сряда, 7 октомври
Храни с богато съдържание на витамин К
Кое за какво е полезно

Храни с богато съдържание на витамин К

1

Витамин К съдейства за съсирването на кръвта. Това се случва чрез сложна химическа реакция. На хората, които са на разредители, обикновено се препоръчва да ограничават своя прием на витамин К.

1

Храни Богати на Витамин А

Храни Богати на Витамин А - направи си сам съвети за всяка домакиня. Статии и материали в Готвач.бг. Кулинарни и здравни препоръки за Храни Богати на Витамин А.
 • Храни Богати на Витамин А - Подобрете паметта с храни, богати на витамин В1Кое за какво е полезно

  Подобрете паметта с храни, богати на витамин В1

  25.11.20110

  Липсата на витамин В1 води до нарушения във функционирането в централната нервна система. Възможните последици са намаляване способността за запаметяване.

 • Храни Богати на Витамин А - Хранене за кърмачкиКое за какво е полезно

  Хранене за кърмачки

  20.04.20120

  Много хранителни вещества са нужни за развитието на детския организъм, както в периода на бременността, така и след него. Ето защо майката трябва да ги приема в по-високи дози и да ги доставя на бебето чрез кърмата.

 • Храни Богати на Витамин А - Полезни храни при уртикарияХранене при проблеми

  Полезни храни при уртикария

  16.05.20128

  Уртикарията (копривната треска) е съдова реакция на кожата, която засяга епидермиса и е съпроводена с обрив, петна и в повечето случаи тежък сърбеж.

 • Храни Богати на Витамин А - Храни, богати на триптофанКое за какво е полезно

  Храни, богати на триптофан

  13.09.20102

  Триптофанът е предшественик и на серотонина. Той помага за регулиране на спането, апетита и настроението. Храните богати на триптофан са млякото, месото, сиренето и бананите.

 • Храни Богати на Витамин А - Храни за подобряване на умствените ни способностиКое за какво е полезно

  Храни за подобряване на умствените ни способности

  17.09.20120

  Какво е полезно за ума ни? Умствената работа и решаването на кръстословици го държат в добра форма, но избирайки правилните храни в ежедневието си, подобряваме мозъчните функции.

 • Храни Богати на Витамин А - Дефицит на витамин ЕХранене при проблеми

  Дефицит на витамин Е

  11.03.20150

  Витамин Е е важен атиоксидант и мастно разтворим витамин. Той участва в растежа на клетките и снабдяването им с кислород. Като хранителна добавка витамин Е се отбелязва на етикети като Е307, Е308, Е309.

 • Храни Богати на Витамин А - Храни с Витамин В1Кое за какво е полезно

  Храни с Витамин В1

  31.10.20111

  Витамин В1 се съдържа в черния дроб, слънчогледовите семки, лешниците и зърнените култури. Липсата на В1 води до раздразнителност, песимизъм и страхове и поява на бери-бери.

 • Храни Богати на Витамин А - Най-добрите източници на витамини В-комплексХранене при проблеми

  Най-добрите източници на витамини В-комплекс

  07.07.20150

  Витамин В-комплекс представлява съвкупност от 8 различни водоразтворими витамини. Той играе важна роля в регулирането на метаболизма на клетките, поради което е важен за снабдяването с енергия.

 • Храни Богати на Витамин А - Усвояване на желязото от организмаКое за какво е полезно

  Усвояване на желязото от организма

  07.03.20120

  Дори да приемате високи концентрации желязо всеки ден, трябва да помогнете на организма си да ги усвои по-добре. Това става, като консумирате различни храни и най-вече такива, богати на витамин C.

 • Храни Богати на Витамин А - Пълнозърнестите храни възстановяват кожатаКое за какво е полезно

  Пълнозърнестите храни възстановяват кожата

  17.01.20130

  Пълнозърнестите храни са богати на важни елементи като калий, калций, фосфор, мастноразтворими витамини. От пшеницата и елдата става идеална закуска, като ги залеете с вряла вода.

 • Храни Богати на Витамин А - Храни помагащи да преборим депресиятаХранене при проблеми

  Храни помагащи да преборим депресията

  13.03.20120

  Депресивните състояния биха могли да се облекчат с подходящи храни. Кафето, алкохолът и сладкото допълнително утежняват положението.

Избрано

Какво другите търсят

Какво Ново

Храни Богати на Витамин А - превъзходни рецепти и статии за ежедневна употреба. Всичко за Храни Богати на Витамин А в нашия сайт. Оцени Храни Богати на Витамин А от звездичките над текста. Перфектни рецепти, здравословно хранене, диети, здравни съвети. Приятно прелистване на доказаните ни рецепти и статии на тема Храни Богати на Витамин А. Готвач.бг - кулинарен сайт за готварски рецепти, диетично хранене, съвети и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук.