вторник, 13 октомври
Защо е необходимо да дъвчем храната продължително?
Кое за какво е полезно

Защо е необходимо да дъвчем храната продължително?

0

Доброто храносмилане започва с ензими в устата. Колкото по-дълго дъвчете, толкова по-дълго ензимите могат да въздействат на храната, категорични са експертите по хранене.

1

Хранителни Ензими

Хранителни Ензими - здравни и кулинарни съвети и идеи. Последните статии и текстове на едно място. Кулинарни и здравни съвети за Хранителни Ензими.
 • Хранителни Ензими - ПапаинХранителни Добавки

  Папаин

  12.03.20140

  Папаинът е специфичен ензим, който се съдържа в плода на папаята. Папаинът притежава триизмерна полипептида верига, която е сглобена от 212 аминокиселини. Папаинът подобрява процеса на храносмилането.

 • Хранителни Ензими - Кои храни подобряват храносмилането?Кое за какво е полезно

  Кои храни подобряват храносмилането?

  30.03.20110

  Узрелият ананас подпомага храносмилането заради ензимите, които съдържа. Други добри източници на храносмилателни ензими са папаята, и малца.

 • Хранителни Ензими - Сърцето обича броколиКое за какво е полезно

  Сърцето обича броколи

  03.07.20141

  Сърцето ви обича броколи. Това е един от малкото зеленчуци, успешни бойци срещу сърдечно-съдовите заболявания. Броколите са полезни и срещу рака на стомаха.

 • Хранителни Ензими - ЕнзимиМинерали

  Ензими

  14.03.20140

  Високият прием на хранителни ензими, може да играе важна роля в превенцията и лечението на редица заболявания. Хранителни и антиоксидантни ензими.

 • Хранителни Ензими - Защо и домашният хляб може да е вреденКое за какво е полезно

  Защо и домашният хляб може да е вреден

  08.12.20140

  Знаете ли какво означава написаното в състава на брашното, закодирано като агент за обработка на брашно? Законово отделните фирми трябва да спазват определен стандарт за съдържанието на брашното, което обаче не се случва на практика.

 • Хранителни Ензими - Храни с разхлабително действиеХранене при проблеми

  Храни с разхлабително действие

  22.11.20120

  Често ли ви се случва да страдате от запек? Ако е така е задължително да вземете активни мерки за решаването на този проблем.

 • Хранителни Ензими - Храни, които се грижат за свежия ни видКое за какво е полезно

  Храни, които се грижат за свежия ни вид

  13.08.20130

  През летния сезон разполагаме с голямо рзнообразие от плодове и зенчуци, с които да поддържаме енергичността и жизнеността си. За съжаление, докато работим забравяме за това мнообразие и

 • Хранителни Ензими - Опасни калмари плъзнаха по магазинитеКулинарни Новини

  Опасни калмари плъзнаха по магазините

  16.06.20140

  Опасни калмари от Китай и Южна Корея плашат потребителите по света, тъй като морската храна е с високо количеството на мутирали бактерии, вече се намира по магазините.

 • Хранителни Ензими - Кое хранене може да се нарече лечебно?Хранене при проблеми

  Кое хранене може да се нарече лечебно?

  23.10.20130

  Всеки болестотворен процес, който се развива в човешкото тяло, е причина за загубата на ценни аминокиселини, витамини, минерали, мастни киселини и други хранителни вещества.

 • Хранителни Ензими - Стъпки към здравословна ензимна програмаКулинарни Съвети

  Стъпки към здравословна ензимна програма

  12.05.20110

  С постепенна ударна ензимна програма можете сами да поемете отговорност за здравето си и да почувствате много повече енергия и тонус. Здравословно хранене и позитивно мислене.

 • Хранителни Ензими - Две измивания на продуктите отстраняват пестицидитеКулинарни Съвети

  Две измивания на продуктите отстраняват пестицидите

  08.08.20110

  Две измивания с течаща вода отстраняват голяма част от най-често срещаните химични препарати, с които се третират растенията. Друг метод за предпазване е обелването на избраните продукти.

Избрано

Какво другите търсят

Какво Ново

Хранителни Ензими - вкусни рецепти и теми за малки и големи. Всичко за Хранителни Ензими в Готвач.бг. Оцени Хранителни Ензими от звездичките над този текст. Готварски рецепти, съвети за хранене, режими за отслабване, здравни съвети. Приятно прелистване на доказаните ни рецепти и статии за Хранителни Ензими. Готвач.бг - кулинарен портал за готварски рецепти, правилно хранене, съвети и класации. За връзка с екипът на Готвач.бг пишете тук.