Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Питка с месоПечете питката с месо в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Извадете, оставете леко да се охлади и разчупете на парчета....
Питка с кашкавал
Замесваме тесто, което разделяме на питки, които разточваме и върху всяка питка поставяме плънка от настъргания кашкавал и яйцето, след което сгъваме...
Питка с плетеници
Почива си питката 20 минути от оформянето. Намазва се с разбит жълтък, поръсваме сусам. Печем в загрята фурна 170 градуса за 45 минути....
Питка с маслини
Разтваряме маята в 600 мл хладка вода 1ч.л захар и 1ч.л сол. Пресяваме брашното, слагаме олиото, оцета, солта и маята и замесваме меко тесто, разделяме...
Питка с ким
Затоплете млякото и разчупете маята в него и добавете малко захар и супена лъжица брашно. Разбъркайте и оставете на топло да шупне. Пресейте 800 г...
Питка с квасС тестото може да оформите каквато питка, хляб, погача или малки питки искате. Вкусът е страхотен и полезен с квас....
2
Питка с ракия
След втасване примесваме тестото и правим питка с форма по наше желание.
Намазваме тавата с масло....
Питка с локум
Получените фитили оформяме на питка.
Оставяме да втаса.
Намазваме питката с жълтъка и поръсваме със захар....
Питка с маяСлед това от едно нарязвате триъгълничета, като двата края от това руло оставяте за средата на питката.
Оставяте отново да втаса....
18
Рейтинг
4
Общо гласували: 7
53
42
31
21
10
Дай твоята оценка: