Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тиквеник АсортиПечем тиквеника Асорти за около 30 минути до златисто.
Поръсваме готовия и изстинал вкусен тиквеник с пудра захар....
Домашен тиквеник
Когато изстине тиквеникът се поръсва с пудра захар.
Домашният тиквеник е много вкусен....
Навит тиквеник
След като се загрее, поставяме тиквата.
Оставяме да се запържи за кратко и отстраняваме....
Солен тиквеник
Отгоре се намазва с тиквено пюре, поръсва се с натрошената фета и се навива на тънко руло или по избор формата, например като пакетчета....
Наложен тиквеник
Реже се, след като е изстинал. Консумира се на другия ден.
Това е стара ретро рецепта за наложен тиквеник от стария тефтер на баба....
Високопротеинов тиквеник
Повтаряме това, докато сместа свърши, като нареждаме тиквените рула в намазнена тава.
Намазваме всяко руло с масло и поръсваме със захар....
Хрупкав ТиквеникИзваждам и оставям да изстине, без да го завивам, за да остане с хрупкава коричка, след което поръсвам хрупкавия тиквеник с пудра захар....
2
Сиропиран тиквеникСлед като извадим тиквеника от фурната, го заливаме топъл със студен сироп от 1/2ч.ч. захар + 1/2 ч.ч. вода. Завиваме да се задуши....
6
Класически тиквеникПечете тиквеника в предварително загрята фурна.
Изважда се тиквеника и се покрива с хартия и месал да омекне....
7
Бутер тиквеник
Размразете бутер тестото (най-добре, като го прехвърлите от предната вечер в хладилника)....
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 4
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: