Чесън туршия

Чесън туршия

3

Подбира се напълно узрял чесън с оформени глави, обелва се и се отрязва стеблото на 3 - 4 см от главата. Изчистеният чесън се пуска за 2 - 3...

1

Чесън Туршия

Разгледай всички 12 кулинарни идеи за чесън туршия в Готвач.бг.
Туршия от тиквички и чесън

Туршия от тиквички и чесън

1

слагаме на дъното 1 клонка копър, 1 скилидка чесън нарязана, 10 зърна черен пипер. Пълним буркана с тиквички. Отгоре слагаме още по 1 клонка копър, 1...

Туршия със зелени домати и чесън

Туршия със зелени домати и чесън

8

. Отцедете ги от сока. Подредете ги в бурканчета, като редувате със стръкчета копър и скилидки чесън. Изсипете получения сок от доматите в тенджера...

Стерилизирана туршия

Стерилизирана туршия

изстине. Марината се обърква с туршията, като остава да престои всичко 2-3 часа. Пълни се в бурканите до с достатъчно марина. Стерилизира се за 2-3 мин....

Дива туршия

Дива туршия

Зеленчуците се измиват, морковите се обелват и нарязват на кръгчета. Камбите се почистват от семената и нарязват на резенчета. Карфиолът се...

Туршия чушки

Туршия чушки

избор, затваряме плътно и разклащаме. Туршията се разклаща ежедневно в продължение на една седмица, след което е готова за консумация....

Редена туршия

Редена туршия

Камбите се измиват и нарязват на хапки. Морковите се обелват и режат на кръгчета, краставичките също се нарязват на колелца. Нарязват се листа...

Лучена туршия

Лучена туршия

бланшираните обелени лукчета. Оставят се поврат 2-3 минути и се изчаква туршията да изстине. Пресипва се в буркани и се допълва със зехтин. Стерилизират се за 10 минути и след изстиване се съхраняват на студено....

Дърпана туршия

Дърпана туршия

Изпечете чушките и патладжаните, задушете ги за кратко в найлонов плик, след което ги обелете. Накъсайте ги - "дърпайте" по дължина и леко ги...

Попарена туршия

Попарена туршия

3

Добре почистените зеленчуци се нарязват, зелето и чушките на ивички, карфиолът на розички, а морковите на кръгчета. Към тях се добавя...

Турска туршия

Турска туршия

Добре почистените глави червено цвекло се сваряват до готовност. Продуктите за марината се смесват и се загряват на бавен огън до пълното...

Кунинска туршия

Кунинска туршия

1

лозови листа. Покрийте туршията и не я претакайте. След 10-15 дена се получава вкусна и трайна туршия, която трябва да съхранявате на хладно....