна бира

Измийте бутчетата и ги сложете в дълбока купа, смесете бирата със черния пипер, чубрицата и солта, добавете ги в купата и оваляйте бутчетата...

Свинско месо, печено в тъмна бира

Свинско месо, печено в тъмна бира

мазнината от пърженето сложете едро нарязания лук и чесъна. Задушете зеленчуците 5-6 минути. Налейте бирата и захарта, разбъркайте добре и...

Свински котлети с картофи, задушени в тъмна бира

Свински котлети с картофи, задушени в тъмна бира

това добавете олиото, маслото, бирата и топла водата. Покрийте тавичката с фолио и я сложете в загрята фурна на 200 градуса за около 80...

Маринована плешка с тъмна бира, лук и чесън

Маринована плешка с тъмна бира, лук и чесън

Свинската плешка нарязвате на тънки пържоли, ако е нужно ги начукайте. В купа смесвате всички подправки и ги разбърквате. Лука и чесъна...

Пържолки на фурна с тъмна бира и картофки

Пържолки на фурна с тъмна бира и картофки

се овкусят добре картофите. Слагаме и чесън на прах и пак с ръце разбъркваме. Поливаме с бирата и водата. После слагаме 5 с.л олио върху...

Защо тъмната бира е идеална за зимата?

Защо тъмната бира е идеална за зимата?

тъмната. Има известни разлики между двете, включително и на вкус. И все пак българският потребител предпочита да си купува тъмна бира през...