Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Турска баклаваОпечена и изстинала, баклавата се залива с хладък сироп, който е врял около 10 мин....
Новогодишна баклаваЗалива се баклавата и се оставя да попие, най-добре за една нощ.
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!...
5
Кърджалийска баклаваКогато извадим баклавата, още топла я заливаме със студения сироп, който предварително сме сварили от продуктите за него....
1
Локумена баклава
Всяка баклава се потапя за кратко в горещия сироп. Сервират се полети с остатъка от сиропа и поръсени с орехи....
Ябълки-баклава
Измийте и почистете ябълките от вътрешността. Всяка ябълка нарежете на 6-8 кръгчета. В купа смесете едро смлените орехи, захарта и канелата. Разбъркайте...
Северозападна баклава
Развиваме корите за баклава. Разтопяваме маслото.
И в тавичка започваме реденето на баклавата....
Ливанска баклаваЗалейте почти студената баклава със студения сироп и оставете да поеме сиропа няколко часа, ако е възможно....
1
Кубинска баклаваСлед като баклавата изстине, се приготвя сиропът и се полива, докато е горещ.
Оставя се да престои 1 нощ и е готова за консумация....
4
Баклава ИнжирОпитайте още Хапки баклава, Баклава Роси, Софийска баклава, Бутер баклава, Баклава с орехи, Истинска баклава, Домашна турска баклава, Вкусна баклава...
3
Грузинска баклава
Три от яйцата се разбиват, добавя се солта, канелата, содата, гасена с оцет. Добавя се брашното и се замесва тесто, което се разделя на 4 части. Всяка...
Суха баклаваРазточваме всяка топка на кора с големината на тавата, в която ще правим баклавата. Прибираме корите в хладилник....
3
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 8
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: