Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Охлюви плакияПочистете охлювите и ги сварете за около 15 минути в подсолена вода, като накрая добавите оцета. След това отцедете и извадете месото от черупките...
Баклава-охлювиПресните кори се разделят на две части, разгънати върху масата. Счуканите орехи се смесват със захарта и канелата, разделят се на две купчини и всяка...
2
Печени охлювиПредварително почистеното месо от охлювите сложете да се свари в тенджера под налягане. Извадете и оставете да се охладят.
Маслото разтопете и...
2
Пресни панирани охлювиАз се спрях на панирани охлюви с панировка от съответните описани продукти....
1
Люти панирани охлюви
За тези, които си ловят сами охлювите след дъжд, а не ги купуват сварени и замразени:
Живите охлюви се слагат в дълбока тенджера и се затварят...
Охлюви по бургундски
Отцедете ги от водата и във всяка сложете по една ядка от предварително сварените и почистени охлюви....
Варени ароматни охлюви
Поднасяме готовите охлюви със резенчета лимон.
Варените ароматни охлюви са готови....
Пастет от охлюви
Подходяща напитка за пастета от охлюви: Бяло сухо вино в зависимост от киселинността му: видът на зехтина :) (напр.: най-киселото бяло вино: с екстра...
Супичка от охлювиВсяка година пролетта, събираме охлюви. Сваряваме ги, премахваме черупките, махаме и коремчето на охлюва - оставяме само мускулчето....
2
Охлюви по моряшки
Измива добре охлювите и ги сваряваме. След това ги изваждаме от черупките и ги почистваме.
Изчистваме лукчетата и ги попарваме с вряла вода. След...
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 10
52
45
30
23
10
Дай твоята оценка: