Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Добруджански милинкиРазтворете маята в малко хладка вода. От брашното отделете 3/4 ч.ч. за поливката. С останалото брашно, маята, солта и още хладка вода омесете тесто...
Добруджански катмиРазтворете содата в газираната вода. Разбъркайте яйцата, киселото мляко, содата и захарта.
Започнете да прибавяте брашно и да бъркате. Добавяйте...
2
Агнешко по добруджански
Месото се реже на парчета заедно с костите. Доматите се настъргват и се смесват с нарязаните на ситно зелени подправки, черния пипер, солта и олиото...
Пача по Добруджански
Има много начини и рецепти за правене на пача, но това е типична пача, която се прави в Добруджанския край през зимата. Яде се замръзнала....
Добруджански лозови сармичкиИзмийте листата и отцедете. Запържете в малко олио нарязания на ситно лук , добавете ориза и пържете, докато стане стъклен. Оставете настрана да изстине...
4
Качамак по добруджанскиВ две чинии сипваме от качамака по добруджански, отгоре се настъргва или натрошава сирене, залива се с червения пипер и отново се сипва качамак, сирене...
1
Картофи по Добруджански
В тавата, в която ще се пекат картофите, се задушат нарязаните лук и морков. Към тях се прибавят изчистените, измити и нарязани на по-едри парчета...
Лучник по ДобруджанскиВ тенджерка с олио задушаваме нарязания на полумесеци лук и чесъна. Преди да е напълно готов прибавяме и нарязаните пиперки. Задушаваме до готовност...
3
Добруджански рибник с булгур
Измиваме и почистваме булгура.
Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в олиото, прибавяме и булгура.
Към полуизпържената смес добавяме нарязаните...
Добруджански рибник с шаран
Измиваме, изчистваме и режем праза на колелца. В дълбока тенджера загряваме олиото и задушаваме праза и ориза.
Прибавяме червения пипер и разбъркваме...
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 5
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка: