Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кърджалийски тутманикМаята се забърква с малко брашно, щипка захар и топло прясно мляко. Оставя се да шупне на топло.
Брашното се пресява и се слага в тава като по...
Пухкав тутманик
Пригответе смес от киселото мляко, яйцата, мазнината, начупеното сирене и солта. Прибавете разтворената в оскъдно количество вода мая.
Разбъркайте...
Маминият тутманик
Изпробвайте още рецептата за Лесен тутманик, Завит тутманик, Бабиният тутманик, Мързелив тутманик, Тутманик по болярски, Тутманик на бурми....
Неустоим тутманикТавичката, в която се пече тутманикът, се намазва с олио и се поръсва с брашно, за да може да се извади....
1
Мързелив тутманик
Замесвате меко тесто с яйцата, брашното, захарта и солта. Разделяте тестото на две части. Разтопявате маслото и овалвате едната питка в него.
Правите...
Тутманик БогданкаРазбиваме яйцата. Прибавяме водата, солта, захарта и пресятото брашно. Замесваме меко тесто и го разделяме на две части.
В тавичка разтопяваме...
2
Персийски тутманикПерсийският тутманик се пече около 45 минути на 180 градуса до златиста коричка....
7
Слоест тутманикХарактерното за този тутманик е че втасва, докато се пече, а резултатът е страхотен.
Слоестият тутманик е готов....
3
Рейтинг
4
Общо гласували: 9
52
45
32
20
10
Дай твоята оценка: