Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марудници с царевично брашноИзваждате в чиния, намажете с още масло и така печете около 10 броя марудници с царевично брашно....
Малки банички-марудници за закускаГотовите и изпечени марудници слагаме върху решетка. Сервираме с кисело мляко или айрян....
1
Родопски марудници на тиган (сач)
Когато си поръчате марудници ще получите вкусни и дебели палачинки....
Марудници или шупли със сирене
Тестото за марудници трябва да се получи малко по-гъсто от палачинковото....
Марудници по родопски от кухнята на Бени
Изпичането на вкусните марудници става и от двете страни.
След като извадим, намазваме тези катми с краве масло....
Рум Баба
Разтворете маята в затопленото прясно мляко с 1 ч.л. захар. Оставете на топло да втаса.
В купа разбийте яйцата. Разтопете маслото и оставете да...
Баба ГанушПатладжаните се пробождат на няколко места и се пекат 10-15 минути на 220 С.
Лукът, джодженът, чушката и доматът се нарязват на ситно.
Изпечените...
6
Тутманикът на бабаМаята се разтваря с малко топла вода и захарта.
Киселото мляко (100 г) се разбива с водата.
Содата се разбърква с киселото мляко ( 3 с.л)...
1
Тиганичките на баба1. Яйцата са на стайна температура. Разбиват се много добре със солта.
2. В киселото мляко се слага содата, разбърква се да шупне и се добавя към...
2
Курабийките на бабаВ една тава се слага брашното и постепенно се прибавят всички останали продукти.
Омесва се хубаво тесто, от което се оформят курабийки и се пекат...
5
Лалангите на баба
Разбийте яйцата и на порции добавете към тях брашното при непрекъснато бъркане с телена бъркалка.
След това добавете захарта, солта и содата....
Мезенцето на баба
Сланината, ако не е осолена предварително, се слага в тава и се насипва със сол и престоява така 48 часа.
След това се измива солта от сланината...
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 7
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка: