Френска Баклава

Френска Баклава

4

Млякото, маргаринът и брашното се смесват и се приготвя меко тесто, което оставяме за 20-30 мин. в хладилника. За плънката се смесват...

1

Френска Баклава

Прегледай всички 48 избрани предложения за френска баклава в Готвач.бг.
Баклава

Баклава

5 

, ванилията и лимоновия сок. Варите на бавен огън до сгъстяване на сиропа. Канелената пръчица се отстранява. След като баклавата изстине се залива....

Вкусна баклава

Вкусна баклава

8 

канелата. Подреждат се вторият пласт кори и върху тях се посипва останалата плънка. Така подготвената баклава се нарязва на парчета според вкуса...

Кърджалийска баклава

Кърджалийска баклава

1 

. Нарязваме баклавата на ромбоиди и заливаме с разтопеното масло. Печем на умерена фурна, като проверяваме с вилица всяка кора. Когато...

Отурма баклава

Отурма баклава

2 

малко. Готовата баклава също се оставя да поизстине малко. Полустудената баклава се залива с полустудения сироп и се покрива. С турско кафе върви идеално....

Точена баклава

Точена баклава

2 

. Варете до получаване на средно гъст захарен сироп. С този сироп залейте охладената баклава и оставете на хладно да престои поне 12 часа, за да поеме и да се сиропира....

Хапки баклава

Хапки баклава

 

Пригответе плънката, като смесите канелата, орехите, захарта и 20 г масло. Всяка кора се намазва с разтопено масло и се сгъва на две. Нарязва...

Бърза баклава

Бърза баклава

 

което нареждаме по същия начин останалите кори и слагаме да печем баклавата в умерена фурна до зачервяваме. Щом стане готова, я изваждаме и я...

Хубавата баклава

Хубавата баклава

2 

жилави, орехите се пречкат, а ножът обикновено не е достатъчно остър. Чудя се как ли я режат тая баклава в промишлени условия. С лазер ли, с що...

Индийска баклава

Индийска баклава

 

, също намазан с 1 с. л. олио. Нарежете баклавата, като използвате остър нож и притискате с ръце, за да не се начупи най-горният лист тесто...

Ябълкова баклава

Ябълкова баклава

1 

квадратни парчета, за да диша баклавата. Пече се в предварително загрята на 160С фурна, около 30 минути. Водата се налива в тенджерка, добавя се...

Домашна баклава

Домашна баклава

2 

тя се стопи се прибавят канелата, лимонената кора, карамфила и меда. Вари се още 20 мин. Баклавата се сиропира докато е още топла....