Ямболски милинки

Ямболски милинки

1

подреждайте едно до друго в тавата. Отгоре обилно намажете с кашата и сложете ямболските милинки да се пекат в загряна на 200 градуса около 15 минути....

1

Ямболски Милинки

Прегледай всички 12 авторски предложения за ямболски милинки в Готвач.бг.
Ямболски питки

Ямболски питки

1 

Затоплете водата на силен огън заедно със солта и маслото. Прибавете брашното наведнъж и бъркайте с дървена лъжица интензивно, докато тестото...

Милинки

Милинки

9 

Замесва се тесто. Втасва. Разделя се на топчета, колкото орех. Правят се на питки и във всяка се поставя парченце сирене. Работи се с добре...

Миленки

Миленки

5 

Замесва се тесто от изброените продукти и се оставя да втаса 30 минути. След това от тестото се правят топчета и се редят в тава. След...

Точени ямболски уши

Точени ямболски уши

 

сварят. Оцеждаме, нареждаме в тавичка и заливаме със сгорещено масло. Ямболските уши се сервират топли....

Шилешко по ямболски

Шилешко по ямболски

 

Нарежете месото на средно големи парчета и го сложете в тенджера. Прибавете нарязаните спанак, лобода, лук, магданоз, джоджен, мазнина...

Картофени милинки

Картофени милинки

 

, изваждам от фурната и пристъпвам към оформянето на милинките. С намаслени ръце се правят малки топчета, които се редят в намаслена кръгла тава с...

Пухкави милинки

Пухкави милинки

1 

време запържваме 1 супена лъжица брашно и 2 щипки шарена сол в горещото олио. Още докато е топло заливаме втасалите милинки и ги слагаме в...

Стринкини милинки

Стринкини милинки

1 

. Разделя се на осем равни части /за 8 бр. милинки/. Всяка една част се разделя на още 8. Поставят се по 8 топки във всяко съдче за...

Табиетлийски милинки

Табиетлийски милинки

5 

. Втасалите милинки се заливат с разбитите яйца с кисело мляко и се пекат 15-20 мин. на 180 градуса....

Ретро милинки

Ретро милинки

 

Замесваме тестото и го оставяме на топло да втаса. Когато увеличи обема си, го разделяме на топки. Всяка разточваме на тънък лист, поръсваме с...

Шуменски милинки

Шуменски милинки

25 

около 180 градуса. Като се изпекат се поръсват с малко студено прясно мляко. Завиват се с кърпа да омекнат. Тези милинки стават малко по мазнички, но са страшно вкусни....