Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печено агне по добруджанскиИзмиваме и посоляваме агнешкото месо.
Попарваме дреболиите с подсолена вода. Нарязваме ги па ситно и посоляваме на вкус.
В тенджера със сгорещеното...
Свински кебап по добруджански
Режем месото на кубчета.
Измиваме и изчистваме свинските сърца и черен дроб, нарязваме ги.
В сгорещената мазнина пържим месото и добавяме сърцата...
Добруджански кебап с гъби
Този ароматен Добруджански кебап с гъби е готов и може да му се насладите....
Добруджански сарми в гърне
В Генерал Тошево, Ути Бъчваров присъства на фестивала на сармата, точно от този тип рецепти за Добруджански сарми....
Добруджански малай като мъфиниВ Добруджа това ястие се казва добруджански малай или малай, прави се в тава и се реже на квадрати....
4
Традиционна пача по Добруджански
Добре изчистените и измити субпродукти (свинска глава, свински уши и свински крака) се слагат в голяма тенджера, заливат с подсолена студена вода...
Новогодишни мезета по Добруджански
Свинската рибица се нарязва напречно на парчета с дебелина най-много два пръста.
Слагат се в дълбок съд в готварска сол, оваляни отвсякъде, и престояват...
Супа топчета по добруджанскиСитно нарязаният лук се омесва хубаво с каймата, смления черен пипер, ситно нарязания магданоз и една трета от ориза. От сместа се оформят кюфтенца...
3
Агнешко с булгур по добруджански
Месото нарязваме на порции. Запържваме го в олиото. Вадим месото.
В същата мазнина запържваме последователно лука, нарязаните чушки и домати, почистения...
Яйца на очи по добруджански
Яйцата чукваме внимателно във вряща подсолена вода, в която сме добавили и оцета, за да се забулят. Изваждаме ги и ги поставяме в чиния.
В тенджера...
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 5
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка: