Козунак

Козунак

13

Разбиваме яйцата. В хладко мляко слагаме захарта, да се стопи и мазнината, която е затоплена. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре. В...

1

Френски Козунак

Прегледай всички 12 авторски предложения за френски козунак в Готвач.бг.
Козунаци

Козунаци

1 

. Козунакът се пече на 160 градуса без вентилатор за 40-45 мин - до приятен загар. От това тесто аз направих 2 средно големи козунака. Единия е...

Пълнен козунак

Пълнен козунак

 

Пресяваме брашното в дълбок съд и го оставяме на топло. В една чаша надробяваме маята, посипваме я с лъжичка захар, заливаме с 3 с.л. прясно...

Козунак Искра

Козунак Искра

2 

6 топчета (по 160 г) и оплитаме два козунака. Оставяме да втасат, намазваме с белтък и поръсваме обилно със захар. Печем в студена фурна и...

Козунак Бриош

Козунак Бриош

 

Разтворете маята и 1 с.л. от захарта в леко затопленото мляко, добавете 2 с.л. брашно и разбъркайте. Завийте съда със стреч фолио и оставете...

Класически козунак

Класически козунак

2 

цялото тесто може да приготвите един голям вместо 2 по-малки козунака. Разбийте жълтъка с малко олио и намажете отгоре козунаците. Оставете пак...

Домашен козунак

Домашен козунак

4 

намажете с разбит белтък и по желание поръсете с кристална захар, нарязани ядки и т.н. Сложете домашния козунак да се пече за около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна....

Паниран козунак

Паниран козунак

2 

сложете захарта леко да се карамелизира до светло в съд на котлона и разбъркате с маслото и горещата вода. Поднесете по 2 парчета паниран козунак, полят със соса или с разбита сметана....

Конячен козунак

Конячен козунак

 

Маята се размива 8 малко хладко мляко, прибавят се 1 супена лъжица захар и малко брашно, за да се получи рядка кашица. Покрива се и се оставя на...

Неизсъхващ козунак

Неизсъхващ козунак

1 

Чаша и половина от брашното се залива с горещото прясно мляко. Добавят се солта, 2 с.л. масло и медът. Разбърква се и след като изстине леко, се...

Великденски козунак

Великденски козунак

 

Маята, 2 с.л. брашно и 1/3 от захарта се поставят в затопленото прясно мляко. Сместа се оставя встрани, докато маята се активизира. Отделно...

Козунак пролет

Козунак пролет

1 

консистенция. Тестото за козунак не трябва да бъде като това за хляб, т.е. не трябва да е сухо, а влажно и мекичко. След като го омесите добре, потупате...