Gotvach.bg»Избрани Колекции»Какво е Пилаф и как се Приготвя
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ПилафРазтопяваме маслото в тенджера и в него запържваме лука. Добавяме канелата и фидето.
След това прибавяме ориза и счуканите орехи, след което запържваме...
Арменски пилаф
Преди поднасяне на арменския пилаф леко го разбъркайте с вилица. Хубавият пилаф трябва да стои на отделни зрънца....
Арабски пилафНарязваме лука на ситно и задушаваме в олиото.
Добавяме ориза и доливаме с вода.
След като заври водата, добавяме подправките и стафидите....
2
Узбекски пилаф
Тенджерата се покрива плътно с капак и се оставя за 20 минути на много слаб огън. Оризът се сервира на купчинка и отгоре се разпределя месото....
Бухара пилаф
Върху тенджерата се поставя плитка чиния и се обръща пилафът в нея.
Бележка: Замених агнешкото с хубаво телешко месо....
Индийски пилафВаренето трае около 12 минути, след което се разбърква, слага се отново капака и се оставя да се запари за половин час....
2
Ориз пилафБъркайте пилафа, докато заври. Намалете котлона и оставете ястието да се вари, докато водата се поеме напълно....
2
Агнешко – пилаф
Поръсва се със солта и черния пипер и се залива с една чаша бульон. Изпърженото месо се смесва с ориза и се поднася топло....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 6
52
42
31
21
10
Дай твоята оценка: