Козунак без месене

Козунак без месене

7

намазнената тавичка. По същия начин се приготвя и вторият продълговат козунак и двете тавички се оставят на топло да втасват. Когато козунаците...

1

Тънкости при Месенето на Козунак

Прегледай всички 12 авторски предложения за тънкости при месенето на козунак в Готвач.бг.
Козунак на конци без месене

Козунак на конци без месене

 

активираната мая. Започнах с голямото разбиване с бъркалките за тесто на миксера, така се вкарва въздух в самия козунак и няма нужда да се...

Козунаци без месене

Козунаци без месене

8 

Затоплете 1 кг от брашното във фурната за 30 минути, след което го пресейте 3 пъти. Сипете го в купа и направете кладенче, добавете 1 с.л. захар...

Козунак с конци и месене в хлебопекарна

Козунак с конци и месене в хлебопекарна

 

Всички продукти /без сладкото/ се слагат в хлебопекарна и се пуска програма за месене - 15 мин. Оставя се 30 мин. да втаса. Второ месене...

Козунак

Козунак

13 

Разбиваме яйцата. В хладко мляко слагаме захарта, да се стопи и мазнината, която е затоплена. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре. В...

Козунаци

Козунаци

1 

. Козунакът се пече на 160 градуса без вентилатор за 40-45 мин - до приятен загар. От това тесто аз направих 2 средно големи козунака. Единия е...

Тънкости при поднасянето на вино

Тънкости при поднасянето на вино

 

Когато поднасяте вино на гостите си, спазвайте някои тънкости, за да оставите у тях впечатление, че имате познание на професионален сомелиер...

Тънкости при приготвянето на месо

Тънкости при приготвянето на месо

 

Когато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути. След това...

Тънкости при готвенето на спанак

Тънкости при готвенето на спанак

 

Спанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен...

Тънкости при готвенето на зеле

Тънкости при готвенето на зеле

2 

Зелето е зеленчук, който притежава отлични вкусови качества и силна лечебна способност. Изключително е богато на аминокиселини, минерални соли...

Тънкости при задушаване на месо

Тънкости при задушаване на месо

 

Задушеното месо става много вкусно, ако се спазят някои тънкости при приготвянето му. Класическото задушаване на месо предполага запържването на...

Тънкости при приготвяне на спанак

Тънкости при приготвяне на спанак

4 

За да се запазят ценните минерални соли и витамини в спанака, при неговата обработка трябва да се спазват няколко правила. Необходимо е да...