Козунак

Козунак

12

Разбиваме яйцата. В хладко мляко слагаме захарта, да се стопи и мазнината, която е затоплена. Прибавяме яйцата и разбъркваме добре. В...

1

Френски Козунак

Прегледай всички 12 авторски предложения за френски козунак в Готвач.бг.
Великденски козунак

Великденски козунак

 

Маята, 2 с.л. брашно и 1/3 от захарта се поставят в затопленото прясно мляко. Сместа се оставя встрани, докато маята се активизира. Отделно...

Козунак Искра

Козунак Искра

 

6 топчета (по 160 г) и оплитаме два козунака. Оставяме да втасат, намазваме с белтък и поръсваме обилно със захар. Печем в студена фурна и...

Козунак пролет

Козунак пролет

1 

консистенция. Тестото за козунак не трябва да бъде като това за хляб, т.е. не трябва да е сухо, а влажно и мекичко. След като го омесите добре, потупате...

Конячен козунак

Конячен козунак

 

Маята се размива 8 малко хладко мляко, прибавят се 1 супена лъжица захар и малко брашно, за да се получи рядка кашица. Покрива се и се оставя на...

Неизсъхващ козунак

Неизсъхващ козунак

1 

Чаша и половина от брашното се залива с горещото прясно мляко. Добавят се солта, 2 с.л. масло и медът. Разбърква се и след като изстине леко, се...

Паниран козунак

Паниран козунак

2 

сложете захарта леко да се карамелизира до светло в съд на котлона и разбъркате с маслото и горещата вода. Поднесете по 2 парчета паниран козунак, полят със соса или с разбита сметана....

Класически козунак

Класически козунак

2 

цялото тесто може да приготвите един голям вместо 2 по-малки козунака. Разбийте жълтъка с малко олио и намажете отгоре козунаците. Оставете пак...

Домашен козунак

Домашен козунак

4 

намажете с разбит белтък и по желание поръсете с кристална захар, нарязани ядки и т.н. Сложете домашния козунак да се пече за около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна....

Украински козунак

Украински козунак

 

разтопеното масло. Тестото се покрива и се оставя за 1 час на топло. Замесва се отново и се оформя козунак. Слага се в тава, намазана с...

Полски козунак

Полски козунак

 

Млякото се кипва, сметаната се загрява, без да кипне. Половината от млякото и цялата сметана се смесват, добавя се брашното, разбърква се и се...

Шуменски козунак

Шуменски козунак

 

Маята се смесва с 1 яйце, 3 супени лъжици захар, малко брашно и малко стоплено прясно мляко. Тестото трябва да е като за палачинки. Оставя се да...