Ямболски милинки

Ямболски милинки

1

подреждайте едно до друго в тавата. Отгоре обилно намажете с кашата и сложете ямболските милинки да се пекат в загряна на 200 градуса около 15 минути....

1

Ямболски Милинки

Прегледай всички 12 авторски предложения за ямболски милинки в Готвач.бг.
Ямболски питки

Ямболски питки

1 

Затоплете водата на силен огън заедно със солта и маслото. Прибавете брашното наведнъж и бъркайте с дървена лъжица интензивно, докато тестото...

Милинки

Милинки

9 

Замесва се тесто. Втасва. Разделя се на топчета, колкото орех. Правят се на питки и във всяка се поставя парченце сирене. Работи се с добре...

Миленки

Миленки

5 

Замесва се тесто от изброените продукти и се оставя да втаса 30 минути. След това от тестото се правят топчета и се редят в тава. След...

Точени ямболски уши

Точени ямболски уши

 

сварят. Оцеждаме, нареждаме в тавичка и заливаме със сгорещено масло. Ямболските уши се сервират топли....

Шилешко по ямболски

Шилешко по ямболски

 

Нарежете месото на средно големи парчета и го сложете в тенджера. Прибавете нарязаните спанак, лобода, лук, магданоз, джоджен, мазнина...

Калоферски милинки

Калоферски милинки

1 

, колкото яйце. Нареждат се в тавата едно до друго и се оставят да втасат. С пръст се прави дупка в средата на всяка милинка. Разбива се чашата...

Разкошни Милинки

Разкошни Милинки

 

От леко затопленото прясно мляко, маята, солта, захарта, олиото и оцета се забърква гъста каша, която се оставя да втаса. След това се доомесва...

Питки милинки

Питки милинки

 

Маята се разбърква в хладката вода със захарта и се оставя да втаса 10 -15 минути. Брашното се пресява в тава, оформя се в средата кладенче...

Мераклийски милинки

Мераклийски милинки

 

бърка бързо с тел до получаване на еднородна смес. Втасалите милинки се намазват с пастата и се поставят във студена фурна. Тя се включва на...

Милинки Венец

Милинки Венец

 

с останалите 40 мл олио и натрошите вътре сиренето. Залейте вече втасалите милинки и поръсете със семена по избор. Печете на умерена фурна до готовност. Не отваряйте фурната първите 20 минути от печенето....

Захаросани милинки

Захаросани милинки

3 

Маята активираме в малко топло мляко, 1 с.л. захар и малко брашно. Разбиваме яйцата и прибавяме останалото мляко. Пресяваме брашното и...