Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как да Сготвя Заек
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Заек по шопскиЗаешкото месо предварително се изкисва във вода, след което се сварява и обезкостява....
Заек от свинско
От каймата се прави фигура, която прилича на заек, и се шпикова с тънко нарязаната сланина....
Заек по селски
Накисвате заека за 5-6 часа в равни количества оцет и вода, изплаквате и го нарязвате на порции, които запържвате от всички страни в сгорещената мазнина...
Заек по ПрованскиЗаекът се връща в тигана. Слагат се и доматите, двата вида маслини и достатъчно пилешки бульон, да покрие месото и зеленчуците....
2
Заек по хайдушкиРазбъркваме и оставяме 10 минути на тих огън соса към задушения заек.
Поднасяме задушения заек по хайдушки със соса....
1
Заек по градинарски
Най-отгоре подреждаме парчетата заешко месо.
Зашиваме с водата и доматения сос....
Заек по креолски
Измиваме добре заека и го накисваме в студена вода с 2-3 с.л. оцет и го оставяме да престои за 6 часа....
Заек по тракийски
Нарязва се заешкото месо на по-едри парчета. Тиквичките и патладжанът се обелват и нарязват на едри кубчета....
Заек по домашноВсичко заедно се вари 15 - 20 мин., прецежда се през цедка и се оставя да изстине....
4
Заек по провансалски
Загрейте мазнина в подходящ висок съд с капак и сложете заешкото да се задушава за около 20-30 минути.
10 минути преди да свалите заека от котлона...
Заек с мед
Нарежете заека на порционни парчета. Потопете всяко парче първо в соса, после в брашно и изпържете на силен огън в зехтина до омекване....
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: