Хрупкави питки

Хрупкави питки

1

удвои обема си. След това се измесва още веднъж и се разделя на 12 питки. Подреждат се на разстояние в намаслена тава или върху хартия за печене...

1

Хрупкави Питки с Бира

Разгледай всички 74 кулинарни идеи относно хрупкави питки с бира в Готвач.бг.
Хрупкава питка

Хрупкава питка

6

Разбърках си маята с 400 мл топло мляко, 1 ч.л. захар и няколко лъжици брашно. Като шупна я добавих към 400 г брашно, 1 яйце, 3-4 с.л. олио, сол...

Питки Пухкави отвътре Хрупкави отвън

Питки Пухкави отвътре Хрупкави отвън

хубаво средно меко тесто. Оставете тестото да втаса, след което оформете обли питки, сложете ги на разстояние в тави, застлани с хартия за...

Хрупкави панирани калмари с бира

Хрупкави панирани калмари с бира

, трябва да получите гъста кашичка, ако ви се струва доста гъста може да добавите малко бира. Загрейте фритюрника и панирайте всяка шайба, като...

Питки с бира

Питки с бира

2

кръстовиден разрез и питките се оставят пак да втасат. След това питките с бира се слагат да се пекат за около 20 минути в загряна на 180 градуса фурна. Още топли се мажат с масло....

Ароматна Питка с Бира

Ароматна Питка с Бира

бирата - на стайна температура, олиото, есенцията, шупналата мая и разбитите със захарта и ванилията яйца - заделете от тях половин жълтък за...

Хрупкави овесени питки със стафиди

Хрупкави овесени питки със стафиди

Една супена лъжица от овесените ядки се оставя настрана. Останалите овесени ядки се накисват за 1 час в гореща вода. След това се добавят...

Пикантни хрупкави картофи с бира и сметана

Пикантни хрупкави картофи с бира и сметана

2

. Вече овкусени, картофките се слагат в застлана с хартия за печене тавичка и се пекат на 200 градуса. Стават много вкусни, леко хрупкави и ароматни. Да ви е сладко!...

Обикновена питка с хрупкава коричка

Обикновена питка с хрупкава коричка

Разтворете маята и захарта във водата. Пресейте брашното със солта. Прибавете към него маята, олиото и оцета. Замесете меко тесто. Оставете да...

Хрупкава питка за осми март

Хрупкава питка за осми март

. Слагаме ги с вредата. Оставаме да втаса, като не трябва да удвоява напълно обема си. Така, като се изпече, става хрупкава. По желание поръсваме с...

Лимецова питка с хрупкава кора

Лимецова питка с хрупкава кора

оформянето на тестото на гладка топка. Оставете да втаса около 1 час. Сложете в тава с незалепващо дъно или върху хартия за печене и направете тънка питка. Оставете да почине още 30 минути и печете до готовност....

Сусамени питки с бира и лук

Сусамени питки с бира и лук

Брашното се пресява в тава, прави се кладенче и в него се сипва маята, разтворена в малко бира, захарта и солта. Постепенно се сипва и...