Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Добруджански Рецепти

Добруджански Рецепти

Прегледай всички 44 подбрани съвети за добруджански рецепти в Gotvach.bg.
Добруджански милинкиДобруджански милинкиРазтворете маята в малко хладка вода. От брашното отделете 3/4 ч.ч. за поливката. С останалото брашно, маята, солта и още хладка вода омесете тесто...
Добруджански катмиДобруджански катми
2
Разтворете содата в газираната вода. Разбъркайте яйцата, киселото мляко, содата и захарта. Започнете да прибавяте брашно и да бъркате. Добавяйте...
Агнешко по добруджанскиАгнешко по добруджански
Месото се реже на парчета заедно с костите. Доматите се настъргват и се смесват с нарязаните на ситно зелени подправки, черния пипер, солта и олиото...
Пача по ДобруджанскиПача по Добруджански
Има много начини и рецепти за правене на пача, но това е типична пача, която се прави в Добруджанския край през зимата. Яде се замръзнала....
Добруджански лозови сармичкиДобруджански лозови сармички
4
Измийте листата и отцедете. Запържете в малко олио нарязания на ситно лук , добавете ориза и пържете, докато стане стъклен. Оставете настрана да изстине...
Класически Добруджански ПразеникКласически Добруджански Празеник
Добруджанският празеник върви чудесно с чаша зелева чорба....
Качамак по добруджанскиКачамак по добруджански
1
В две чинии сипваме от качамака по добруджански, отгоре се настъргва или натрошава сирене, залива се с червения пипер и отново се сипва качамак, сирене...
Пухкав Добруджански БюрекПухкав Добруджански Бюрек
Добруджанският бюрек се поднася топъл....
Картофи по ДобруджанскиКартофи по Добруджански
В тавата, в която ще се пекат картофите, се задушат нарязаните лук и морков. Към тях се прибавят изчистените, измити и нарязани на по-едри парчета...
Лучник по ДобруджанскиЛучник по Добруджански
3
В тенджерка с олио задушаваме нарязания на полумесеци лук и чесъна. Преди да е напълно готов прибавяме и нарязаните пиперки. Задушаваме до готовност...
Добруджански рибник с булгурДобруджански рибник с булгур
Измиваме и почистваме булгура. Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в олиото, прибавяме и булгура. Към полуизпържената смес добавяме нарязаните...
Добруджански рибник с шаранДобруджански рибник с шаран
Измиваме, изчистваме и режем праза на колелца. В дълбока тенджера загряваме олиото и задушаваме праза и ориза. Прибавяме червения пипер и разбъркваме...

Рейтинг

3.6
Общо гласували: 5
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка: