Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как да Запазим Витамините при Варене на Зеленчуците
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да запазим дълго свежи зеленчуцитеАко все пак не може да избирате, ето как да запазите възможно най-дълго свежестта на закупените зеленчуци:
Как да запазим доматите свежи
Доматите...
Как да запазим витамин С при варене на зеленчуци
При варенето зеленчуците трябва да се поставят в кипяща вода, тъй като при високата температура витамин С се запазва....
Как да запазим витамините при готвенеПърженето позволява да се запазят много повече витамини в сравнение с варенето....
1
Как да запазим витамините на храните
Най-важният източник на витамини си остават зеленчуците и плодовете....
Как да запазим ценните вещества на зеленчуците?
Има някои правила, спазването на които ще ви помогне да запазите максимално витамините и хранителните качества на зеленчуците....
Изчезват ли витамините при варене?
Голяма част от витамините в зеленчуците (витамин С и витамин В1) са водноразтворими, което означава, че те могат да се запазят, стига при готвенето...
Правила при варене на нахут и как да го запазим по-дълго
Искате да готвите с нахут, но не сте сигурни как и колко време да го варите?
Преди каквато и да било обработка нахутът се почиства, като се...
За да се запази витамин С в зеленчуците
За да се запазва витамин С в зеленчуците, не бива да се допуска бурното и излишно варене, не бива зеленчуците да се преваряват....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Гответе морковите цели, за да запазите ценните витамини!
Досега обаче никой не беше обръщал внимание на това запазва ли се фалкаринолът при термична обработка....
Яхния Да си оближеш пръстите
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
Рейтинг
4
Общо гласували: 4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: