Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чорбаджийска туршия
Те се попарват леко във вряла саламура, приготвена от оцет, захар и сол на вкус....
Туршия – парена
Измиват се и се изчистват камби, зелени домати, карфиол, моркови, зеле и целина. Смесва се водата с оцета, солта, захарта, черен пипер, бахар, дафинов...
Бърза туршияНарязваме зеленчука и го поръсваме със солта, олиото и захарта. Пускаме подправките.
Оставяме сместа да почива 1 нощ и я пълним плътно в буркани...
12
Стерилизирана туршияКарфиолът се почиства и накъсва на дребно. Зелето се накълцва на ситно, а марковите се рендосват на едрата страна.
Ако желаете кервиз, той също...
1
Украинска туршия
Всички зеленчуци се изплакват внимателно и се слагат в подходящ съд. Продуктите за маринатата се смесват и се кипват, до пълното разтваряне на захарта...
Унгарска туршия
Ситно нарязаните зеленчуци се посоляват и се поръсват със захар. Така престояват 12 часа на хладно, след което сокът се отцежда в съд и зеленчуците...
Дунавска туршия
Няма значение какво е количеството на зеленчуците поотделно. Важното е общото им количество да е 5 кг. Измиваме и почистваме зарзавата. След това...
Дива туршия
На дъното на трилитровия буркан се поставят 3 аспирина, нарежда се нарязаният зеленчук и заливаме с охладената саламура....
Редена туршия
Камбите се измиват и нарязват на хапки.
Морковите се обелват и режат на кръгчета, краставичките също се нарязват на колелца. Нарязват се листа...
Наложена туршияСмесете съставките за саламурата и ги кипнете. Оставете да изстине и залейте туршията. Затворете и в продължение на няколко дена преточвайте....
1
Македонска туршияЗалейте пиперките със саламурата и отгоре сипете синапа, като може и да го сложите в малка торбичка....
1
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 5
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: