Вкусна чорба от праз

Вкусна чорба от праз

0

Почистваме праза и хубаво измиваме. Нарязваме на дребно и слагаме да се задуши в краве масло. Прибавяме брашното и като се запържи слагаме...

1

Чорба с Праз

Прегледай всички 53 кулинарни идеи относно чорба с праз в Готвач.бг.
Чорба от праз

Чорба от праз

 

Изчистете и измийте праза, нарежете го ситно и сложете да се вари в кипяща и подсолена вода. Добавете предварително обелените, измити и...

Селска чорба от праз

Селска чорба от праз

 

Изчистваме, измиваме и нарязваме на дребно праза. Задушаваме го с олиото и 1/3 к.ч. вода за 5-7 минути. Заливаме с 1 1/2 л. гореща вода и го...

Чорба с праз лук

Чорба с праз лук

 

Сложете олиото и маслото да сгрее в тенджерата. Нарежете на малки кубчета картофите и изсипете в тенджерата. Надробете на ситно праз лука и...

Чорба от праз с крутони

Чорба от праз с крутони

2 

Почистваме праза и измиваме хубаво с вода. Нарязваме на много ситни парченца. Почистваме и нарязваме също на ситно лука. Слагаме в олио и...

Чорба от фасул с праз

Чорба от фасул с праз

 

, като прибавяме белени и нарязани моркови. Почистваме праза, измиваме и нарязваме на ситни парченца. Прибавяме към фасула по време на...

Чорба от гъби и праз

Чорба от гъби и праз

 

кубчета тиква. Варим още малко чорбата докато и тиквата се свари. Готовата чорба поднасяме подкислена с ябълков оцет или сок от лимон....

Чорба от праз и сирене

Чорба от праз и сирене

 

Почистваме добре праза, измиваме го и го режем на дребно. От маслото и брашното приготвяме светла запръжка. Към нея прибавяме праза и...

Чорба от праз и маслини

Чорба от праз и маслини

 

Почистваме и нарязваме на ситно праза. Задушаваме го в мазнината до омекване. Добавя се пиперът, залива се със зелев сок и се оставя да заври...

Чорба от свинско месо и праз лук

Чорба от свинско месо и праз лук

 

Измиваме месото, нарязваме на хапки и запържваме в олиото. Като омекне се прибавя измитият и нарязан ситно праз. Задушаваме няколко минути и...

Чорба от гъби, тиква и праз

Чорба от гъби, тиква и праз

 

Нарязаните гъби и праз задушаваме в олиото. Добавяме риган, куркума, сминдух, черен пипер и сол на вкус. Наливаме 8 ч.ч. топла вода и...

Чорба по селски с праз и кисело зеле

Чорба по селски с праз и кисело зеле

 

Нарязваме на дребно киселото зеле и праза. Заливаме ги с 2 л зелев сок и ги варим на умерен огън до омекване. Прибавяме измитият ориз и варим...