Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Родопски Ястия

Родопски Ястия

Разгледай всички 80 кулинарни идеи за родопски ястия в Gotvach.bg.
Вретено по РодопскиВретено по РодопскиХлябът се накисва в студена вода и се изцежда. Смесва се с каймата, 2 бр. яйца, половината магданоз, половината черен пипер и сол. Ако каймата стане...
Родопски палачинки МаруднициРодопски палачинки Марудници
12
Родопски палачинки Марудници се пекат на сач, но стават и в тиган....
Тиква по родопскиТиква по родопски
1
Тиквата се обелва, почиства и нарязва на малки парчета. В тенджера се нарежда един ред тиква, след това един ред сушени плодове. Заливат се с...
Сач по родопскиСач по родопски
1
Месото може да се нареже на тънки пържолки или на дребни кубчета. Леко се поръсват с олио. След като се нагрее сачът, се намазва с мазнина или...
Кето родопски колациКето родопски колаци
Пекат се на среден огън родопските колаци. Когато са готови от едната страна, се обръщат кето родопски колаци....
Синдирмьо по РодопскиСиндирмьо по Родопски
Сервирайте Синдирмьо по Родопски топло с натрошено сирене отгоре или като гарнитура....
Пърленки по родопскиПърленки по родопски
2
Разтворете маята в топла вода, в която сте добавили захарта и олиото. Брашното и солта се пресяват. В средата се прави кладенче в която се изсипва...
Чудни Родопски МекициЧудни Родопски Мекици
В голяма купа се слагат сухите съставки - брашно, мая, сол и захар. Разбъркват се. В средата се прави кладенче и постепенно се налива затоплената...
Чудни Родопски КатмиЧудни Родопски Катми
11
Затоплете леко водата. Разтворете маята и захарта в 100 мл от нея. Покрийте съда и оставете да се активира за 10-15 минути. В дълбока купа разбийте...
Зелник по родопскиЗелник по родопски
Нарежете зелката на ситно, запържете я в половината нагрято олио за кратко, налейте малко вода и оставете да се свари. Прибавете ориза, посолете...
Бобота – родопски хлябБобота – родопски хляб
Разчупете и се насладете на топлия родопски хляб Бобота....
Родопски пухкави мекициРодопски пухкави мекици
Вкусните и пухкави мекици стринка замесваше направо в тавата. В нея брашното се пресява два пъти и към него се прибавя солта. Маята се смесва с...

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: