Ямболски милинки

Ямболски милинки

1

подреждайте едно до друго в тавата. Отгоре обилно намажете с кашата и сложете ямболските милинки да се пекат в загряна на 200 градуса около 15 минути....

1

Ямболски Милинки

Прегледай всички 12 авторски предложения за ямболски милинки в Готвач.бг.
Ямболски питки

Ямболски питки

1

Затоплете водата на силен огън заедно със солта и маслото. Прибавете брашното наведнъж и бъркайте с дървена лъжица интензивно, докато тестото...

Милинки

Милинки

9

Замесва се тесто. Втасва. Разделя се на топчета, колкото орех. Правят се на питки и във всяка се поставя парченце сирене. Работи се с добре...

Миленки

Миленки

5

Замесва се тесто от изброените продукти и се оставя да втаса 30 минути. След това от тестото се правят топчета и се редят в тава. След...

Точени ямболски уши

Точени ямболски уши

сварят. Оцеждаме, нареждаме в тавичка и заливаме със сгорещено масло. Ямболските уши се сервират топли....

Шилешко по ямболски

Шилешко по ямболски

Нарежете месото на средно големи парчета и го сложете в тенджера. Прибавете нарязаните спанак, лобода, лук, магданоз, джоджен, мазнина...

Лесни Милинки

Лесни Милинки

. Милинките се пъхват в загрятата фурна и се пекат до зачервяване. По желание се поднасят с кисело мляко....

Мераклийски милинки

Мераклийски милинки

1

бърка бързо с тел до получаване на еднородна смес. Втасалите милинки се намазват с пастата и се поставят във студена фурна. Тя се включва на...

Захаросани милинки

Захаросани милинки

3

Маята активираме в малко топло мляко, 1 с.л. захар и малко брашно. Разбиваме яйцата и прибавяме останалото мляко. Пресяваме брашното и...

Милинки Венец

Милинки Венец

с останалите 40 мл олио и натрошите вътре сиренето. Залейте вече втасалите милинки и поръсете със семена по избор. Печете на умерена фурна до готовност. Не отваряйте фурната първите 20 минути от печенето....

Домашни милинки

Домашни милинки

2

, прибавяме предварително разтопеното масло и разбъркваме. Сваляме от котлона и леко охлаждаме, заливаме милинките и отгоре поръсваме със ситно...

Разкошни Милинки

Разкошни Милинки

От леко затопленото прясно мляко, маята, солта, захарта, олиото и оцета се забърква гъста каша, която се оставя да втаса. След това се доомесва...