Gotvach.bg»Избрани Колекции»Класически Кекс
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кекс Калина1 ч.ч. е 200 мл
Яйцата и захарта се бият с миксер до стопяване на захарта.
Добавят се останалите продукти, както са в горния ред посочени....
1
КексБелтъчен кексРазбийте маслото до пухкавост с 1 ч.ч. пудра захар.
Постепенно добавете жълтъците, прясното мляко, пресятото брашно и бакпулвер.
Най-накрая...
1
Кекс Семейство
В купа чукнете яйцата, разбийте ги хубаво с миксер и прибавете захарта. Разбийте до побеляване на яйцата.
Прибавете ванилията, олиото, водата и...
Домашен кексЯйцата и захарта се разбиват добре. Добавя се киселото мляко и последователно олиото и ванилията.
Най-накрая се добавят брашното, смесено с бакпулвера...
2
Рошав кексТова беше любимият рошав кекс на баба ми Цветана от пловдивското село Труд.
1. Яйцата са на стайна температура. Разбиват се, за да удвоят обема...
1
Мазан кекс
Рецептата за Мазан кекс е от тефтера на баба ми Катерина от пловдивското село Труд.
В снимките може да видите и първолашкия ми почерк, с който...
Фъстъчен кекс
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване.
Добавяме постепенно краве масло, брашното, в което е сложен предварително бакпулвера, смлените фъстъци...
Спаначен кексРазбийте яйцата със захарта на пухкава пяна. Сипете млякото и олиото, както и спаначените листа, почистени от дръжките и предварително попарени....
3
Кекс Мока
Пресяваме брашното със сито и го смесваме с бакпулвера. Вадим яйцата на стайна температура и после ги разбиваме в купа с миксера продължително....
Кекс Наслада
Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер.
Прибавете олиото и брашното на части, като разбърквате междувременно. Брашното предварително пресейте...
Кекс Пухкавелко
Разбивам яйцата със захарта. Постепенно добавям останалите продукти и продължавам да бъркам с миксера.
Накрая останалата част по стените от сместа...
Икономичен Кекс
Яйцата се разбиват със захарта и се добавя горещата вода, след това се прибавя олиото и накрая брашното пресято заедно с бакпулвера и ванилията....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: