Gotvach.bg»Избрани Колекции»Кисела Бамя
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кисела бамяИзберете крехка и млада бамя, измийте я и я бланширайте, докато промени цвета си леко.
На дъното на 1 голям буркан сложете всички подправки и...
1
БамяБамя
Бамята е една от най-старите култивирани зеленчуци на земята. Бамята е растение, което произхожда от Африка. Пренесена е в САЩ от африканските роби...
Сладко-кисела салата
Кардунът се вари в подсолена и вряща вода около 20 мин. Добавя се карфиолът, артишокът за 5 мин., целината и резенето. Изцеждат се и се оставят да...
Пълнена кисела зелкаНарежете лука, праза и морковите на ситни парченца и ги запържете в една супена лъжица олио, след което добавете ориза и запържете за още 3 минути...
1
Лютиво кисела супаЗа лютиво киселата супа е нужен истински бульон от пилешко или телешко. Нарежете свинското филе на много тънки парчета....
1
Люто-кисела супаНарязваме моркова и краставицата (небелена) с остър нож на ивички, като кибритени клечки.
Накълцваме месото на парченца и го смесваме с малко размито...
7
Люто - кисела супаМесото се нарязва на ивици с дължина около 5 см. и заедно със скаридите и бульона се слага в тенджера да заври и се оставя да ври на тих огън 4 -...
2
Съхранение на бамя
Той се приготвя, като на 1 л вода се прибавят 20 г сол и 5 г винена киселина. След попарването бамята трябва да се охлади до 25°С....
Кисела супа от тиквички
Лукът се нарязва на ситно. Тиквичките се измиват, отстраняват се краищата, а останалата част се нарязва на кубчета.
Измийте, почистете и нарежете...
Шарена сладко-кисела туршия
След като изстинат бурканите със сладко-кисела туршия прибираме на хладно и тъмно място.
Да ви е сладко!...
Кисела супа с яйца
Сгорещяваме олиото и запържваме ситно нарязания лук.
След това добавяме брашното и червения пипер. Добавяме вода около 600-700 мл. и оставяме...
Рейтинг
4
Общо гласували: 7
52
44
30
21
10
Дай твоята оценка: