Тънка селска питка

Тънка селска питка

2

да покрие цялата тава. Печем за около 15-20 мин. на 180-200 градуса. След като питката е изпечена, я мажем с масло, с лъжица леко натискаме, поръсваме с чубрица и червен пипер и покриваме с кърпа....

1

Тънка Питка

Открий всички 12 авторски предложения за тънка питка в Готвач.бг.
Пита

Пита

престои, докато удвои обема си. Премесваме го и оставяме да се отпусне. Оформяме питката, която намазваме с един жълтък. Оставяме я да втаса още 5 мин. , след което я печем в умерена фурна....

Питки

Питки

2

, завиваме на руло и разрязваме на еднакво големи парчета. Оформяме топки, от които после правим малки питки. След като ги подредим в тавата ги...

Плетена пита

Плетена пита

1

рула и ги завийте с подмазнената предварително тава. Оставете питата на топло да втаса. Намажете я с разбития жълтък и я сложете да се изпече в умерено загряна фурна....

Шоколадова пита

Шоколадова пита

4

шоколадова пита с конфитюр по избор и декорирайте с настърган шоколад и/или ореховите ядки....

Пита Слънце

Пита Слънце

10

отделя една топка тесто, която се поставя в средата на намаслената тава, в която ще се пече питката. Останалото тесто се разделя на три. Точат се три...

Овесена пита

Овесена пита

1

питка да се изпече в умерено загряна на 180-190 градуса фурна. След около 10 минути намалете на 175 градуса и доизпечете за още около 25 минути или до готовност....

Италианска пита

Италианска пита

отгоре и поръсете с пресен розмарин. Оставете отново да втаса за 30 минути, покрито с кърпа. След това сложете италианската пита да се изпече...

Къпана питка

Къпана питка

1

желание, намажете с разбит с малко вода или мляко жълтък и поръсете със семена по избор. Сложете къпаната питка да се изпече в предварително...

Празнична пита

Празнична пита

. Получените възли се поставят в намазнена с олио тава и се оставят да втасат за 15-20 мин. Намазваме питката с отделения жълтък и печем в предварително...

Богородична пита

Богородична пита

, която се поставя в центъра на предварително намазнена тава. Разточваме първото топче на не много тънка кора, а отгоре се намазва обилно с масло...

Рангелова пита

Рангелова пита

меси тестото, като ръцете се топят често в разтопеното масло. Когато тестото поеме цялото масло, се оформя питка и се слага в намазана с масло...