Gotvach.bg»Избрани Колекции»Парена Царска Туршия
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Царска туршия с хрянЗалейте туршията със саламурата, така че отгоре да има 2-3 пръста сок. Долейте във всеки буркан олио за по-голяма трайност....
Царска туршияВсички зеленчуци се измиват, почистват и се нарязват, поръсват се със солта и захарта и се оставят да престоят 24 часа. Отцедилият се сок се смесва...
4
Парена туршия от червена капияЗатворете бурканите плътно и съхранявайте туршията на хладно място.
След 18 дни парената туршия от червена капия е готова за консумация....
3
Пилешки бутчета с маслини, царска туршия и гъби
Сварявате бутчетата за около половин час, като ги посолявате и поръсвате с риган.
Нарязвате лука, морковите, гъбите и обезкостявате маслините....
Туршия – парена
На дъното на буркана се слагат зелените домати след това морковите, изчистени и нарязани на кръгчета, върху тях камбите с парченца карфиол по средата...
Парена туршияЗалейте подредената туршия в бурканите с охладената саламура, затворете и стерилизирайте бурканите за 15 минути след завиране....
1
Домашна царска туршияТуршията правите в компотени буркани. Количеството за саламурата е за 1 буркан....
2
Селска царска туршияВ един буркан за компот се добавят 1/2 к.ч. оцет, 1 с.л. сол, 1 к.л. захар, 2 аспирина.
Зелето, морковите, карфиолът, чушките или камби и кервизът...
1
Царска туршия ОригиналЦарската туршия не се вари, оставя се на студено, а зимата се сервира с ракийка или по ваш вкус....
11
Рейтинг
4
Общо гласували: 3
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: