Козунак без месене

Козунак без месене

7

намазнената тавичка. По същия начин се приготвя и вторият продълговат козунак и двете тавички се оставят на топло да втасват. Когато козунаците...

1

Тънкости при Месенето на Козунак

Прегледай всички 12 авторски предложения за тънкости при месенето на козунак в Готвач.бг.
Козунак на конци без месене

Козунак на конци без месене

 

активираната мая. Започнах с голямото разбиване с бъркалките за тесто на миксера, така се вкарва въздух в самия козунак и няма нужда да се...

Козунаци без месене

Козунаци без месене

8 

Затоплете 1 кг от брашното във фурната за 30 минути, след което го пресейте 3 пъти. Сипете го в купа и направете кладенче, добавете 1 с.л. захар...

Козунак с конци и месене в хлебопекарна

Козунак с конци и месене в хлебопекарна

 

Всички продукти /без сладкото/ се слагат в хлебопекарна и се пуска програма за месене - 15 мин. Оставя се 30 мин. да втаса. Второ месене...

Козунак

Козунак

13 

Разбиваме яйцата. В хладко мляко слагаме захарта, да се стопи и мазнината, която е затоплена. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре. В...

Тънкости при варене на яйца

Тънкости при варене на яйца

1 

Варенето на яйца си е трудна задача, особено ако целта е черупките да не се напукат. Сложен е моментът, когато варим яйца за Великден и...

Тънкости при приготвянето на кефал

Тънкости при приготвянето на кефал

 

Кефалът е една от рибите, които често присъстват на нашата трапеза. Той може да е морски или речен. Речният е по-известен под името клен. За да...

Тънкости при приготвяне на суши

Тънкости при приготвяне на суши

1 

Японската кухня е неповторима и привлекателна за всички, които обичат изискания необикновен вкус. Вкусно и апетитно суши можете да приготвите и...

Тънкости при приготвянето на пърленки

Тънкости при приготвянето на пърленки

11 

, тестото е универсално за всякакви пърленки. Първата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в...

Тънкости при приготвяне на спанак

Тънкости при приготвяне на спанак

4 

За да се запазят ценните минерални соли и витамини в спанака, при неговата обработка трябва да се спазват няколко правила. Необходимо е да...

Тънкости при поднасянето на вино

Тънкости при поднасянето на вино

 

Когато поднасяте вино на гостите си, спазвайте някои тънкости, за да оставите у тях впечатление, че имате познание на професионален сомелиер...

Тънкости при готвенето на спанак

Тънкости при готвенето на спанак

 

Спанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен...