петък, 4 септември
За ползите от листата от смокиня
Хранене при проблеми

За ползите от листата от смокиня

16

Листата от смокиня имат дори по-значителна полза, отколкото от плодовете. Смокиновите листа повлияват добре състояния на диабет, триглицериди, бронхит, язва и др.

1

Чай от Смокинови Листа

Чай от Смокинови Листа - направи си сам полезни и практични съвети. избрани статии и текстове в нашия сайт. Готварски и здравни препоръки за Чай от Смокинови Листа.
 • Чай от Смокинови Листа - Лошото хранене и застояване образуват камъни в бъбрецитеХранене при проблеми

  Лошото хранене и застояване образуват камъни в бъбреците

  27.11.20110

  Бъбречно-каменната болест е хронично заболяване. При него се образуват камъни в тъканта или кухините на бъбрека. Характерните симптоми са болка, кръв и наличие на камъни в урината.

 • Чай от Смокинови Листа - Консервиране на лозови листаКулинарни Съвети

  Консервиране на лозови листа

  11.07.20130

  Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин.

 • Чай от Смокинови Листа - Дафиновите листа лекуватКое за какво е полезно

  Дафиновите листа лекуват

  13.09.20131

  Приятната и ароматна подправка дафинов лист може да се прилага и като лекарствено средство. Древните римляни използвали дафина като знак за победа - слагали върху главите на победителите лаврови венци.

 • Чай от Смокинови Листа - Консервиране на зелеви и лозови листа за сармиКулинарни Съвети

  Консервиране на зелеви и лозови листа за сарми

  21.10.20140

  Използването на зелеви и лозови листа за приготвянето на сарми с плънка е типично за европейската и азиатската кухня. Замразяване на зелеви листа. Приготвяне на консервирани лозови листа за сарми.

 • Чай от Смокинови Листа - Как да съхраняваме марулята след измиване?Кулинарни Съвети

  Как да съхраняваме марулята след измиване?

  01.06.20110

  Докато я приготвяте за съхранение се уверете, че я измивате с ледено студена вода, която помага по-дълго време да се запазят вкусовите качества и хрупкавост на зелената салата.

 • Чай от Смокинови Листа - Идеи за пролетни сармиКакво да сготвя

  Идеи за пролетни сарми

  20.05.20130

  Сармите, обаче, могат да се приготвят и с други листа освен познатите ни лозови и зелеви. Всъщност много вкусни сарми стават също и от листа от липа, от цвекло, от лапад, както и от спанак. Предлагаме ви няколко интересни пролетни рецепти за сарми.

 • Чай от Смокинови Листа - Тънкости при готвенето на спанакКулинарни Съвети

  Тънкости при готвенето на спанак

  03.04.20120

  Спанакът е богат на витамин С и желязо. Избирайте винаги пресен спанак с тъмнозелени листа. Консумирайте спанакът веднага след приготвяне, не го претопляйте.

 • Чай от Смокинови Листа - Кога какъв чай да пиемКое за какво е полезно

  Кога какъв чай да пием

  26.12.20120

  Чаят е полезна напитка, особено през студените месеци, когато всички имат нужда от нещо затоплящо. Чаят не трябва да се пие на гладно, сутрин се хапва нещо преди първата глътка чай.

 • Чай от Смокинови Листа - Смокините, които лекуватКое за какво е полезно

  Смокините, които лекуват

  30.08.20110

  Смокините са препоръчвани при лечението на астма, кашлица и простуда. Топла отвара от смокини във вода или мляко се използва при настинки и възпаление на дихателните пътища.

 • Чай от Смокинови Листа - Съвети за вкусни салатиКулинарни Съвети

  Съвети за вкусни салати

  16.03.20110

  За да направите вкусна салата, измийте добре всяко едно листенце, за да го изчистите от песъчинките в гънките му. Овкусете салатата със сос от орехово олио и кисело мляко.

 • Чай от Смокинови Листа - Народна медицина с дивия чесън (левурда)Хранене при проблеми

  Народна медицина с дивия чесън (левурда)

  19.05.20150

  За проблеми със стомаха се препоръчва ситно накълцани листа на билката да се залеят с топло мляко. После се оставят за няколко часа, след което се приема на малки глътки.

Избрано

Какво другите търсят

Чай от Смокинови Листа - избрани рецепти и полезна информация за малки и големи. Всичко за Чай от Смокинови Листа в Готвач.бг. Дай своята оценка за Чай от Смокинови Листа от звездите над този текст. Перфектни рецепти, съвети за хранене, програми за отслабване, здравни препоръки. Приятно разглеждане на нашите рецепти и материали на тема Чай от Смокинови Листа. Готвач.бг - уникален сайт за майсторски рецепти, диетично хранене, оценки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук.