
комбинация с витамин С, тя пази клетките на организма от остаряване, има и силно антиоксидантно действие.
Едно от най ценните ѝ качества е...

У нас най-популярна е кафявата леща. Поради високата концентрация на хранителни вещества, лещата е идеална за деца, бременни жени...

Марула /Marula, Scelerocarya birrea/ представлява екзотично дървесно растение. Марула е едно от ботаническите съкровища на Африка. Плодовете...

марулята е натурален и чист продукт. Марулите виреят доста добре в умерените ширини. Те са от семейство Asteraceae и се култивират най-вече заради...

.
Невероятните качества на тази сол се включват активно в домакинството за почистване на плочки, фуги дори и мивки. А в градинарството е много...

печели в гореща пепел. Индианците пекли тиквени филийки на огън.
Тиквата е с изключително ценни хранителни вещества, диетични и вкусови качества...

хладилник, защото губят ценни свойства.
Броколите са витаминозна бомба. Те съдържат голямо количество витамин С, източник са на витамин Е и...

Чесънът е познат на хората още отпреди 6000 години. Още тогава той е е имал широко приложение - като подправка, храна, лекарство. Неговият...

Поколения българи свързват марулите с характерен горчив вкус, който остава на небцето дълго след като тя е сдъвкана и изядена. Всъщност противно...

Голяма част от млякото, внасяно у нас от чужбина, е с лошо качество. То може да се използва за други цели.
Земеделският министър Румен...

, а на английския - Extra Virgin. Този зехтин е направен от маслиново масло и е с най-високо качество. Получава са при механичното пресоване на...