Френска Баклава

Френска Баклава

4

Млякото, маргаринът и брашното се смесват и се приготвя меко тесто, което оставяме за 20-30 мин. в хладилника. За плънката се смесват...

1

Френска Баклава

Прегледай всички 56 избрани предложения за френска баклава в Готвач.бг.
Баклава

Баклава

5

, ванилията и лимоновия сок. Варите на бавен огън до сгъстяване на сиропа. Канелената пръчица се отстранява. След като баклавата изстине се залива....

Бърза баклава

Бърза баклава

което нареждаме по същия начин останалите кори и слагаме да печем баклавата в умерена фурна до зачервяваме. Щом стане готова, я изваждаме и я...

Класическа Баклава

Класическа Баклава

1

и сокът на лимона. Студената баклава се залива с горещия сироп, покрива се с кърпа и се оставя да престои поне 12 часа....

Торта баклава

Торта баклава

бакпулвера, орехите и канелата. Върху пълнежа нареждаме останалите кори, намазани с масло всяка по отделно. Готовата баклава нарязваме на парчета и...

Точена баклава

Точена баклава

2

средно гъст захарен сироп. С този сироп залейте охладената баклава и оставете на хладно да престои поне 12 часа, за да поеме и да се сиропира....

Отурма баклава

Отурма баклава

2

малко. Готовата баклава също се оставя да поизстине малко. Полустудената баклава се залива с полустудения сироп и се покрива. С турско кафе върви идеално....

Домашна баклава

Домашна баклава

2

тя се стопи се прибавят канелата, лимонената кора, карамфила и меда. Вари се още 20 мин. Баклавата се сиропира докато е още топла....

Баклава Инжир

Баклава Инжир

3

залейте изпечената баклава. Покрийте с кърпа и оставете 4-6 часа, за да попие сосът. Баклавата може да се гарнира с ядки или сушени плодове...

Хубавата баклава

Хубавата баклава

2

жилави, орехите се пречкат, а ножът обикновено не е достатъчно остър. Чудя се как ли я режат тая баклава в промишлени условия. С лазер ли, с що...

Новогодишна баклава

Новогодишна баклава

5

зачервяване. Предварително се заварява сиропа за 5 мин. и се охлажда. Залива се баклавата и се оставя да попие, най-добре за една нощ. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!...

Хапки баклава

Хапки баклава

Пригответе плънката, като смесите канелата, орехите, захарта и 20 г масло. Всяка кора се намазва с разтопено масло и се сгъва на две. Нарязва...