Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вретено по РодопскиХлябът се накисва в студена вода и се изцежда. Смесва се с каймата, 2 бр. яйца, половината магданоз, половината черен пипер и сол. Ако каймата стане...
Тиква по родопскиТиквата се обелва, почиства и нарязва на малки парчета. В тенджера се нарежда един ред тиква, след това един ред сушени плодове.
Заливат се с...
1
Сач по родопскиМесото може да се нареже на тънки пържолки или на дребни кубчета. Леко се поръсват с олио.
След като се нагрее сачът, се намазва с мазнина или...
1
Кето родопски колаци
Пекат се на среден огън родопските колаци.
Когато са готови от едната страна, се обръщат кето родопски колаци....
Синдирмьо по Родопски
Сервирайте Синдирмьо по Родопски топло с натрошено сирене отгоре или като гарнитура....
Пърленки по родопскиРазтворете маята в топла вода, в която сте добавили захарта и олиото. Брашното и солта се пресяват. В средата се прави кладенче в която се изсипва...
2
Чудни Родопски Мекици
В голяма купа се слагат сухите съставки - брашно, мая, сол и захар. Разбъркват се. В средата се прави кладенче и постепенно се налива затоплената...
Чудни Родопски КатмиЗатоплете леко водата. Разтворете маята и захарта в 100 мл от нея. Покрийте съда и оставете да се активира за 10-15 минути. В дълбока купа разбийте...
11
Зелник по родопски
Нарежете зелката на ситно, запържете я в половината нагрято олио за кратко, налейте малко вода и оставете да се свари.
Прибавете ориза, посолете...
Родопски пухкави мекици
Вкусните и пухкави мекици стринка замесваше направо в тавата. В нея брашното се пресява два пъти и към него се прибавя солта.
Маята се смесва с...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: